Ratatouille

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ratatouille

    Bak 300 gram extra mager rundergehakt rul in een antiaanbakpan (een tefal wok) zonder boter/olie/margarine. Er zit voldoende vet in het gehakt.

    Voeg daarna een halve courgette, 1 rode ui, 2 grote tomaten, 1 stengel prei, 1 rode parika en 2 teentjes geperste knoflook toe. Snijd de groenten grof.
    Wok het geheel op hoog vuur gaar.
    Voeg de volgende kruiden toe naar smaak: Tijm, Rozemarijn, Oregano, paprikapoeder, zwarte peper of chilipeper.

    Serveer er wat zilvervliesrijst bij.
    Geniet, en drink met maten!

  • #2
    ik d8 nu komt er een film maar zal het is probere
    een dag niet getraind is een dag niet geleefd

    Comment


    • #3
      De film is ook goed, maar dan moet je bij pixar zijn
      Geniet, en drink met maten!

      Comment


      • #4
        mmmmm lekker ophaler!!!

        Maar zou toch het "mager" runder gehakt vervangen door tartaar!

        Runder gehakt Kcal:236, Eiw: 19,1 Kh: 0,8, Vet: 17,6
        Tartaar: Kcal: 127, Eiw: 21,8 Kh: 0,0 Vet: 4,4

        Misschien dat er bij extra mager rundergehakt nog een 5% vet vanaf gaat maar meer ook niet!

        Tartaar is ook gewoon in bijv. 500gr verpakking te halen!! Ik gebruik in iedergeval niets anders meer! Ook bijv. is pasta sausen enz enz.


        grtz.
        Shut Up And Squat!!! Status: Cutten

        Comment


        • #5
          Klinkt goed!

          Ik kan trouwens de voedingswaarden van mager rundergehakt nergens vinden?

          Comment


          • #6
            Originally posted by Kevf View Post
            Klinkt goed!

            Ik kan trouwens de voedingswaarden van mager rundergehakt nergens vinden?
            Nee ik ook niet maar ik denk zelf dat het een 5% vet scheelt meer zou het niet zijn!
            Shut Up And Squat!!! Status: Cutten

            Comment


            • #7
              Film is idd erg leuk
              Who's the Chef

              Comment


              • #8
                Moet je als je tartaar gebruikt dan wel wat extra olijfolie gebruiken om het te bakken of zit er voldoende vet van zichzelf in?
                Geniet, en drink met maten!

                Comment


                • #9
                  Originally posted by de sterkste ophaler View Post
                  Moet je als je tartaar gebruikt dan wel wat extra olijfolie gebruiken om het te bakken of zit er voldoende vet van zichzelf in?
                  Zit genoeg in ophaler, mits je een goede pan hebt natuurlijk, maar dat spreekt voorzich!!


                  grtz.
                  Shut Up And Squat!!! Status: Cutten

                  Comment


                  • #10
                    of pam

                    Comment


                    • #11
                      Ik gebruik een tefal hotspot wokpan.
                      Geen boter of olie nodig dus.

                      Thnx mate
                      Geniet, en drink met maten!

                      Comment

                      Sidebar top desktop

                      Collapse

                      Actieve discussies

                      Collapse

                      Working...
                      X