vraag over suiker

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    Originally posted by Waterpoloboy View Post
    Mollyman, jij mag mij uitleggen waarom "suikers" niet bestaan?

    Hoe verklaar jij dan dat rietsuiker of lactose disachariden zijn. Of dat druivensuiker een monosacharide is. Dit zijn allemaal sachariden en deze worden ook wel simpelweg suikers genoemd..

    Wat ik er mee bedoelde was dat als men het in het algemeen over suikers heeft, men daarmee de suikers in een suikerklontje,snickers of wat dan ook bedoelt. Als je het over rijst/aardappels/pasta hebt, dan zijn het ineens koolhydraten/zetmeel. Daardoor heb ik het gevoel dat sommige mensen denken: je hebt suikers (in suikerklontjes) en koolhydraten (in aardappels).
    Dat is dus niet zo, je hebt alleen koolhydraten.

    Puur in de geneeskunde/wetenschap, bestaan er gewoon geen suikers, dit heet gewoon koolhydraten.

    Comment


    • #32
      Waarom staat er dan vaak op de achterkant van de verpakking de voedingswaarde van een product 100 gram kh waarvan 20 gram suikers....dit was een voorbeeld.
      ความพายายามอยู่ที่ไหน ความสำเร็จอยู่ที่นั้น

      Comment


      • #33
        het is gewoon een subcategorie van de categorie koolhydraten. En de suikers categorie heeft ook weer verschillende subcategorieën. Het feit dat ze in scheikunde dit onderscheid niet maken... wil niet zeggen dat het niet gemaakt wordt.

        Beetje net als: je hebt vetten. En daarin weer een onderverdeling tussen oa verzadigde en onverzadigde. De onverzadigde vetten zijn daarna ook weer onderverdeeld.
        Fear is the mind killer

        Comment


        • #34
          Jullie hebben wel een punt over de snelle koolhydraten
          snelle koolhydraten worden in de volksmond suikers genoemd
          Langzamere koolhydraten worden koolhydraten in de volksmond genoemd.

          Ik heb dan zelf altijd liever over koolhydraten, maar inderdaad, iedereen weet wel
          wat suikers zijn.

          Op de achterkant van de pakken staat naar mijn mening meestal vrij eenvoudige informatie.
          Het is vnl. spreektaal en er wordt MEESTAL geen onderscheidt gemaakt in typen koolhydraten en proteinen. Behalve dan bij gespecialiseerde voeding.

          Comment


          • #35
            Inderdaad. zou wel fijn zijn als je wist dat die 20gr suikers nu sucrose, fructose of glucose en zo is. Dat het allemaal zo vereenvoudigd is zorgt er alleen maar voor dat de meeste mensen nooit de basis mbt voeding zullen leren. Ze geloven nog steeds dat vetten en eigeel slecht voor je is. Dat alle kwalen zoals hart- en vaatziekten door vetten ontstaan terwijl het overduidelijk bepaalde suikers zijn die de boosdoener zijn. Bewerkte suikers die je tegenwoordig overal in hebt zitten en men zich vol mee propt. Maar mensen onderwijzen...neen. Laat maar lekker dom houden anders kopen ze al die producten in de supermarkt niet meer.

            Comment


            • #36
              Voedingsleer zou een verplicht vak moeten worden op school.
              Heel misschien worden mensen zich dan bewust hoe belangrijk goede voeding is.
              ความพายายามอยู่ที่ไหน ความสำเร็จอยู่ที่นั้น

              Comment


              • #37
                Originally posted by Ashley View Post
                Voedingsleer zou een verplicht vak moeten worden op school.
                Heel misschien worden mensen zich dan bewust hoe belangrijk goede voeding is.
                Inderdaad dat zou best eens als vak onderwezen mogen worden..
                "Straight outta gym"

                Comment


                • #38
                  Originally posted by Ashley View Post
                  Voedingsleer zou een verplicht vak moeten worden op school.
                  Heel misschien worden mensen zich dan bewust hoe belangrijk goede voeding is.
                  Helemaal mee eens! Zou inderdaad goed zijn voor het besef van mensen over hun eigen voeding icm hun gezondheid.

                  Comment


                  • #39
                    soms heb ik het idee dat 90% van de samenleving de waarden van goede voeding zwaar onderschat :')

                    Comment


                    • #40
                      net zoals adem. Goed ademen is net zo,.of mischien nog wel belangrijker dan voeding

                      staat ook niemand bij stil.
                      You can not become LEGenDArY without Legday

                      Comment


                      • #41
                        Originally posted by Bilo View Post
                        net zoals adem. Goed ademen is net zo,.of mischien nog wel belangrijker dan voeding

                        staat ook niemand bij stil.
                        ehh ja

                        Comment


                        • #42
                          Originally posted by Ashley View Post
                          Voedingsleer zou een verplicht vak moeten worden op school.
                          Heel misschien worden mensen zich dan bewust hoe belangrijk goede voeding is.
                          Nou, inderdaad.
                          "Bodybuilding is a long term commitment and you won’t get the results you want over night. "

                          Comment

                          Sidebar top desktop

                          Collapse

                          Actieve discussies

                          Collapse

                          Working...
                          X