Weet niet of er al zo iets is maar mij leek het handig.
Voor iedereen die een goed recept weet en daar de kcal eiwit en vet ook van weet hier neer te zetten makelijk voor als je je voedingsschema een keer wilt uitbreiden.Mijn steifvader is moluks dus ik trap af met een oosters gerecht.
Ayam Peniki
Stap 1
Fijnstampen in een cobek (vijzel):
6 kleine uien
2 teentjes knoflook
3 rode lomboks
5 kemiries (noten)
kant en klare bumbu ayam peniki.
Stap 2
wok (+eventuele olie) verhitten:
+ stukje gember (2,5 cm)
+ 1 stengel sereh (=citroengras)
+ bumbu
Stap 3
als de olie begint uit te lopen naar het midden van de wok:
+ 1 hele in kleine stukken gehakte kip óf kipfilet toevoegen en even meebakken,
totdat de kip rondom dichtgeschroeid is.
Stap 4
Vuur temperen.
salam/laurier blad
+- 1,5 dl heet water
zout
Kip stoven tot kip gaar is én bijna al het vocht is opgenomen.
Stap 5
100 g santen (kunt vloeibare toepassen, maar ik gebruik altijd een blok= langer houdbaar)
roeren tot een dikke saus
Stap 6
+ 2 eetlepels tamarinde- of citroensap toevoegen en doorroeren
salam/laurier blader uit halen
Stap 7
pan van het vuur zetten
en heet serveren met eenvoudige gekookte of gestoomde witte rijst.
Uiteraard kun je een en ander uitbreiden met koude of warme groente gerecht,
en diverse bijgerechten als sambal, eping, atjar tjampoer, serundeng en meer.
Voedingswaarde per 100 g (bij gebruik kipfilet):
132 Kcal: 12 g vet - 6 g koolhydraten - 17 g eiwitten.
En ook nog een ander lekker recept.
Ingrediënten (voor vier personen) lekker simpel laatst gegeten
300 g rijst
1 zak gesneden spitskool (300 g)
1/2 bos radijs, in plakjes
1 eetlepel sesamzaad, geroosterd (zie tip)
2 eetlepels verse munt, in reepjes
3 eetlepels sladressing yoghurt (fles)
4 zalmfilets, wild (750 g, diepvries), ondooid
2 eetlepels olijfolie
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng in een schaal de spitskool, de radijs, het sesamzaad en de munt met de sladressing. Bestrijk de zalmfilets met de olie en bestrooi ze met zout en (versgemalen) peper. Verhit de grillpan en gril de zalmfilets in 2-3 minuten per kant mooi bruin en vanbinnen rosé. Verdeel de zalmfilets over 4 borden en schep er de rijst en de salade bij.
535 Kcal: Eiwit 31 g- Vet 18 g- Koolhydraten 64 g per portie
Ik hoop dat het mag smaken
Voor iedereen die een goed recept weet en daar de kcal eiwit en vet ook van weet hier neer te zetten makelijk voor als je je voedingsschema een keer wilt uitbreiden.Mijn steifvader is moluks dus ik trap af met een oosters gerecht.
Ayam Peniki
Stap 1
Fijnstampen in een cobek (vijzel):
6 kleine uien
2 teentjes knoflook
3 rode lomboks
5 kemiries (noten)
kant en klare bumbu ayam peniki.
Stap 2
wok (+eventuele olie) verhitten:
+ stukje gember (2,5 cm)
+ 1 stengel sereh (=citroengras)
+ bumbu
Stap 3
als de olie begint uit te lopen naar het midden van de wok:
+ 1 hele in kleine stukken gehakte kip óf kipfilet toevoegen en even meebakken,
totdat de kip rondom dichtgeschroeid is.
Stap 4
Vuur temperen.
salam/laurier blad
+- 1,5 dl heet water
zout
Kip stoven tot kip gaar is én bijna al het vocht is opgenomen.
Stap 5
100 g santen (kunt vloeibare toepassen, maar ik gebruik altijd een blok= langer houdbaar)
roeren tot een dikke saus
Stap 6
+ 2 eetlepels tamarinde- of citroensap toevoegen en doorroeren
salam/laurier blader uit halen
Stap 7
pan van het vuur zetten
en heet serveren met eenvoudige gekookte of gestoomde witte rijst.
Uiteraard kun je een en ander uitbreiden met koude of warme groente gerecht,
en diverse bijgerechten als sambal, eping, atjar tjampoer, serundeng en meer.
Voedingswaarde per 100 g (bij gebruik kipfilet):
132 Kcal: 12 g vet - 6 g koolhydraten - 17 g eiwitten.
En ook nog een ander lekker recept.
Ingrediënten (voor vier personen) lekker simpel laatst gegeten
300 g rijst
1 zak gesneden spitskool (300 g)
1/2 bos radijs, in plakjes
1 eetlepel sesamzaad, geroosterd (zie tip)
2 eetlepels verse munt, in reepjes
3 eetlepels sladressing yoghurt (fles)
4 zalmfilets, wild (750 g, diepvries), ondooid
2 eetlepels olijfolie
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng in een schaal de spitskool, de radijs, het sesamzaad en de munt met de sladressing. Bestrijk de zalmfilets met de olie en bestrooi ze met zout en (versgemalen) peper. Verhit de grillpan en gril de zalmfilets in 2-3 minuten per kant mooi bruin en vanbinnen rosé. Verdeel de zalmfilets over 4 borden en schep er de rijst en de salade bij.
535 Kcal: Eiwit 31 g- Vet 18 g- Koolhydraten 64 g per portie
Ik hoop dat het mag smaken
Comment