mening graag dankje

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #46
    ik zal het je nog sterker vertellen... roomboter heeft een lager rookpunt (verbrand dus eerder) dan olijfolie. Maar kan hier toch beter tegen. Ik heb ook nooit geclaimd dat boter niet kan verbranden. Enkel dat (olijf)olie slechter tegen verhitting kan.
    OpDieet.nl - olijfolie,bakken, gezondheid,dik,calorieen, slank, afvallen

    Waarin kun je dan het best bakken? Helaas verandert elke olie ongunstig bij verhitting. Roomboter en kokosvet hebben dit niet waardoor dit goede alternatieven zijn. Wees hiermee echter wel spaarzaam, want deze vetsoorten bevatten verzadigd vet.


    Trouwens even voor het tegenwicht:
    Roomboter verlaagt vetten in het bloed beduidend meer dan olijfolie | Advance natuurlijke geneeswijzen

    Ik blijf er dus bij... boter is niks mis mee. Voor mij is olijfolie niet perse te verkiezen boven olijfolie. Je moet er alleen niet TE veel van eten.
    Fear is the mind killer

    Comment


    • #47
      Originally posted by maar7en8 View Post
      je hebt gelijk,
      olijfolie wordt ongezond bij verhitting van hele hoge tempraturen,
      daardoor is het fabeltje ontstaan dat het ongeschikt is voor bakken.
      de tempraturen bij het bakken lopen echter niet hoger op dan tegen de 200graden, terwijl olijfolie pas ongezond wordt bij verhitting boven de 350+ graden, dus vette onzin
      Hoe kom jij nou weer aan 350 graden?
      Het rookpunt van olijfolie ligt tussen de 160 en 200 graden. afhankelijk van de kwaliteit. Als deze bereikt wordt is dit altijd schadelijk. De meningen zijn hierover best wel eensgezind.

      Het debat is of bij bakken 160 graden bereikt (kan) worden. en of er schadelijke gevolgen zijn bij verhitting ook als het rookpunt niet wordt bereikt.

      Het is hoe dan ook duidelijk dat 160graden met bakken makkelijk bereikt kan worden. Zeker als je niet oplet, te lang wacht met wat je gaat bakken in de pan kwakken, etc.

      Bij de juiste kwaliteit kan olijfolie bijvoorbeeld ook gebruikt worden om te frituren. Het probleem zit hem dus in 2 dingen. Bij bakken/braden kan de temperatuur (te) hoog worden. En in welke mate heeft verhitting negatieve gevolgen los van het rookpunt verhaal.
      Fear is the mind killer

      Comment


      • #48
        Originally posted by sf01 View Post
        ik zal het je nog sterker vertellen... roomboter heeft een lager rookpunt (verbrand dus eerder) dan olijfolie. Maar kan hier toch beter tegen. Ik heb ook nooit geclaimd dat boter niet kan verbranden. Enkel dat (olijf)olie slechter tegen verhitting kan.


        [/color][/size][/font]Trouwens even voor het tegenwicht:
        Roomboter verlaagt vetten in het bloed beduidend meer dan olijfolie | Advance natuurlijke geneeswijzen

        Ik blijf er dus bij... boter is niks mis mee. Voor mij is olijfolie niet perse te verkiezen boven olijfolie. Je moet er alleen niet TE veel van eten.
        Ten eerste adviseer jij TS om boter te gebruiken, je repte geen woord over roomboter of kokosvet.
        Ten tweede veranderd volgens jou bron enkel maar de structuur van de vetzuren bij olijfolie wat het voor het lichaam iets lastiger maakt te verbranden. En daardoor kun je dus niet bakken in olijfolie??? Wat een lariekoek. Eet jij op of onder onderhoud heb je nergens last van, of je doet wat meer cardio, probleem opgelost.
        Nogmaals, olijfolie heeft veel meer te bieden dan boter, roomboter of wat dan voor een boter ook.
        Daarom olijfolie en geen boter:

        1. It's Natural! - the best of olive oil benefits. Extra virgin olive oil is nothing but fruit juice extracted mechanically from olive fruit. There is no heat or chemicals used in the extraction process. My favourite and the most beneficial is a fresh organic unfiltered extra virgin olive oil.

        2. Flavour - It just tastes good. I guess I would have to say it is an acquired taste and some people just don't like the bitter characteristic of some oils. There are olive varieties known for their mild flavour and olive oil pressed from ripe olives is smooth, mellow and buttery.

        3. Nutritional Value - vitamins E, K, and A as well as polyphenols, squalene, oleocanthol, triterpenes and hundreds more micronutrients make olive oil a healthy choice.

