vraag over suiker

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Ik heb het soms ook dat ernorma trek krijg ik suiker of iets zoets.

    Maar meestal neem ik dan een bakje groene thee of koffie zonder suiker.

    En als het echt niet trek cola ligt, maar probeer zo weinig mogelijk te doen niet meer dan 3 blikjes per week.

    Comment


    • #17
      ook voor thee en koffie moet je wennen... daar duurt het misschien wat langer.
      Ik moet er nu niet meer aan denken om iets zoets in mijn koffie of thee te hebben. Yuk
      Fear is the mind killer

      Comment


      • #18
        Nou vandaag dag 1 zonder suiker. Heb trouwens een vraagje, kan ik beter ook geen fruit of geperste sinasappelsap nemen ivm de fructose?
        Failure is your friend

        Comment


        • #19
          Ik heb koffie leren drinken met een half theelepeltje suiker en zonder melk. theelepeltje werd een kwart theelepeltje en daarna een paar korreltjes suiker en toen maar weggelaten.....paar korreltjes suiker....wat een idioot.......
          Zo drink ik al 30 jaar mijn koffie, als er nu een paar korreltjes suiker in zit of ik krijg een verkeerde kop, dus van iemand anders die er melk en suiker in had....gatver, dan kwat ik het gelijk uit, zo smerig.

          Maar iig OT, alle suiker er uit gooien. Dus ALLE suiker, ook dextro.
          Je krijgt nog zat binnen met fruit, groentes en zuivel.
          Fruit kan je dus welgewoon nemen, lees je eigen stuk uit de link nog maar eens door, geraffineerde suiker mist alle voedingstoffen en vezels, fruit niet.
          1e Masters Superbody YBF 2011!
          Go M.U.D. Mart's Ultimate Diet ©

          Comment


          • #20
            Suiker is ook mijn valkuil. Als ik eenmaal iets eet wil ik meer en meer! Dat heb ik niet bij hartig eten. Probeer dus mijn suiker zoveel mogelijk te beperken, maar taartjes op feestjes gaat dan wel eens in het extreme pff..

            Comment


            • #21
              Originally posted by Straatvechter View Post
              je raakt overal aan gewend. op een gegeven moment kun je zelfs je franse kwark zonder toevoegingen weglepelen alsof het snoep is.
              zo is dat!!

              Comment


              • #22
                Toch heb je gewoon je suiker (of eigenlijk koolhydraten) nodig. Is je bloedsuiker spiegel te laag, dan ga je al vrij snel je proteinen uit je spieren verbranden/gebruiken om je bloedsuikervoorraad op pijl te houden. Je hebt het dus nodig om niet af te vallen.
                Indien je groter wilt worden heb je zeker suiker nodig.

                Comment


                • #23
                  Originally posted by mollyman View Post
                  Toch heb je gewoon je suiker (of eigenlijk koolhydraten) nodig. Is je bloedsuiker spiegel te laag, dan ga je al vrij snel je proteinen uit je spieren verbranden/gebruiken om je bloedsuikervoorraad op pijl te houden. Je hebt het dus nodig om niet af te vallen.
                  Indien je groter wilt worden heb je zeker suiker nodig.
                  complexe (langzame) koolhydraten zoals zilvervliesrijst worden uiteindelijk ook gewoon omgezet in simpele suikers. Alleen het verschil met simpele koolhydraten is de snelheid waarmee dit gebeurd. Rietsuiker kan binnen enkele minuten al als glucose in je bloedstroom zitten. Terwijl bij zilvervliesrijst dit geleidelijk en dus met een mindere insulinereactie als gevolg.

                  Ik ben lang geen expert, maar volgens mij kan je prima groeien zonder enige vorm van toegevoegde suikers. Bovendien zitten in veel 'gezonde' producten zoals volkorenbrood, melk, fruit en zelfs zilvervliesrijst ook suikers..
                  Failure is your friend

                  Comment


                  • #24
                    Originally posted by El Magico View Post
                    complexe (langzame) koolhydraten zoals zilvervliesrijst worden uiteindelijk ook gewoon omgezet in simpele suikers. Alleen het verschil met simpele koolhydraten is de snelheid waarmee dit gebeurd. Rietsuiker kan binnen enkele minuten al als glucose in je bloedstroom zitten. Terwijl bij zilvervliesrijst dit geleidelijk en dus met een mindere insulinereactie als gevolg.

