Brood"vervangers"

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Originally posted by erik1982 View Post
    Het probleem met aardappelen en brood is dat het energierijke producten zijn waarvan je snel te veel eet. Gekookte aardappels hebben ook een hoge GI. Daarom is het vaak beter te kiezen voor producten met minder KH per hoeveelheid of met veel vezels waardoor het meer vult. Vooral tijdens het cutten is dat prettiger omdat je sowieso al minder eet. Verder zijn aardappels en brood prima producten die goed te gebruiken zijn.
    Klopt wat je zegt Erik, maar aardappelen eet je meestal in combinatie met een lap vlees, groentes met een jus waardoor je een lagere glycemische waarde in z'n totaliteit krijgt (Glycemische Load)
    Daarbij bevatten aardappels per 100 gram gekookt produkt 3 gram vezels tegenover zilvervliesrijst die 2 gram vezels bevat.
    .........SQ 1x250 / 3x230, DL 1x265, BP 1x170........
    There is no failure except in no longer trying

    Comment

    Sidebar top desktop

    Collapse

    Actieve discussies

    Collapse

    Working...
    X