blik groente

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • blik groente

    Als je blik groente heb moet je die nu eerst afspoelen voor je het gaat nutigen of kan je het zo gebruiken? Ik dacht dat je het eerst goed moet afspoelen. Is mij ooit eeens vertelt. Maar ik kan het nergens vinden of dat nu wel of niet moet. Wie heeft het antwoord en graag ondebouwd.
    een gladde aal blijft altijd glad.

  • #2
    Ohw weet ik eigenlijk niet. Ik laat het vocht eruit lopen, en dan lepel ik het zo koud het blik/glas.
    Die bestreidingsmiddelen zitten toch wel ín de plant lijkt me. Al is omspoelen nooit slechter. Maar heb geen onderbouwd antwoord, sorry

    Comment


    • #3
      Ik heb geen blikken maar wel die glazen potten. Toen ik tijd terug las in een post van Patricia dat het goed te doen is zo koud te eten...tja waarom tijd verspillen met koken? Dus even in vergiet tot het water er uit is gelopen en dan op het bord met wat vlees.

      En zo doe ik het ook tegenwoordig met soep direct uit blik lepelen zonder op te warmen. Al die tijd je bespaard is geweldig

      Afspoelen e.d. doe ik alleen als de groenten niet in pot gekocht zijn. Zoals bladspinazie, die plastic verpakkingen met sperziebonen e.d.

      Comment


      • #4
        Ikzelf spoel wel altijd de groenten af als ik het vocht uit de pot heb laten weg stromen. De reden daarvoor is dat ik het overtollige suiker en zout dat als conserveringsmiddellen toegevoegd wordt zo veel mogenlijk weg te spoelen. Bestrijdingsmiddel zitten in de planten zelf helaas. Maar goed. Je kunt niet alles hebben.
        Geniet, en drink met maten!

        Comment


        • #5
          koolvis eet ik ook altijd zonder te koken, is ff wennen
          Best: Bench: 1 x 150 / Squat 1x 245 / Deadlift 1x 280.
          Go heavy or go home!

          Comment


          • #6
            OMG! Eten jullie dan echt alles koud en rauw? Straks gaat er nog iemand vertellen dat ie z'n kwark niet bakt!

            Comment


            • #7
              Kwark bakken? Dat is net zoals de rest....openen en naar binnen lepelen

              Comment


              • #8
                ik bak mijn kwark niet
                Groeten

                Comment


                • #9
                  Wel een goeie grap. Hoe de neuk wil je kwark bakken. Wordt een waterige troep in de pan :P

                  Comment


                  • #10
                    niet ontkracht
                    Last edited by Shredmaster; 17-06-2009, 21:42.
                    Best: Bench: 1 x 150 / Squat 1x 245 / Deadlift 1x 280.
                    Go heavy or go home!

                    Comment


                    • #11
                      waarom ontkracht je je eigen grap? dat is erg jammer :P
                      Groeten

                      Comment


                      • #12
                        Ontdooien is al voldoende. Dat 3-5 minuten wachten en dan omdraaien en weer wachten heb ik het geduld niet voor. En als ik het in de magnetron doe dan blijft er zo weinig van die vis over :P

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by Revius View Post
                          waarom ontkracht je je eigen grap? dat is erg jammer :P
                          huh wat bedoel je ......
                          Best: Bench: 1 x 150 / Squat 1x 245 / Deadlift 1x 280.
                          Go heavy or go home!

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by Shredmaster View Post
                            koolvis eet ik ook altijd zonder te koken, is ff wennen
                            is dat te doen? wat is makkelijker weg te eten ontdooid of gekookt?

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by Emagix View Post
                              OMG! Eten jullie dan echt alles koud en rauw? Straks gaat er nog iemand vertellen dat ie z'n kwark niet bakt!
                              Kwark bakken? Klap van de molenwiek gehad of zo?
                              Geniet, en drink met maten!

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              Working...
                              X