omega 3 vetzuren supplementeren?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    maar buiten de omega 3 vetzuren, moet je natuurlijk ook kijken naar de hoeveelheden kwik die gevonden worden in verschillende soorten vis.

    Fish Intake and Mercury | BodyRecomposition - The Home of Lyle McDonald
    More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

    Comment


    • #17
      Originally posted by dynobet View Post
      maar buiten de omega 3 vetzuren, moet je natuurlijk ook kijken naar de hoeveelheden kwik die gevonden worden in verschillende soorten vis.

      Fish Intake and Mercury | BodyRecomposition - The Home of Lyle McDonald
      En ik dacht dat mijn dagelijks blikje tonijn geen kwaad kon omdat er vanwege het lage vetgehalte toch vrijwel geen dioxines in zouden zitten....
      Één bodybuilder kan meer eieren eten dan tien kippen kunnen leggen.

      Comment


      • #18
        Originally posted by dynobet View Post
        in 100g vette vis zoals zalm of haring, zit misschien 2g omega 3 vetten. de rest zijn normale onverzadigde vetten

        In visolie capsules zit EPA en DHA omega 3 vetzuren. in de meeste visolie soorten van 1g per capsule zit per capsule 120mg/180mg EPA/DHA. Hier kort een overzicht van hoeveel er in vette vis zit.

        Vissoort/ EPA (in gram) /DHA (in gram) (per 100g vis)
        Makreel 1,46 2,86
        Sardien olie in blik 1,15 1,04
        Zalm 0,76 1,06
        Paling gerookt 0,69 0,76
        Haring gezouten 0,55 0,58
        Mosselen gekookt 0,51 0,34
        Vissticks 0,31 0,62
        Garnalen gepeld 0,28 0,19
        Kabeljauw 0,17 0,42
        Schol 0,16 0,14
        Tong 0,08 0,21
        Koolvis 0,08 0,13
        Tonijn 0,03 0,13

        Tilapia 0,01 0,10

        Per 1g capsule van een gemiddelde (niet hooggedoseerde) visolie, krijg je dus 300mg EPA/DHA binnen.

        als je dan vette vis gaat vergelijken met aantal capsules om een gelijke hoeveelheid EPA/DHA binnen te krijgen dan kom je op:

        (vis per 100g)
        Makreel 1,46 2,86 = 13 capsules
        Sardien olie in blik 1,15 1,04 = 7 capsules
        Zalm 0,76 1,06 = 6 capsules
        Paling gerookt 0,69 0,76 = 5 capsules
        Haring gezouten 0,55 0,58 = 4 capsules
        Mosselen gekookt 0,51 0,34 = 3 capsules
        Vissticks 0,31 0,62 = 3 capsules
        Garnalen gepeld 0,28 0,19 = 3 capsules
        Kabeljauw 0,17 0,42 = 2 capsules
        Schol 0,16 0,14 = 1 capsule
        Tong 0,08 0,21 = 1 capsule
        Koolvis 0,08 0,13 =<1 capsules
        Tonijn 0,03 0,13 = <1 capsule
        Tilapia 0,01 0,10 = <1 capsule
        ---------------------------------------------------

        Verder heb ik veel gelezen dat het niet perse gaat om de absolute hoeveelheid omega 3 vetzuren die je binnenkrijgt, maar om de verhouding tussen omega 3 en omega 6 vetzuren.

        Eet je dus veel omega 6 vetzuren, is je behoefte aan omega 3 vetzuren automatisch hoger.
        -----------------------------

        ikzelf neem standaard 6 capsules van 1g per dag. Eet ik vette vis die dag, dan neem ik geen capsules extra.
        Stel dat je dan elke dag ongeveer 100gr zalm of sardien of iets dergelijks neemt dan zit je dus wel goed met die omega 3 vetten.

        Maar mag je daar dan ook boven zitten? Want anders vraag ik mij toch af hoe je dan nog aan je dagelijkse hoeveelheid vetten moet komen?

        Comment

        Sidebar top desktop

        Collapse

        Actieve discussies

        Collapse

        Working...
        X