Broodvervangen

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    In dat geval, mijn excuses :P.
    Status: Cutting

    Comment


    • #32
      Originally posted by Ydhe View Post
      Heb ik toch ergens gelezen ja. Of het ECHT zo is...maar het klinkt me logisch in ieder geval.
      het klinkt toch volledig niet logisch, of het nu waar is of niet?


      vond wel dit op een ander forum:

      mss heb je ooit eens zoiets gelezen en door vervaagde herinnering er een verkeerde argumentatie en conclusie op na gehouden...

      dus na een onderzoek op SLECHTS 10 mensen, wat dus eigenlijk geen wetenschap is, VERMOEDEN ze dat de moleculen veranderen zodat het lichaam de suikers,die btw evenveel in aantal bleven, trager opnemen...

      Geroosterd brood uit de vriezer is beter (European Journal of Clinical Nutrition (2008) 62, 594–599.) Als je wit brood invriest en daarna roostert, dan is de hoeveelheid glucose die na consumptie in je bloed komt de helft minder dan de hoeveelheid glucose die na consumptie van vers wit brood in je bloed terechtkomt. Dat schrijven voedingswetenschappers van de Britse Oxford Brookes University in de European Journal of Clinical Nutrition.
      Voedingmiddelen die na inname niet zorgen voor een snelle stijging van je suiker- en inuslinespiegel zijn beter voor je lichaam. Steeds meer lichaamsbouwers, gezondheidsfanaten en afslankers stappen daarom over op een low glycemic-voedingspatroon. Brood past daar eigenlijk niet in. Wit brood heeft een glycemische index van 71, bruin brood een index van 65. Da's aan de hoge kant. Volkoren brood is stukken beter. De glycemische index daarvan is 50.
      De Britten vroegen zich af of het doorbreken van de low glyc-trend per definitie schadelijk zal zijn voor broodbakkers. Nee, concluderen ze uit hun studie. Het invriezen van wit brood [zeventig procent van al het brood dat de Britten consumeren is wit -red.] - en daarna ontdooien - verlaagt de glycemische index, net als roosteren. Het combineren van beide bewerkingen verlaagt de glycemische index nog meer.



      De onderzoekers gaven wit brood aan tien gezonde proefpersonen. Ze zorgden ervoor dat de proefpersonen allemaal een equivalent van vijftig gram glucose binnenkregen. De eerste twee na inname maten de onderzoekers de bloedsuikerspiegel. Dat zie je hierboven. De resultaten hebben betrekking op fabrieksbrood. Een controlegroep kreeg alleen glucose.
      Aan de hand van de metingen berekenden de onderzoekers hoeveelheid glucose er in totaal in het bloed van de proefpersonen was opgedoken. [De AUC of de Area Under the Curve - red.] Zo ontstond de onderstaande tabel. De onderzoekers deden proeven met fabrieksbrood maar ook met zelfgebakken wit brood. De waarden zijn in micromol per minuut per liter.



      De onderzoekers vermoeden dat de zetmeelmoleculen in het brood door het bevriezen, het ontdooien en het roosteren een nieuwe vorm krijgen, waarop de enzymen die het zetmeel opknippen in suikers moeilijker vat krijgen.
      Deze studie verleidt ons overigens niet om geroosterd wit brood te gaan eten. ook in geroosterd witbrood zitten nu eenmaal bar weinig voedingsstoffen. Maar we zijn bovengemeen geinteresseerd in de glycemische waarde van ontdooid en geroosterd volkorenbrood.


      http://www.ncbi.nlm....pubmed/17426743
      http://www.ergogenic...oeding74.html#1

      Comment


      • #33
        Originally posted by Hermandad View Post
        bro, we kunnen er lang over praten. maar voor bodybuilding is brood gewoon niet ideaal. ben je toch met me eens, of eet je lekker broodjes met pindakaas met als gevolg een dikke pens?
        Ik ken genoeg bodybuilders die elke dag brood eten. Geen enkel probleem. Het is alleen zouter dan de meeste andere bronnen van complexe koolhydraten, maar net zoals met alles kun je daar in de rest van je schema rekening mee houden. Dus niet meteen zo pessimistisch reageren!
        Geniet, en drink met maten!

        Comment


        • #34
          Maar, brood zwelt wel op in de maag toch?

          Comment


          • #35
            Originally posted by Viranelly View Post
            Maar, brood zwelt wel op in de maag toch?
            dat doen alle vezelrijke voedingsmiddelen.
            “If you really want to do something, you will find a way; if you don't, you will find a excuse.”

            Comment


            • #36
              bij rijst of pasta heb ik nooit het idee dat ik uit elkaar ga spatten

              bij noten en brood bijvoorbeeld wel

              Comment


              • #37
                Originally posted by Viranelly View Post
                Maar, brood zwelt wel op in de maag toch?
                vooral dagvers brood doet dat denk ik


                om die reden geef je ook geen brood aan vogels in de winter, die denken dan dat ze genoeg gegeten hebben en verhongeren dan infeite,moest je ze elke dag dat brood geven...

                is kennis van toen ik nog maar twaalf was, dus zal wel bullshit zijn

                Comment


                • #38
                  Originally posted by Viranelly View Post
                  bij rijst of pasta heb ik nooit het idee dat ik uit elkaar ga spatten

                  bij noten en brood bijvoorbeeld wel
                  zilvervliesrijst bevat maar 3 gram vezels per 100gram en pasta maar ook maar 8 per 100gram ongekookt product. veel minder dan brood. aan brood wordt ook nog eens veel troep aan toegevoegd, dit heeft ook invloed op hoe je maag aanvoelt.
                  “If you really want to do something, you will find a way; if you don't, you will find a excuse.”

                  Comment


                  • #39
                    Ik voel me inderdaad van brood veel meer opgeblazen dan van rijst.
                    Het heeft even geduurd maar uiteindelijk ben ik toch helemaal gestopt met het eten van brood.
                    Wel eet ik nog volkoren crackers op het werk, want dat is daar simpelweg makkelijker qua baan.
                    Vorige week in de vakantie heb ik wel brood gegegeten, had zuurdesem roggebrood gevonden, was erg lekker en omdat er geen gist inzat, viel het opgeblazen zijn redelijk mee.......maar was toch blij dat ik thuis weer aan de rijst ging.
                    "Bodybuilding is a long term commitment and you won’t get the results you want over night. "

                    Comment

                    Sidebar top desktop

                    Collapse

                    Actieve discussies

                    Collapse

                    Working...
                    X