Caribische stoofschotel

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Caribische stoofschotel

    Hier een recept van Caraibische stoofschotel. Heerlijk bij zilvervliesrijst en verse groenten. Ik gebruik alleen runderpoulet ipv geitenvlees.
    Last edited by de sterkste ophaler; 05-03-2009, 16:28.
    Geniet, en drink met maten!

  • #2
    Waar is het recept dan??
    Shut Up And Squat!!! Status: Cutten

    Comment


    • #3
      is ophaler nu aan het ophalen ......
      Best: Bench: 1 x 150 / Squat 1x 245 / Deadlift 1x 280.
      Go heavy or go home!

      Comment


      • #4
        Originally posted by fitnessfreak View Post
        Waar is het recept dan??
        haha idd
        Pain is temporary...pride is forever...

        Comment


        • #5
          Volgens mij pakt hij nu een lijnvlucht naar het caribi om het op te halen ,tering wat duurt dat lang ik hou het niet meer.

          Comment


          • #6
            Er ging wat mis met het uploaden van het bestand, dus zal ik het gehele recept maar uittypen:

            Caribische stoofschotel:

            800 gram runderpoulet of geitenvlees (wat je wilt)
            sap van 1 citroen
            2 eetlepels ketjap Asin
            1 eetlepel gemalen komijnzaad
            1 eetlepel kerriepoeder
            1 eetlepel knoflookpoeder
            1 eetlepel sambal oelek
            1 blikje tomatenpuree
            1 grote rode paprika
            2 grote uien
            2 eetlepels Piccalilli
            5 kleine tomaatjes in blokjes gesneden
            2 blokjes runderboullion

            Was het vlees in het citroensap en laat in een kom intrekken terwijl je de groenten in kleine stukjes snijd. Verwarm wat wokolie in een braadpan en braad het vlees op hoge temperatuur aan. Voeg de ketjap Asin, kerriepoeder, knoflookpoeder, sambal, piccalilli en komijn toe aan het vlees. Voeg de gesneden groenten toe en zet het vuur wat lager. Zet zodra de groenten wat aangefruit zijn de vlam wat lager en doe de deksel op de pan. Laat het een kwartiertje staan en wacht tot al het vocht uit de groenten is getrokken en er een flinke laag vocht in de pan zit. Doe daar de boullion blokjes en de tomatenpuree in en roer goed door. Zet daarna alles op laag vuur (op een sudderplaatje) en laat het geheel een uurtje of 8 (minimaal) sudderen. Tussendoor goed roeren en af en toe kleine beetjes proeven of de stoofschotel genoeg gekruid is. Naar eigen smaak kruiden toevoegen.

            Serveren met rijst en salade of wokgroenten. Eet smakelijk.
            Geniet, en drink met maten!

            Comment


            • #7
              Klinkt heeeeel lekker, ff uitprinten
              The only way to make your dreams come true is WAKING UP

              Status: @Onderhoud

              Comment


              • #8
                Originally posted by de sterkste ophaler View Post
                en laat het geheel een uurtje of 8 (minimaal) sudderen.
                en jij denkt dat wij hier tijd voor hebben
                Best: Bench: 1 x 150 / Squat 1x 245 / Deadlift 1x 280.
                Go heavy or go home!

                Comment


                • #9
                  Originally posted by Shredmaster View Post
                  en jij denkt dat wij hier tijd voor hebben
                  Waarom niet? Je hoeft er niet constant bij te zijn, het kookt niet.

                  Maare klinkt heerlijk ophaler!! Al vind ik stoofschotels al snel lekker.. Ik ga het in ieder geval proberen!

                  Comment


                  • #10
                    moet t sudderen zonder vuurtje eronder dan? Ja ik sudder nooit hoor vandaar.
                    Best: Bench: 1 x 150 / Squat 1x 245 / Deadlift 1x 280.
                    Go heavy or go home!

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by Shredmaster View Post
                      moet t sudderen zonder vuurtje eronder dan? Ja ik sudder nooit hoor vandaar.
                      Op het kleinste pitje het vuur op z'n laagst zetten en een zwart sudderplaatje (kost een paar eurocenten bij de Blokker) daarbovenop zetten. De pan gaat daarop. Dat voorkomt dat de stoofpot aanbrand, en het vlees wordt er heerlijk mals van (het valt zo uit mekaar).

                      @ Patricia86

                      Wacht maar tot je deze geproeft hebt! Ik heb het recept gekregen (samen met een hoop andere maar die zijn niet zo goed voor BB doeleinden) op een Antilliaanse BBQ party waar ik afgelopen zomer ben geweesd. Ik vind het iig ontzettend lekker!
                      Geniet, en drink met maten!

                      Comment


                      • #12
                        klinkt inderdaad erg goed dank
                        Bulking tot 100kg

                        Comment


                        • #13
                          als koning der stoofschotels ga ik deze zeeeekers een keer maken. Ziet er erg lekker uit!!
                          Stats: 33 jaar, 78 kg, 1,76, bf: 14%.
                          DL 120, SQ 110, BP 90.

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by de sterkste ophaler View Post
                            Wacht maar tot je deze geproeft hebt! Ik heb het recept gekregen (samen met een hoop andere maar die zijn niet zo goed voor BB doeleinden) op een Antilliaanse BBQ party waar ik afgelopen zomer ben geweesd. Ik vind het iig ontzettend lekker!
                            Hmmm je maakt me toch wel erg nieuwsgierig hoor! Ik ga m maandag maken, en dus dinsdag eten. Áls t goed gaat, mag ik vast wel wat van die slechtere recepten van je?
                            Alleen zo hatelijk met stoofschotels dat het zo lang zo lekker ruikt, en het dan nog lang niet klaar is

                            Comment


                            • #15
                              Klinkt goed Mark, bedankt!

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              Working...
                              X