Als dit je eerste bezoek aan Bodynet.nl is, kijk dan even hier. Registreer
je eerst voordat je kunt reageren. Om berichten te lezen klik je op een forum hieronder.
Hoe slecht is het nou om te friteren met olijfolie?
Hoe slecht is het nou om te friteren met olijfolie?
Ik eet wel eens af en toe kipkorn en burgertjes en die frituur ik dan in een pannetje met olijfolie en eet dit daarna met wat salades op heerlijk , maar is dit wel te doen of is dit erg ongezond???
Olijfolie oxideert bij 160 (of zelfs lager), en frituren doe je op 180.
Dan zit een kipcorn ook nog eens vol met panneermiddel, iets wat dat vet extra goed opzuigt.
spuitjunkie ik dacht dat jij zei dat je alles van kuren en trainen afweet en dat je zo'n enorme buffe gast bent die 180 kilo benched? en dan vraag je dit soort simpele dingen over eten?
Hoe heter de olie hoe sneller de buitenkant dichtschroeit en hoe minder vettigheid het te frituren product op zal nemen. Vandaar ook dat frituren bij zulke hoge temperaturen gebeurd. Vroeger was dat zelfs 190 graden. Tegenwoordig is dat verlaagd naar 175 graden vanwege de vorming van kankerverwekkende stoffen bij hogere temperaturen. Het nadeel is dat wel dat bij lagere temperaturen de te frituren producten veel meer vetten "opzuigen". Tel daar dan nog eens het absorptievermogen van paneermiddelen bij en je hebt een enorm vette "kipstick" te pakken.
Olijfolie is gezond, maar bevat ook echt enorm veel kcal, dus reken wel wat extra kcal mee in je eetschema als je dit regelmatig eet spuitjunkie!
v.w.b. frituren/ bakken met olie, is zonnebloemolie of zelfs slaolie het "schoonst" i.v.m. hoge temperatuur die je gebruikt. In de professionele keuken wordt het meest arachideolie gebruikt omdat deze het best bestand is/ blijft tegen hoge temp. Manier van koken blijft het belangrijkst. Wachten tot je vet heet genoeg is, dan kort bakken en product in beweging houden in de pan, niet stil laten liggen. Olie niet meer gebruiken na bakken.
Je kan ook nog na het frituren je eten even op wat keukenpapier leggen en inwikkelen..
Op deze manier wordt er nog heel veel vet opgenomen door het papier en is het dus minder vet..
Frituur je het in een gewoon pannetje of bak je het in een frituurpan?
Heb ooit eens gelezen dat er in een frituurpan transvet kan ontstaan
en dat wil je niet hebben.
Viranelly, Transvet, ook wel gedeeltelijk gehard plantaardig vet of ook wel gehard plantaardig vet genoemd is chemisch bewerkt vet. Door de chemische behandeling is het vet langer houdbaar.
Dit Transvet zit vaak in jawel hoor: frituurvet dat moet je dus mijden, het zit ook in de meeste tafel-magarines die jij op je brood smeert.
Transvet kan je lichaam (bijna) niet verbranden en het hoopt zich op in je bloedvaten en dergelijke. In Amerika hebben ze die troep al in sommige staten verboden. Ook zijn ze bezig producenten te verplichten het te vermelden op hun producten. Helaas als er minder dan 0.1 gr per 100 ram inzit hoeven ze het niet op de verpakking te zetten.
Ontstaat niet in je frituurpan, je giet het er zelf in!
Integrate eco driving with GPS tracking software in fleet management system to reduce fuel use, cut emissions, and extend vehicle lifespan. This article...
The IPL's best finisher is known for their ability to handle pressure and close matches successfully. Ability to decide under pressure. Strategies, and...
Sex dolls have come a long way since their inception. What started out as simple inanimate objects designed for sexual pleasure have evolved into highly...
Comment