        4. Oleic Acid - oleic acid (omega 9) makes up 55 - 85 percent of the fatty acids in olive oil. Don't confuse this with the amount of free oleic acid which is the main factor used to determine the grade of the olive oil and the lower the better. Oleic acid aids in keeping our arteries supple and helps prevent cancer.

        5. Hydrogenated Oils - olive oil is not hydrogenated oil. Hydrogenation creates dangerous trans-fats found in margarine and many other packaged foods.

        6. Heart Health and Cholesterol - extra virgin olive oil is high in polyphenols (a powerful antioxidant) and monounsaturated fat which contributes to lowering bad cholesterol.

        7. Cancer - researchers at the University of Oxford believe that olive oil may be just as effective in the prevention of colon cancer as fresh fruits and veggies. A diet rich in olive oil has been shown to reduce the incidence of colon., breast and skin cancers.

        8. Blood Pressure - Studies now indicate that extra virgin olive oil may help to lower blood pressure. Patients were able to reduce or eliminate the need for medications when olive oil was consumed on a regular basis.

        9. Alzheimers - this disease is associated with the clogging of arteries caused by cholesterol and saturated fat. Replacing other fats with olive oil will reduce the risk.

        10. Gallstones - Olive oil promotes the secretion of bile and pancreatic hormones naturally and lowers the incidence of gallstones.

        There are more olive oil benefits. It's great for skin and hair care , used in natural remedies, and is a more versatile cooking oil than you may think.


        Denk je nu echt dat boter dit kan verbeteren???

        Comment


        • #49
          @ snuff zou er verder niet op ingaan, eindeloze kut discussie
          boter vs olijfolie? shit man . laat hun maar lekker hun vleesje bakken in boter....... cheersszzz
          Beest in opleiding

          Comment


          • #50
            -Hoewel, roomboter veroorzaakt een iets hoger gehalte aan vrije vetzuren in het bloed, wat een belasting betekent voor het lichaam.

            -Het feit dat roomboter op de lange duur het cholesterol verhoogt is bekend.

            Komt uit jou bron kerel.
            Lekker verstandig om roomboter te nemen.

            Comment


            • #51
              Originally posted by TrainInsane View Post
              @ snuff zou er verder niet op ingaan, eindeloze kut discussie
              boter vs olijfolie? shit man . laat hun maar lekker hun vleesje bakken in boter....... cheersszzz
              Je hebt gelijk bro.

              Comment


              • #52
                Ik zit nu in Portugal en hier wordt alles gebakken in olijfolie voor de renners , maar oook de normale mensen in spanje en portugal bakken alles in olijfolie......En mct is nog beter als je in de cut zit , nu en dan een eetlepel (bij je maaltijden nemen anders kan je maagpijn krijgen) kan zeker geen kwaad ....

                Comment


                • #53
                  Originally posted by Snuff-Sann View Post
                  Koks gebruiken zowel boter als olijfolie.
                  Okidoki heeft waarschijnlijk niet goed opgelet tijdens z'n opleiding.
                  Maar om on-topic te blijven....
                  TS vroeg aan sf01 in post 11 of hij een bron had waarom het beter is om iets in boter klaar te maken.
                  Echter is het niet beter om dat te doen. Het is gezonder om olie te gebruiken.
                  Maar bij sf01 gaat het om de smaak en niet of het gezond is of niet en ik vind dat een kwalijke zaak wanneer je iemand tracht te adviseren.
                  Het staat als een paal boven water dat olijfolie veel en veel gezonder is dan boter en het maakt geen ruk uit of het margarine is of roomboter. Ook heeft olijfolie en hoop positieve eigenschappen dat boter weer niet bezit.
                  We proberen hier zo gezond mogelijk te eten en niet te kijken naar hoe lekker het smaakt. Als dat zo was geweest kun je net zo goed naar de MAC gaan voor je broodnodige proteinen ipv blikjes tonijn naar binnen werken.
                  Het voornaamste is gezond en schoon voedsel eten.
                  Ik zal ten alle tijde olie voor boter adviseren aan iemand die daarover meer informatie wil.
                  Ik weet dat olijfolie veel positieve eigenschappen heeft. Ben wel met je eens dat je rekening kan houden dat je het merendeel in de olie bakt. Als ik 1x in de week een halve kg biefstuk eet ga ik echter niet moeilijk doen over het wel of niet bakken in boter/olijfolie. Dat is natuurlijk puur persoonlijk, maar ik denk dat er wel belangrijkere dingen zijn dan die 1,2 of 3 maaltijdjes die je in de boter bakt. Ik zou het bijv. lang niet zo zwaar meewegen als een paar snoepjes die vol met suikers zitten.
                  In college, a guy from another country told me that he had been "juicing" for a few years. He was a very poor thrower and it made me wonder just how bad he would be if he were "clean."

