Koop een koe

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Koop een koe

    Koop een Koe

    Thoughts?
    Begeleiding nodig bij voeding en /of training?


  • #2
    Uhm ja, lekker een melkkoe kopen om op te eten. Als jij een uur over je biefstukje wilt doen moet je dat doen inderdaad.
    Don't ever let somebody tell you, you can't do something.
    People can't do something themselves, they wanna tell you, you can't do it.
    BP: 1x120 kg SQ:1x190 kg DL: 1x200 kg

    Comment


    • #3
      Originally posted by Rickbeen View Post
      Uhm ja, lekker een melkkoe kopen om op te eten. Als jij een uur over je biefstukje wilt doen moet je dat doen inderdaad.
      Ik weet er niks van, zag het alleen voorbij komen. Maar jij bent er zeker van dat dit matig vlees is en dat het melkkoeien zijn?

      Hebt ook varken variant

      Koop een Varken
      Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

      Comment


      • #4
        Originally posted by Rickbeen View Post
        Uhm ja, lekker een melkkoe kopen om op te eten. Als jij een uur over je biefstukje wilt doen moet je dat doen inderdaad.
        Kun je er langer van genieten haha

        Even serieus: mijn ouders kochten vroeger altijd een stier en die lieten ze dan slachten. Had je ongeveer anderhalve vrieskist vol vlees Lekker vlees en het schijnt ook nog net iets goedkoper te zijn. En je weet dan waar het vandaan komt.
        Ik doe een gok

        Comment


        • #5
          Collectief een koe kopen gebeurt ook wel, dan wordt het vlees verdeeld over de deelnemers. Meestal ook met het idee om een koe een beter leven te geven.

          Met het vlees is dan ook niks mis.

          Comment


          • #6
            Koop een Koe is wel behoorlijk bekend, over een paar weken ga ik ook bestellen. Ook op tv geweest met documentaire van één van de koetjes van geboorte tot slacht. Jummie!

            Comment


            • #7
              Stond al op dbb, begreep dat je voor een bedrag vlees krijgt maar allerlei soorten vlees.
              was ook duurder dan bv musclemeat terwijl je daar biefstuk koopt.

              Comment


              • #8
                Als je het lekker vlees vind en niet wakker ligt van de prijs, waarom niet? Iedereen moet doen wat voor hem/haar werkt
                BP:1x130 SQ:1x200 DL:1x225 @85kg

                Comment


                • #9
                  heb ooit wel eens zo iets gedaan bij een boer hier in de buurt....
                  lekker vlees, maar naar mijn gevoel wel veel gehakt en soep/stoofvlees
                  ik zal nooit meer zeggen dat ik geen buikspieren heb

                  Comment


                  • #10
                    Als alles klopt wat ze zeggen. En er daadwerkelijk geen chemische meuk aan te pas komt, vind ik het zeker een goed idee, en waard om een keer te proberen. Ik ben sowieso voorstander van het idee dat we meer lokaal en meer producten uit ons eigen land moeten halen. En dan bedoel ik niet de nederlandse supermarkten. Maar de gewone slager,groenteboer,bakker...ect.
                    Want of je nou een pak hamburgers bij de ah haalt of bij de Mac. Daar zit niet veel verschil in. (vlees)
                    Zo dramatisch is het gesteld met de supermarkten.

                    @ quibus. Ik meen dat het vlees van musclemeat uit de usa komt. Dan weet je ook wel waarom het zo goedkoop is.
                    Mind is everything.

                    Comment


                    • #11
                      Ik ben ook voorstander, maar eet dan ook zoveel mogelijk scharrel en/of biologisch. Maar dat is de keuze die je moet maken

                      Comment


                      • #12
                        Bij ons in de wei ook een kalf nu nog die ooit de vriezer in gaat, is van een dierenarts die een stuk wei bij ons heeft gekocht maar een deel beland hier, erg lekker vlees, vind dit mooi zulke dingen.

                        Ben al zo goed als helemaal van vlees af gestapt maar die ene keer in de week of twee weken dat ik het eet voel ik me stukken beter bij zo een stuk vlees dan een lap uit de supermarkt.

                        #hatersgonnahate
                        "People laugh and call me lazy, while they twit around in their three-hour workout making zero progress. Sometimes, instead of what you do in the weight room, it's what you don't do that will lead to success."

