Recepten

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Recepten

    Weet niet of er al zo iets is maar mij leek het handig.

    Voor iedereen die een goed recept weet en daar de kcal eiwit en vet ook van weet hier neer te zetten makelijk voor als je je voedingsschema een keer wilt uitbreiden.Mijn steifvader is moluks dus ik trap af met een oosters gerecht.

    Ayam Peniki

    Stap 1
    Fijnstampen in een cobek (vijzel):
    6 kleine uien
    2 teentjes knoflook
    3 rode lomboks
    5 kemiries (noten)
    kant en klare bumbu ayam peniki.

    Stap 2
    wok (+eventuele olie) verhitten:
    + stukje gember (2,5 cm)
    + 1 stengel sereh (=citroengras)
    + bumbu

    Stap 3
    als de olie begint uit te lopen naar het midden van de wok:
    + 1 hele in kleine stukken gehakte kip óf kipfilet toevoegen en even meebakken,
    totdat de kip rondom dichtgeschroeid is.

    Stap 4
    Vuur temperen.
    salam/laurier blad
    +- 1,5 dl heet water
    zout
    Kip stoven tot kip gaar is én bijna al het vocht is opgenomen.

    Stap 5
    100 g santen (kunt vloeibare toepassen, maar ik gebruik altijd een blok= langer houdbaar)
    roeren tot een dikke saus

    Stap 6
    + 2 eetlepels tamarinde- of citroensap toevoegen en doorroeren
    salam/laurier blader uit halen

    Stap 7
    pan van het vuur zetten
    en heet serveren met eenvoudige gekookte of gestoomde witte rijst.
    Uiteraard kun je een en ander uitbreiden met koude of warme groente gerecht,
    en diverse bijgerechten als sambal, eping, atjar tjampoer, serundeng en meer.

    Voedingswaarde per 100 g (bij gebruik kipfilet):

    132 Kcal: 12 g vet - 6 g koolhydraten - 17 g eiwitten.

    En ook nog een ander lekker recept.

    Ingrediënten (voor vier personen) lekker simpel laatst gegeten

    300 g rijst
    1 zak gesneden spitskool (300 g)
    1/2 bos radijs, in plakjes
    1 eetlepel sesamzaad, geroosterd (zie tip)
    2 eetlepels verse munt, in reepjes
    3 eetlepels sladressing yoghurt (fles)
    4 zalmfilets, wild (750 g, diepvries), ondooid
    2 eetlepels olijfolie

    Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng in een schaal de spitskool, de radijs, het sesamzaad en de munt met de sladressing. Bestrijk de zalmfilets met de olie en bestrooi ze met zout en (versgemalen) peper. Verhit de grillpan en gril de zalmfilets in 2-3 minuten per kant mooi bruin en vanbinnen rosé. Verdeel de zalmfilets over 4 borden en schep er de rijst en de salade bij.

    535 Kcal: Eiwit 31 g- Vet 18 g- Koolhydraten 64 g per portie


    Ik hoop dat het mag smaken
    Last edited by robq2; 05-10-2009, 19:04.

  • #2
    dit klinkt alle 2 echt heel lekker

    ga zeker snel een keer proberen !
    je kan trainen voor een sixpack, of neem een sixpack voor een bierbuik...

    Comment

    Sidebar top desktop

    Collapse

    Actieve discussies

    Collapse

    Working...
    X