cous cous salade

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • cous cous salade

    cous cous salade:

    1/2 kg cous cous
    1/2 liter groente of kippen bouillon
    1/2 blikje kikker erwten
    1/2 courgette, zaadlijst eruit en dan in kleine blokjes
    1 rode paprika in kleine blokjes
    1 ui gesnipperd
    2 tenen knoflook gesneden
    wat artisjokharten(uitgelekt)
    wat zongedroogde tomaten(uitgelekt)
    kerrie poeder
    zout
    peper


    je kookt de bouillon op en voegt de cous cous toe , je voegt dan meteen een goede scheut olijfolie toe en even goed roeren en dan van het vuur af met de deksel op de pan. na 5 minuten weer doorroeren en deksel weer terug.

    je bakt de courgette , paprika , kikkererwten , ui en de knoflook even hard maar kort aan in de pan , ondertussen voeg je kerriepoeder toe en zout en peper. probeer de groenten een beetje knapperig te houden. hierna haal je deze van het vuur af en vermeng je deze met de cous cous, vervolgens vermeng de de artisjokharten en zongedroogde tomaten ook met de cous cous.

    dit kan je warm of koud(op kamertemperatuur dus) serveren!

    eet smakelijk

  • #2
    is dit rode of groene couscous?
    Groeten

    Comment


    • #3
      Originally posted by Revius View Post
      is dit rode of groene couscous?
      groene , heb eerlijk gezegd nog niet van rode gehoord. is de bereiding van rode anders?

      Comment


      • #4
        Originally posted by mastervinz View Post
        cous cous salade:

        1/2 kg cous cous
        1/2 liter groente of kippen bouillon
        1/2 blikje kikker erwten
        1/2 courgette, zaadlijst eruit en dan in kleine blokjes
        1 rode paprika in kleine blokjes
        1 ui gesnipperd
        2 tenen knoflook gesneden
        wat artisjokharten(uitgelekt)
        wat zongedroogde tomaten(uitgelekt)
        kerrie poeder
        zout
        peper


        je kookt de bouillon op en voegt de cous cous toe , je voegt dan meteen een goede scheut olijfolie toe en even goed roeren en dan van het vuur af met de deksel op de pan. na 5 minuten weer doorroeren en deksel weer terug.

        je bakt de courgette , paprika , kikkererwten , ui en de knoflook even hard maar kort aan in de pan , ondertussen voeg je kerriepoeder toe en zout en peper. probeer de groenten een beetje knapperig te houden. hierna haal je deze van het vuur af en vermeng je deze met de cous cous, vervolgens vermeng de de artisjokharten en zongedroogde tomaten ook met de cous cous.

        dit kan je warm of koud(op kamertemperatuur dus) serveren!

        eet smakelijk
        shit , ik vergeet trouwens iets heel belangrijks , voeg in de bouillon voor de cous cous ook nog even een beetje komijn poeder toe! zal de smaak zeker ten goede komen

        Comment


        • #5
          Klinkt best lekker :P.

          Comment


          • #6
            Originally posted by gameface View Post
            Klinkt best lekker :P.
            gewoon een keertje proberen , wie weet vind je het ook lekker!

            Comment


            • #7
              Ga m dus zeker ook proberen. Thanks again....

              Comment

              Sidebar top desktop

              Collapse

              Actieve discussies

              Collapse

              Working...
              X