Speedy Gonzales
Mexicaanse bonenschotel
ingrediënten (voor 2 personen):
250 gram gehakt
scheutje olijfolie
1 uitgeperst teentje knoflook
1/3 gele paprika in blokjes
1/3 rode paprika in blokjes
1/3 groene paprika in blokjes
125 gram champignons in schijfjes
1 ui, gesnipperd of in ringen
1 grote prei in ringen
1 blikje maïs
2 blikjes kidneybonen à 400 gram of
1 blik bruine bonen (maar kidney bonen blijven mooi heel!)
zoete chilisaus(uit een flesje)
(evt.)hete chilisaus(uit een flesje)
3 schijfjes ananas in blokjes
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel thijm
snufje zout
snufje peper
een frisse bak sla
Bereidingswijze: Doe een scheutje olijfolie in de wok en bak hierin de uitjes
en de champignons met het uitgeperste teentje knoflook tot het iets glazig ziet
en voeg daarna het gehakt toe met de chilipoeder, thijm en een snufje peper en zout.
Blijven wokken (doorroeren met houten wok vork en spatel) totdat het gehakt lekker rul is.
Voeg daarna de prei en de 3 soorten paprika toe...dit een minuut of 5 wokken
op een hoog vuur. Beetgaar is het lekkerste!
Indien nodig iets water toevoegen.
Giet het vocht van de maïs en de kidneybonen (of bruine bonen) af en voeg ze bij het wokmengsel.
Even goed doorwarmen en dan naar behoefte een scheut zoete chilisaus en eventueel
een scheut hete chilisaus toevoegen.
Roer aan het eind van de kooktijd de ananasblokjes erdoor en dien meteen op.
Lekker met een bak frisse sla.
Mexicaanse bonenschotel
ingrediënten (voor 2 personen):
250 gram gehakt
scheutje olijfolie
1 uitgeperst teentje knoflook
1/3 gele paprika in blokjes
1/3 rode paprika in blokjes
1/3 groene paprika in blokjes
125 gram champignons in schijfjes
1 ui, gesnipperd of in ringen
1 grote prei in ringen
1 blikje maïs
2 blikjes kidneybonen à 400 gram of
1 blik bruine bonen (maar kidney bonen blijven mooi heel!)
zoete chilisaus(uit een flesje)
(evt.)hete chilisaus(uit een flesje)
3 schijfjes ananas in blokjes
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel thijm
snufje zout
snufje peper
een frisse bak sla
Bereidingswijze: Doe een scheutje olijfolie in de wok en bak hierin de uitjes
en de champignons met het uitgeperste teentje knoflook tot het iets glazig ziet
en voeg daarna het gehakt toe met de chilipoeder, thijm en een snufje peper en zout.
Blijven wokken (doorroeren met houten wok vork en spatel) totdat het gehakt lekker rul is.
Voeg daarna de prei en de 3 soorten paprika toe...dit een minuut of 5 wokken
op een hoog vuur. Beetgaar is het lekkerste!
Indien nodig iets water toevoegen.
Giet het vocht van de maïs en de kidneybonen (of bruine bonen) af en voeg ze bij het wokmengsel.
Even goed doorwarmen en dan naar behoefte een scheut zoete chilisaus en eventueel
een scheut hete chilisaus toevoegen.
Roer aan het eind van de kooktijd de ananasblokjes erdoor en dien meteen op.
Lekker met een bak frisse sla.
Comment