Genoeg van die drooggebakken kipfilet? Hierbij een smakelijk recept.
Kookgerei:
Grillpan of oven
Vergiet
Snijplank
Scherp mes
Eetlepel
Vleeshamer (een vuist volstaat ook)
kommetje
Ingrediƫnten voor de saus:
250 ml magere kwark zonder toegevoegde smaken uiteraard
2 teentjes knoflook, of 2 theelepels knoflookpoeder
peterselie (vers of gevriesdroogd)
halve komkommer
halve citroen of citroensap uit een flesje
azijn
peper
zout
Ingrediƫnten voor de kipfilet:
1 enkele (grote) kipfilet
oregano vers of gevriesdroogd
paprikapoeder
chilipoeder
peper
zout
Voor de saus:
Was de komkommer en schil hem. Snijd de halve komkommer in de lengte door. Verwijder de zaadlijst met een eetlepel en gooi dit weg of eet het op, m.a.w. hol de komkommer voor de helft uit. Rasp de overgebleven 2 stukken komkommer en doe deze in een (punt)zeef. Druk zo goed mogelijk al het vocht uit de geraspte komkommer. Laat het even 5 minuten uitlekken en gooi het in een schaalte. Doe hier 2 geperste knoflookteentjes bij. Maak het mengsel op smaak met een scheutje azijn, peper, zout en een theelepel citroensap. Optioneel kun je nog een eetlepel extra vierge olijfolie toevoegen, maar dit hoeft niet. Gooi vervolgens de magere kwark erbij. Dek de tzatziki af en laat het minimaal 2 uur in de koelkast op smaak komen.
De gegrilde kipfilet:
Snijd de kipfilet in de lengte door en sla beide helften met beleid een stukje platter tot dezeeen dikte van ongeveer 1 cm hebben. Wrijf beide helften met peper, zout, een theelepel paprikapoeder en een theelepel chilipoeder in. Doe vervolgens 1 eetlepel oregano in een kommetje. Indien dit gevriesdroogd is, voeg hieraan 4 druppels water toe en laat dit even een paar minuten staan. Dit voorkomt dat de oregano verbrand onder de grill. Verdeel de oregano over de kipfilet en druk goed aan.
Tot slot de kipfilet grillen aan beide kanten grillen. 4 tot 5 minuten per kant is ruim voldoende.
Ik hoop dat dit recept in de smaak valt. Ik zal proberen wekelijks een verantwoord receptje proberen te plaatsen.
Kookgerei:
Grillpan of oven
Vergiet
Snijplank
Scherp mes
Eetlepel
Vleeshamer (een vuist volstaat ook)
kommetje
Ingrediƫnten voor de saus:
250 ml magere kwark zonder toegevoegde smaken uiteraard
2 teentjes knoflook, of 2 theelepels knoflookpoeder
peterselie (vers of gevriesdroogd)
halve komkommer
halve citroen of citroensap uit een flesje
azijn
peper
zout
Ingrediƫnten voor de kipfilet:
1 enkele (grote) kipfilet
oregano vers of gevriesdroogd
paprikapoeder
chilipoeder
peper
zout
Voor de saus:
Was de komkommer en schil hem. Snijd de halve komkommer in de lengte door. Verwijder de zaadlijst met een eetlepel en gooi dit weg of eet het op, m.a.w. hol de komkommer voor de helft uit. Rasp de overgebleven 2 stukken komkommer en doe deze in een (punt)zeef. Druk zo goed mogelijk al het vocht uit de geraspte komkommer. Laat het even 5 minuten uitlekken en gooi het in een schaalte. Doe hier 2 geperste knoflookteentjes bij. Maak het mengsel op smaak met een scheutje azijn, peper, zout en een theelepel citroensap. Optioneel kun je nog een eetlepel extra vierge olijfolie toevoegen, maar dit hoeft niet. Gooi vervolgens de magere kwark erbij. Dek de tzatziki af en laat het minimaal 2 uur in de koelkast op smaak komen.
De gegrilde kipfilet:
Snijd de kipfilet in de lengte door en sla beide helften met beleid een stukje platter tot dezeeen dikte van ongeveer 1 cm hebben. Wrijf beide helften met peper, zout, een theelepel paprikapoeder en een theelepel chilipoeder in. Doe vervolgens 1 eetlepel oregano in een kommetje. Indien dit gevriesdroogd is, voeg hieraan 4 druppels water toe en laat dit even een paar minuten staan. Dit voorkomt dat de oregano verbrand onder de grill. Verdeel de oregano over de kipfilet en druk goed aan.
Tot slot de kipfilet grillen aan beide kanten grillen. 4 tot 5 minuten per kant is ruim voldoende.
Ik hoop dat dit recept in de smaak valt. Ik zal proberen wekelijks een verantwoord receptje proberen te plaatsen.
Comment