Spaghetti Ragu (bolognese) hebbie ff

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Spaghetti Ragu (bolognese) hebbie ff

    Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren.

    250 gr rundsgehakt
    250 gr varkensgehakt
    100 gr ontbijtspek of rauwe ham, in stukjes gesneden,
    1 ui,
    1 teentje knoflook,
    1 tak selder,
    1 wortel,
    ½ liter rode wijn,
    100 ml bouillon,
    1 blik gepelde tomaten,
    2 eetlepels tomatenpuree,
    peper en zout,
    oregano,
    basilicum,
    paprika,
    rozemarijn,
    tijm,
    1 laurierblad.,
    boter & olijfolie

    Je warmt de boter en olijfolie op en fruit daarin de fijngehakte ui, selder en wortel en het teentje knoflook. Dan bak je het gehakt en spek erin met het laurierblaadje. Roer alles goed dooreen, zodat het vlees niet aanbakt. Als het vlees gebakken is haal je het knoflookteentje eruit en doet er de tomaten, wijn,bouillon, tomatenpuree, peper, zout en veel kruiden bij.Dit laat je dan op een heel zacht vuur enkele uren sudderen. Het mag gerust 3 – 4 uur blijven staan (Begrijp je nu waarom je zo vroeg op moest?). Het is echt wel belangrijk dat de saus zo lang op het vuur staat, zodat alle vocht verdampt is. Voeg er op het laatst de fijngehakte basilicum bij. Haal de pan van het vuur en doe er eventueel nog wat boter bij.
    Ondertussen kook je de tagliatelle of spaghetti “al dente” en je giet de ragù over de pasta. .

    Varkensvlees vervangen door runder indien gewenst.

    Eet smakelijk!

  • #2
    Het klinkt zeer lekker en heel simpel te maken.
    Ik heb er in ieder geval honger van gekregen!!!!!!!

    Comment


    • #3
      Tis beter dan al die kant en klare saus. Die vindt ik bagger.Gepelde tomaten, vervangen door gedroogde? En de knoflook? ik gebruik 3a4 grote tenen knoflook. (ik ben daar een beetje verslaafd van)
      een gladde aal blijft altijd glad.

      Comment


      • #4
        eten

        Ziet er uitgebreid uit.
        Maar lijkt me erg lekker.

        Comment


        • #5
          zoo ik moet denk maar een italiaans vrouw aan de haak slaan.
          mag ze zo elke dag voor me koken;-)

          klinkt super dit

          Comment


          • #6
            Als je de tijd en zin hebt om dit gerecht klaar te maken dan is het zeker geen verspilde tijd!
            Geniet, en drink met maten!

            Comment

            Sidebar top desktop

            Collapse

            Actieve discussies

            Collapse

            Working...
            X