                        Comment


                        • #13
                          Respect voor, fitnessboer!
                          Mind is everything.

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by resike View Post
                            Als alles klopt wat ze zeggen. En er daadwerkelijk geen chemische meuk aan te pas komt, vind ik het zeker een goed idee, en waard om een keer te proberen. Ik ben sowieso voorstander van het idee dat we meer lokaal en meer producten uit ons eigen land moeten halen. En dan bedoel ik niet de nederlandse supermarkten. Maar de gewone slager,groenteboer,bakker...ect.
                            Want of je nou een pak hamburgers bij de ah haalt of bij de Mac. Daar zit niet veel verschil in. (vlees)
                            Zo dramatisch is het gesteld met de supermarkten.

                            @ quibus. Ik meen dat het vlees van musclemeat uit de usa komt. Dan weet je ook wel waarom het zo goedkoop is.
                            Nou er zit wel degelijk verschil in want een pak hamburgers van de AH bestaat voor 70% uit kipseparatorvlees en de hamburgers van de Mac is rundvlees uit Amerika. En persoonlijk is de stand van zaken voor rundvlees in Amerika een stuk slechter dan in Nederland.

                            En het uit eigen land halen ben ik het ook mee eens. Met groente gebeurt dit bijna volledig, vlees daarintegen. Mensen in NL willen wel vlees met een gegarandeerde herkomst, biologisch, geen antibiotica enz enz, maar er niet voor betalen. Daarom gaat ons goeie vlees naar het buitenland (Frankrijk, Belgie) en wij krijgen daar goedkoop vlees voor terug (voornamelijk uit Oostbloklanden). En daar is de situatie veel dramatischer dan hier, echt dramatisch. Dit op het gebied van diervriendelijkheid en voornamelijk ook op antibiotica. Maar het gebeurt helaas wel.
                            Don't ever let somebody tell you, you can't do something.
                            People can't do something themselves, they wanna tell you, you can't do it.
                            BP: 1x120 kg SQ:1x190 kg DL: 1x200 kg

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by Rickbeen View Post
                              Nou er zit wel degelijk verschil in want een pak hamburgers van de AH bestaat voor 70% uit kipseparatorvlees en de hamburgers van de Mac is rundvlees uit Amerika. En persoonlijk is de stand van zaken voor rundvlees in Amerika een stuk slechter dan in Nederland.

                              En het uit eigen land halen ben ik het ook mee eens. Met groente gebeurt dit bijna volledig, vlees daarintegen. Mensen in NL willen wel vlees met een gegarandeerde herkomst, biologisch, geen antibiotica enz enz, maar er niet voor betalen. Daarom gaat ons goeie vlees naar het buitenland (Frankrijk, Belgie) en wij krijgen daar goedkoop vlees voor terug (voornamelijk uit Oostbloklanden). En daar is de situatie veel dramatischer dan hier, echt dramatisch. Dit op het gebied van diervriendelijkheid en voornamelijk ook op antibiotica. Maar het gebeurt helaas wel.
                              Gaat erom dat het niet is wat je denk dat het is. Dat een burger van de mac een andere samenstelling heeft dan die van de ah lijkt me vrij logisch. En er zit dan zelf nog verschil tussen een ah burger en een ah burger, misschien ook wel in zelfde verpakking. Aangezien het vlees overal vandaan komt. En alleen de supermarkt zelf het kan achterhalen. Aangezien het niet verplicht is om het te vermelden op de verpakking. En zal het wel verplicht worden dan kreeg je denk ik een half boekje erbij.

                              Of het nog steeds zo is weet ik niet. Maar er werd altijd vlees uit allerlei verschillende landen gehaald, oa afrika omdat het daar vele malen goedkoper was. En aangezien we hier een teveel aan dierlijk vet hebben. Werden deze 2 gemixt om vervolgens gehakt en dergelijke te maken. En dan hebben we het nog niet over dat pigslime en varianten.

                              -----
                              Dit is ook wel een goeie vid.
                              https://www.youtube.com/watch?v=Vdp6IAedWKo
                              Last edited by resike; 31-10-2014, 11:40.
                              Mind is everything.

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              Working...
                              X