Thaise kip

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Thaise kip

    Onderstaand recept is voor twee personen:

    3 flinke kippebouten
    5 rode pepers
    verse koriander
    verse basilicum
    2 teentjes knoflook
    oestersaus
    vissaus

    Men snijdt 3 pepers fijn (met of zonder zaadjes, afhankelijk van hoe pittig je het wilt), perst de knoflook, snijdt een flinke eetlepel koriander fijn en stampt dit in een vijzel fijn (i.p.v. verse pepers kun je ook een paar eetlepels sambal oelek gebruiken, dan hoef je niks te stampen en meng je de drie ingrediënten gewoon). De overgebleven pepertjes worden fijngesneden en apart gehouden.

    Men hakt de kippebouten (met of zonder vel, ik doe altijd zonder) in stukken. Men roerbakt de kip in een wok (in olie/boter/wat je wil) tot de lekker bruin zijn en bijna gaar. Men neme de kip uit de pan en roerbakt een paar minuten het peperprutje. Dan gooi je de kip terug in de pan, voegt de achtergehouden pepers toe, 2-3 eetlepels vissaus en 1-2 eetlepels oestersaus. Dit laat je 5-10 minuten pruttelen (tot je een lekker ingedikt sausje hebt). Aan het eind strooi je er wat fijngesneden verse basilicum overheen.
    "Just because you've always done it that way doesn't mean it's not incredibly stupid."

  • #2
    Originally posted by Pinada View Post
    Onderstaand recept is voor twee personen:

    3 flinke kippebouten
    5 rode pepers
    verse koriander
    verse basilicum
    2 teentjes knoflook
    oestersaus
    vissaus

    Men snijdt 3 pepers fijn (met of zonder zaadjes, afhankelijk van hoe pittig je het wilt), perst de knoflook, snijdt een flinke eetlepel koriander fijn en stampt dit in een vijzel fijn (i.p.v. verse pepers kun je ook een paar eetlepels sambal oelek gebruiken, dan hoef je niks te stampen en meng je de drie ingrediënten gewoon). De overgebleven pepertjes worden fijngesneden en apart gehouden.

    Men hakt de kippebouten (met of zonder vel, ik doe altijd zonder) in stukken. Men roerbakt de kip in een wok (in olie/boter/wat je wil) tot de lekker bruin zijn en bijna gaar. Men neme de kip uit de pan en roerbakt een paar minuten het peperprutje. Dan gooi je de kip terug in de pan, voegt de achtergehouden pepers toe, 2-3 eetlepels vissaus en 1-2 eetlepels oestersaus. Dit laat je 5-10 minuten pruttelen (tot je een lekker ingedikt sausje hebt). Aan het eind strooi je er wat fijngesneden verse basilicum overheen.
    Hahaha, lekker aan het kokkerellen Pin?

    Comment


    • #3
      Originally posted by Snuff-Sann View Post
      Hahaha, lekker aan het kokkerellen Pin?
      Ja! En aangezien zo ongeveer mijn hele verzameling keukengerei nu vies is, ga ik morgen verder als de vaatwasser alles weer mooi schoon en droog heeft gemaakt .
      "Just because you've always done it that way doesn't mean it's not incredibly stupid."

      Comment


      • #4
        Met een woord "heerlijk" 2 weken geleden ook gegeten, super!!!!!!!!
        Ben liever lui dan moe, behalve om te sporten!!!!!!!

        Comment


        • #5
          mag ik vragen waarom je kippenpoten gebruikt ipv kipfilet ?
          je kan trainen voor een sixpack, of neem een sixpack voor een bierbuik...

          Comment


          • #6
            Originally posted by erso89 View Post
            mag ik vragen waarom je kippenpoten gebruikt ipv kipfilet ?

            Omdat kluiven het extra lekker maakt .
            "Just because you've always done it that way doesn't mean it's not incredibly stupid."

            Comment


            • #7
              Originally posted by Pinada View Post
              Omdat kluiven het extra lekker maakt .
              haha jij bent de eerste vrouw die ik dat ooit hoor zeggen..... meeste beginnen te miepen als ze moeten kluiven
              je kan trainen voor een sixpack, of neem een sixpack voor een bierbuik...

              Comment


              • #8
                HAHA lol,

                5 pepers??

                ziet er lekker uit!

                voy a hacerlo!
                Benen trainen hoeft niet in Spanje, daar voetballen ze allemaal

                Comment


                • #9
                  Ook eens maken, zoals ik het leest moet het goed te eten zijn.
                  Alleen doe ik er wat wok groente bij, en zilvervlies rijst.
                  Thanks voor de tip.
                  Blijf vooral je zelf, er zijn al zo veel anderen.

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by Tonic View Post
                    Ook eens maken, zoals ik het leest moet het goed te eten zijn.
                    Alleen doe ik er wat wok groente bij, en zilvervlies rijst.
                    Thanks voor de tip.

                    Zou ik niet door kip zelf doen. Ik maak er altijd rijst en sperziebonen bij, maar ik doe het niet door kip. Het sausje moet juist in de kip trekken en als je er van alles bij pleurt gebeurt dat minder goed.

                    Originally posted by erso89 View Post
                    haha jij bent de eerste vrouw die ik dat ooit hoor zeggen..... meeste beginnen te miepen als ze moeten kluiven
                    Het kluiven maakt het extra lekker en het in stukken hakken van de kip extra leuk .
                    "Just because you've always done it that way doesn't mean it's not incredibly stupid."

                    Comment

                    Sidebar top desktop

                    Collapse

                    Actieve discussies

                    Collapse

                    Working...
                    X