cous cous salade:
1/2 kg cous cous
1/2 liter groente of kippen bouillon
1/2 blikje kikker erwten
1/2 courgette, zaadlijst eruit en dan in kleine blokjes
1 rode paprika in kleine blokjes
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook gesneden
wat artisjokharten(uitgelekt)
wat zongedroogde tomaten(uitgelekt)
kerrie poeder
zout
peper
je kookt de bouillon op en voegt de cous cous toe , je voegt dan meteen een goede scheut olijfolie toe en even goed roeren en dan van het vuur af met de deksel op de pan. na 5 minuten weer doorroeren en deksel weer terug.
je bakt de courgette , paprika , kikkererwten , ui en de knoflook even hard maar kort aan in de pan , ondertussen voeg je kerriepoeder toe en zout en peper. probeer de groenten een beetje knapperig te houden. hierna haal je deze van het vuur af en vermeng je deze met de cous cous, vervolgens vermeng de de artisjokharten en zongedroogde tomaten ook met de cous cous.
dit kan je warm of koud(op kamertemperatuur dus) serveren!
eet smakelijk
1/2 kg cous cous
1/2 liter groente of kippen bouillon
1/2 blikje kikker erwten
1/2 courgette, zaadlijst eruit en dan in kleine blokjes
1 rode paprika in kleine blokjes
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook gesneden
wat artisjokharten(uitgelekt)
wat zongedroogde tomaten(uitgelekt)
kerrie poeder
zout
peper
je kookt de bouillon op en voegt de cous cous toe , je voegt dan meteen een goede scheut olijfolie toe en even goed roeren en dan van het vuur af met de deksel op de pan. na 5 minuten weer doorroeren en deksel weer terug.
je bakt de courgette , paprika , kikkererwten , ui en de knoflook even hard maar kort aan in de pan , ondertussen voeg je kerriepoeder toe en zout en peper. probeer de groenten een beetje knapperig te houden. hierna haal je deze van het vuur af en vermeng je deze met de cous cous, vervolgens vermeng de de artisjokharten en zongedroogde tomaten ook met de cous cous.
dit kan je warm of koud(op kamertemperatuur dus) serveren!
eet smakelijk
Comment