                    Ik ben lang geen expert, maar volgens mij kan je prima groeien zonder enige vorm van toegevoegde suikers. Bovendien zitten in veel 'gezonde' producten zoals volkorenbrood, melk, fruit en zelfs zilvervliesrijst ook suikers..

                    Ok, even voor de goede orde.
                    Als ik over suikers lees, dan heb ik het zelf altijd over koolhydraten. Suikers bestaan gewoon niet, dat zijn dus koolhydraten.
                    Dan bestaan er verschillende vormen van koolhydraten, waarbij de ene groep zoals fructose, saccharose en glucose (soms mannose) vaak in de volksmond wordt gezien als DE SUIKERS. Deze suikers hebben een heel kortstondig effect, dus inderdaad zoals je omschreef, een korte en hoge insulinepiek.
                    Andere soorten koolhydraten vind je in bijvoorbeeld zetmeel. Zetmeel bestaat uit 20 losse koolhydraatmoleculen. Zetmeel moet eerst worden afgebroken tot losse koolhydraatmoleculen, dit kost tijd, dus gaat de afgifte van de koolhydraten geleidelijker. Hiervan krijg je een langdurigere hogere insulinespiegel, maar ook niet langer dan een uur of 3-3,5.
                    Zetmeel is dus: pasta, aardappels, rijst en evt. brood.

                    Voor mij is het ook weer een tijdje geleden, ik zal weer eens de boeken openslaan. Ik vind het in ieder geval leuk om het te begrijpen.

                    Comment


                    • #25
                      Dit is puur een mentale kwestie als je het mij vraagt.

                      Van nature ben ik namelijk een chocolade freak

                      maar toch heb ik het vanwege mijn discipline al sinds september niet meer gegeten.

                      Comment


                      • #26
                        Originally posted by mollyman View Post
                        Ok, even voor de goede orde.
                        Als ik over suikers lees, dan heb ik het zelf altijd over koolhydraten. Suikers bestaan gewoon niet, dat zijn dus koolhydraten.
                        Dan bestaan er verschillende vormen van koolhydraten, waarbij de ene groep zoals fructose, saccharose en glucose (soms mannose) vaak in de volksmond wordt gezien als DE SUIKERS. Deze suikers hebben een heel kortstondig effect, dus inderdaad zoals je omschreef, een korte en hoge insulinepiek.
                        Andere soorten koolhydraten vind je in bijvoorbeeld zetmeel. Zetmeel bestaat uit 20 losse koolhydraatmoleculen. Zetmeel moet eerst worden afgebroken tot losse koolhydraatmoleculen, dit kost tijd, dus gaat de afgifte van de koolhydraten geleidelijker. Hiervan krijg je een langdurigere hogere insulinespiegel, maar ook niet langer dan een uur of 3-3,5.
                        Zetmeel is dus: pasta, aardappels, rijst en evt. brood.

                        Voor mij is het ook weer een tijdje geleden, ik zal weer eens de boeken openslaan. Ik vind het in ieder geval leuk om het te begrijpen.
                        Dit is toch exact hetzelfde als ik zeg? Alleen jij noemt de verschillende scheikundige moleculen erbij
                        Failure is your friend

                        Comment


                        • #27
                          Originally posted by El Magico View Post
                          Dit is toch exact hetzelfde als ik zeg? Alleen jij noemt de verschillende scheikundige moleculen erbij

                          Haha, ja klopt.
                          Ik wilde eigenlijk alleen het verhaal van DE SUIKERS even uitleggen, dat die dus eigenlijk niet bestaan. Maar dan draaf ik weer door.

                          Je zegt inderdaad precies hetzelfde.

                          Comment


                          • #28
                            Originally posted by mollyman View Post
                            Toch heb je gewoon je suiker (of eigenlijk koolhydraten) nodig. Is je bloedsuiker spiegel te laag, dan ga je al vrij snel je proteinen uit je spieren verbranden/gebruiken om je bloedsuikervoorraad op pijl te houden. Je hebt het dus nodig om niet af te vallen.
                            Indien je groter wilt worden heb je zeker suiker nodig.
                            Zo snel gaat dit ook weer niet. Er is ook nog glycogeen om uit te tappen... en je vetvoorraad.

