Als dit je eerste bezoek aan Bodynet.nl is, kijk dan even hier. Registreer
je eerst voordat je kunt reageren. Om berichten te lezen klik je op een forum hieronder.
Wij hebben thuis sesampasta, cashewnootpasta, amandelpasta en ja pindakaas (pasta). Bevat allemaal veel kcals en van biologische afkomst, prijs valt goed mee.
Verzadigde vetzuren vallen goed mee
What matters in life is the courage, you bring to it.
Misschien bedoelt ze als je het oprookt? hahahaha.
Hilarius Geniaal Toen we op de middelbare school zaten hebben we ermee geëxperimenteerd (schil) en er werd gezegd dat je er "high" van kon worden...not
Vandaag verscheen de Nederlandse vertaling van het boek 'het Anti-age dieet' van dr. Helen Vlassara. De moderne voeding staat stijf van de advanced glycation end-products, AGE's. Tijdens de bereiding thuis kan het gehalte nog verder oplopen. Vrijwel niemand heeft van AGEs gehoord, maar dat staat op het punt te veranderen: AGEs gaan de wereld van voeding en gezondheid op de kop zetten, zo claimt Vlassara.
Vlassara heeft tientallen wetenschappelijke publicaties op haar naam staan en mag met recht een AGE specialist genoemd worden. AGE's zijn binnen en buiten het lichaam te vinden. Ze worden gevormd in voeding door het verhittingsproces. De AGE's dragen bij diabetespatiënten tot het versuikeren van het collageen en dat kan tot ernstige schade leiden. Er zijn veel producten die AGEs bevatten en verschillende kranten kopte al met 'Pindakaas net zo slecht als roken'. Het klinkt allemaal overtuigend, maar de doorspoelsnelheid van AGE's in het lichaam is hoog. Een veelvoorkomende AGE in voeding is pyrraline en het wordt zelden in het bloed aangetroffen (Henle T 1999). Het kan opgenomen worden in de vorm van een dipeptide, maar gezonde nieren maken er in 2 uur korte metten mee (Bergmann R 2001).
Waarom maakt Vlassara er toch een halszaak van? Ze heeft een aantal klinische expermienten gedaan, waarbij het geven van laag-AGE voedsel leidt tot lagere concentraties in het lichaam. Moet nu iedereen over op een anti-AGE dieet? Dat het haar gelukt is om de AGE's te verminderen in haar experimenten is een feit, maar feiten hebben context nodig. De populatie die zij testte had nieraandoeningen. Dat is niet vergelijkbaar met de normale populatie. Ze heeft mogelijk wel een punt met diabetespatiënten, die vaak nierproblemen hebben.
Conclusie Advanced glycation end-products, afgekort tot AGE's dragen bij aan de versuikering van collageen en kunnen schade berokken aan het menselijk weefsel. Deze AGE's worden echter heel efficiënt het lichaam uitgewerkt. De auteur werkte vooral met nierpatiënten waarbij dit vermogen verminderd is. Dat is echter niet vergelijkbaar met de normale mens. Het is de klassieke pathofysiologie extrapoleren naar normofysiologie aanpak om een boek of overtuiging te verkopen. Voorlopig hoeven we onze pindakaas er niet voor te laten staan.
To enroll in the US CPA course, candidates must fulfill specific educational and professional criteria. A bachelor’s degree in accounting, finance,...
Finding effective techniques to get assignment done is essential when academic deadlines are approaching. You may greatly lower stress and enhance the...
Parasites in the muscles can cause symptoms like muscle pain, weakness, swelling, fever, and fatigue. In some cases, you may also experience joint stiffness,...
Shuconaandrod expert coaching provides guidance to help you reach your personal and professional objectives. Whether you're looking to enhance your skills,...
Breng je keuken tot leven met opvallend 3D-fotobehang dat diepte en karakter toevoegt. Kies uit moderne patronen, natuurlijke elementen of abstracte ontwerpen...
Precise research, critical thinking, and outstanding writing abilities are necessary for success in MBA education. An MBA Assignment Writing Service provides...
Managing glaucoma doesn’t have to be expensive. At HealthMedsRX, you can find affordable and effective solutions like Bimatoprost eye drops to help reduce...
Comment