Deze heb ik laatst gemaakt en hij smaakt geweldig, is tevens voedzaam en gezond en je kan het makkelijk meenemen, kortom , een welkome afwisseling.
Ingredienten:
450 gr wortels, gekookt en gepureerd
225 gr cashewnoten, gemalen
115 gr broodkruimels of paneermeel
1 ui, gehakt
1-2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el olijfolie
1el tahin
1,5 tl komijn, gemalen
1 tl gistextract
sap van 1/2 citroen
75 ml kooknat van de wortels
zout en gemalen peper
Bereiding:
1. Fruit het knoflook en de ui in een pan tot deze zacht en glazig zijn, neem de pan van het vuur.
2. Meng de ui en knoflook met de rest van de ingredienten, roer alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
3. Schep het mengsel in een ingevette broodvorm of cakevorm ( van 900gr ), strijk de bovenkant glad.
4. Dek de vorm af met alluminium folie en bak de cake 1 uur in een voorverwarmde oven van 180 graden.
5. Verwijder de folie en bak de cake nog 10 minuten verder af.
6. Haal de cake uit de oven en laat hem nog 10 minuten in de bakvorm afkoelen voor je hem er uit haalt.
7. Eventueel kan je de cake garneren met ringen van gele paprika en wat takjes peterselie maar voor de meeneem is het niet handig.
Serveersuggesties:
Warm serveren met gebakken aardappelen en een groene groente als kool of koud serveren met een gemengde salade of gewoon lekker als tussendoor.
Variaties:
In plaats van wortel kan je ook pompoen nemen of koolraap, en in plaats van cashewnoten kan je natuurlijk ook andere noten gebruiken.
eet smakelijk!!
Ingredienten:
450 gr wortels, gekookt en gepureerd
225 gr cashewnoten, gemalen
115 gr broodkruimels of paneermeel
1 ui, gehakt
1-2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el olijfolie
1el tahin
1,5 tl komijn, gemalen
1 tl gistextract
sap van 1/2 citroen
75 ml kooknat van de wortels
zout en gemalen peper
Bereiding:
1. Fruit het knoflook en de ui in een pan tot deze zacht en glazig zijn, neem de pan van het vuur.
2. Meng de ui en knoflook met de rest van de ingredienten, roer alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
3. Schep het mengsel in een ingevette broodvorm of cakevorm ( van 900gr ), strijk de bovenkant glad.
4. Dek de vorm af met alluminium folie en bak de cake 1 uur in een voorverwarmde oven van 180 graden.
5. Verwijder de folie en bak de cake nog 10 minuten verder af.
6. Haal de cake uit de oven en laat hem nog 10 minuten in de bakvorm afkoelen voor je hem er uit haalt.
7. Eventueel kan je de cake garneren met ringen van gele paprika en wat takjes peterselie maar voor de meeneem is het niet handig.
Serveersuggesties:
Warm serveren met gebakken aardappelen en een groene groente als kool of koud serveren met een gemengde salade of gewoon lekker als tussendoor.
Variaties:
In plaats van wortel kan je ook pompoen nemen of koolraap, en in plaats van cashewnoten kan je natuurlijk ook andere noten gebruiken.
eet smakelijk!!
Comment