                  If I can drink water, sleep more, and eat normal and still defeat you while you're juicing hard, you probably don't have the aptitude. Sorry. Blame your genes. Dan John.

                  Comment


                  • #54
                    Er zijn tig soorten kwaliteit olijf olie. Goede tot en met erg slechte.

                    quote:
                    Spaanse Olijfolie

                    In de test wordt olijfolie uit Spanje afgedaan als slecht. Niet helemaal waar natuurlijk. Er zijn net zoals in Italië ook in Spanje vele kleine olijfboeren die een uitmuntende olijfolie produceren echter tegen de grote commerciële reclame merken kunnen zij natuurlijk niet tegenop en blijven ze dus vaak onbekend.
                    Wat vele merken zoals bertolli en carbonell e.a. doen is het opkopen van lampante olie ( afvalolie ) die niet geschikt is voor consumptie. die reinigen en filteren ze met wat chemische goedjes en krijgen zo een dode olie die nergens naar smaakt, ruikt. elke liter olie mengen ze dan 25 % virgin extra olie op die men overal opkoopt en daarmee ook weer mengt. In de super gaat het dan met een leuk verhaal op het etiket aan teveel geld naar de consument...... De kleine boer uit Spanje en geheid ook Italië huilen om het gedrag van de "groten".....
                    Maria Jesús, Original Andalucia

                    Hier filmpje kijken olijfolie:
                    http://player.omroep.nl/?aflID=8653981
                    Last edited by marnop; 27-04-2011, 10:55.
                    1e Masters Superbody YBF 2011!
                    Go M.U.D. Mart's Ultimate Diet ©

                    Comment


                    • #55
                      Ik heb mijn olijfolie vers vanuit het platteland uit marokko van mijn lieve omaatje

                      Comment


                      • #56
                        Enige wat me dan nog niet duidelijk wordt, is het het waard goede olijfolie te kopen voor het bakken of kan je dan net zo goed goedkope nemen?

                        Comment


                        • #57
                          Originally posted by Viking18 View Post
                          Enige wat me dan nog niet duidelijk wordt, is het het waard goede olijfolie te kopen voor het bakken of kan je dan net zo goed goedkope nemen?
                          Zolang je de olie niet te heet laat worden blijven alle goede eigenschappen bewaard. En ik kan je verzekeren dat dat niet zo snel gebeurd. Ja, tenzij je het gas ff voluit laat branden voor een minuutje of 10, dan is de olie zo zwart als de kolenkit en stinkt het een uur in de wind. Weggooien dus. Maar dat heb je ook bij boter, dat heeft zelfs een lager verbrandpunt.
                          Ik kan gewoon niet begrijpen dat sommigen niet willen aannemen dat olieen veel gezonder zijn dan boter.
                          Natuurlijk kun je boter gebruiken, niks mee mee, maar vraagt iemand aan mij, joh wat is beter, boter of olie, dan zeg ik olie.

                          Comment


                          • #58
                            Dat je olie beter vindt dan boter begreep ik al, mijn vraag is alleen of je beter olie bij bijvoorbeeld de italiaan/spanjaard kan kopen uit zo'n vat of dat je net zo goed olie in de supermarkt kan halen. In dat filmpje komt mooi naar voren dat je niet de beste olie krijgt in supermarkt, maar is deze ook gelijk ongezonder dan ''goede'' olie?

                            Comment


                            • #59
                              In dat filmpje komt naar voren dat er in een aantal merken gewoon voornamelijk lampenolie zit, dat eigenlijk ongeschikt is voor consumptie. (zie ook post54) Het wordt dus wat gefilterd en gemengd met goede olie en klaar het wordt verkocht als supergezond....veel gezonder dan ? Dan wat ?
                              Zonnebloemolie, arachideolie en slaolie zijn ook goed, sla olie is iets mindere kwaliteit. Maar deze oliën zijn zo belachelijk goedkoop ze zouden geld moeten bijleggen als ze het willen mengen met rommel.
                              1e Masters Superbody YBF 2011!
                              Go M.U.D. Mart's Ultimate Diet ©

                              Comment


                              • #60
                                Mijn vraag is of olijfolie van de spanjaard uit ''het vat'' gezonder is dan bertolli/carbonell.

                                Edit: want ja, in het filmpje komt duidelijk naar voren dat ze (supermarkt olijfolie in NL) de boel een beetje beduvelen, en dat olijfolie in supermarkt minder lekker is. Maar of het ook ongezonder is dan de ''echte'' italiaanse olijfolie wordt in het filmpje niks over gezegd (bij die proevers).
                                Last edited by Viking18; 27-04-2011, 13:10.

                                Comment

                                Sidebar top desktop

                                Collapse

                                Actieve discussies

                                Collapse

                                Working...
                                X