Ingredienten
1 heel ei
60 gram tarwekiemen
450 gram kipfilet
2 eetlepels sambal oelek of hete chilisaus (eigen keuze)
bakspray
Oven voorverwarmen op 180 C. Leg een grillrooster in een ovenschaal ingevet met bakspray. Mix het ei met de tarwekiemen en snijd de kipfilet in gewenste hoeveelheden. Sop dat in de mix en leg ze op het grillrooster. Bak ze in 30 minuten gaar waarbij je ze een keer halverwege de baktijd omdraait.
Daarna op de hoogste stand van de oven in vijf minuten aan iedere kant krokant/knapperig bakken.
Op een bord leggen en er chilisaus/sambal oelek overheen gieten.
Eet er wat rauwkost bij zoals selderie of wortelreepjes. Ik neem er ook graag een beetje barbeque saus bij.
Voedingswaarde van de bereide kip (niet de groenten en saus):
241 kcal
36 gram eiwit, 12 gram koolhydraten en 3 gram vet.
1 heel ei
60 gram tarwekiemen
450 gram kipfilet
2 eetlepels sambal oelek of hete chilisaus (eigen keuze)
bakspray
Oven voorverwarmen op 180 C. Leg een grillrooster in een ovenschaal ingevet met bakspray. Mix het ei met de tarwekiemen en snijd de kipfilet in gewenste hoeveelheden. Sop dat in de mix en leg ze op het grillrooster. Bak ze in 30 minuten gaar waarbij je ze een keer halverwege de baktijd omdraait.
Daarna op de hoogste stand van de oven in vijf minuten aan iedere kant krokant/knapperig bakken.
Op een bord leggen en er chilisaus/sambal oelek overheen gieten.
Eet er wat rauwkost bij zoals selderie of wortelreepjes. Ik neem er ook graag een beetje barbeque saus bij.
Voedingswaarde van de bereide kip (niet de groenten en saus):
241 kcal
36 gram eiwit, 12 gram koolhydraten en 3 gram vet.
Comment