Onderstaand recept is voor twee personen:
3 flinke kippebouten
5 rode pepers
verse koriander
verse basilicum
2 teentjes knoflook
oestersaus
vissaus
Men snijdt 3 pepers fijn (met of zonder zaadjes, afhankelijk van hoe pittig je het wilt), perst de knoflook, snijdt een flinke eetlepel koriander fijn en stampt dit in een vijzel fijn (i.p.v. verse pepers kun je ook een paar eetlepels sambal oelek gebruiken, dan hoef je niks te stampen en meng je de drie ingrediënten gewoon). De overgebleven pepertjes worden fijngesneden en apart gehouden.
Men hakt de kippebouten (met of zonder vel, ik doe altijd zonder) in stukken. Men roerbakt de kip in een wok (in olie/boter/wat je wil) tot de lekker bruin zijn en bijna gaar. Men neme de kip uit de pan en roerbakt een paar minuten het peperprutje. Dan gooi je de kip terug in de pan, voegt de achtergehouden pepers toe, 2-3 eetlepels vissaus en 1-2 eetlepels oestersaus. Dit laat je 5-10 minuten pruttelen (tot je een lekker ingedikt sausje hebt). Aan het eind strooi je er wat fijngesneden verse basilicum overheen.
3 flinke kippebouten
5 rode pepers
verse koriander
verse basilicum
2 teentjes knoflook
oestersaus
vissaus
Men snijdt 3 pepers fijn (met of zonder zaadjes, afhankelijk van hoe pittig je het wilt), perst de knoflook, snijdt een flinke eetlepel koriander fijn en stampt dit in een vijzel fijn (i.p.v. verse pepers kun je ook een paar eetlepels sambal oelek gebruiken, dan hoef je niks te stampen en meng je de drie ingrediënten gewoon). De overgebleven pepertjes worden fijngesneden en apart gehouden.
Men hakt de kippebouten (met of zonder vel, ik doe altijd zonder) in stukken. Men roerbakt de kip in een wok (in olie/boter/wat je wil) tot de lekker bruin zijn en bijna gaar. Men neme de kip uit de pan en roerbakt een paar minuten het peperprutje. Dan gooi je de kip terug in de pan, voegt de achtergehouden pepers toe, 2-3 eetlepels vissaus en 1-2 eetlepels oestersaus. Dit laat je 5-10 minuten pruttelen (tot je een lekker ingedikt sausje hebt). Aan het eind strooi je er wat fijngesneden verse basilicum overheen.
Comment