                            Daarnaast kan het grootste deel van je lijf op een variateit van brandstoffen werken. Enkel je hersenen hebben perse glucose nodig.

                            In principe kan je dus met 100 gram kh per dag af. Dit is 400 kcals en nog geen 20% van de energie intake van de gemiddelde persoon.

                            Met de term 'suiker' heb je het toch al snel over snelle koolhydraten. Iets wat je op zich helemaal niet perse nodig hebt. Met een mix van vetten, (eiwitten) en complexe carbs hou je je bloedsuiker wel op peil. En bij het trainen pak je een stuk glycogeen. (hiervoor is dan wel weer later extra kh nodig om glycogeen weer aan te vullen)
                            Fear is the mind killer

                            Comment


                            • #29
                              Mollyman, jij mag mij uitleggen waarom "suikers" niet bestaan?

                              Hoe verklaar jij dan dat rietsuiker of lactose disachariden zijn. Of dat druivensuiker een monosacharide is. Dit zijn allemaal sachariden en deze worden ook wel simpelweg suikers genoemd..
                              "Straight outta gym"

                              Comment


                              • #30
                                Originally posted by sf01 View Post
                                Zo snel gaat dit ook weer niet. Er is ook nog glycogeen om uit te tappen... en je vetvoorraad.

                                Daarnaast kan het grootste deel van je lijf op een variateit van brandstoffen werken. Enkel je hersenen hebben perse glucose nodig.

                                In principe kan je dus met 100 gram kh per dag af. Dit is 400 kcals en nog geen 20% van de energie intake van de gemiddelde persoon.

                                Met de term 'suiker' heb je het toch al snel over snelle koolhydraten. Iets wat je op zich helemaal niet perse nodig hebt. Met een mix van vetten, (eiwitten) en complexe carbs hou je je bloedsuiker wel op peil. En bij het trainen pak je een stuk glycogeen. (hiervoor is dan wel weer later extra kh nodig om glycogeen weer aan te vullen)
                                Nee je glycogeenvoorraad is inderdaad niet snel op, maar wel na 10-11 uur.
                                Dus als je te lang slaapt en niet nog voor het slapen gaan wat hebt gegeten, dan zit je al vrij snel aan die 10 uur. Je hersenen kunnen inderdaad als enige orgaan alleen op glucose draaien, behalve tijdens vasten, dan kunnen ze ook 70% v/d de energie uit ketonen halen. Ketonen ontstaan bij de afbraak van vetzuren.
                                Grote fout die vaak wordt gemaakt is dat mensen denken dat je vrij snel je vetvoorraad wordt verbrand, dit gebeurd namelijk pas nadat je een groot gedeelte van je spieren hebt verbrand. 0-4 uur vasten (bloedsuiker) ,4-10 uur vasten (glycogeen) ,10uur tot 3 dagen (gluconeogenese waarbij alleen eiwitten uit de spieren worden gebruikt, 3 dagen tot een week of 6/7 vetten, daarna begin je aan de ademhalingspieren > dood.

                                Je lichaam kan niet op een grote variabiliteit van voedingstoffen leven. Je leeft door een hoog bloedsuiker. Wordt dit lager, dan wordt dit aangevuld (proteinen en uiteindelijk vetten). Hersenen kunnen inderdaad alleen op glucose 'leven' (behalve bij langdurig vasten), maar het zijn juist de hersenen die je in leven houden. Het draait in het menselijk lichaam echt niet om spieren, maar om in leven te blijven. Je hebt alleen een hoog bloedsuiker nodig om overleven. Vetten (lange termijn energievoorraad) en eiwitten (om bloedsuiker bij middellang vasten op pijl te houden) zorgen dat het bloedsuiker relatief constant blijft.

                                Ik heb het me je eens wat betreft de snelle koolhydraten, alleen ik zou niet weten waar je een stuk glycogeen vandaan haalt. Glycogeen is een product nadat glucose is omgezet, waarna het glycogeen in de lever wordt opgeslagen.

                                Comment

                                Sidebar top desktop

                                Collapse

                                Actieve discussies

                                Collapse

                                Working...
                                X