De meningen zijn verdeeld over Surimi. Velen zien het als krab of krabvervanger. Ikzelf zie het eerder als een product op zich gemaakt van afvalvlees (vis, schelp en af en toe landdieren). Daarbij kun je het qua productieproces misschien wel vergelijken met een hollandse frikadel, echter is surimi als japans goedje een stuk voedzamer!
Ingrediënten:
100 gram surimi sticks
100 gram magere kwark zonder smaakstoffen
2 eetlepels magere melk
chilipoeder of paprikapoeder
Snufje zout
ketchup
Poedersuiker of zoetstof
Bereiding:
Normaliter maak je een cocktailsaus met wat licht opgeklopte room, mayonaise, ketchup en paprikapoeder. Als je je aan een voedingsschema houdt, is dit vanzelfsprekend onverantwoord. Daarom dit alternatief.
Ontdooi de surimi sticks
Vermeng 2 eetlepels magere melk met de 100 gram kwark in een kommetje. (Eventueel kun je ook gewoon magere yoghurt gebruiken zonder magere melk, maar deze variant vind ik persoonlijk lekkerder).
Voeg ietsjes poedersuiker toe, maar maak het niet te zoet. Het zure randje moet er net vanaf zijn. Voeg hierbij een snufje zout, een halve eetlepel ketchup en wat paprikapoeder toe. Voor een pittige variant voeg je i.p.v. paprikapoeder, chilipoeder toe.
Tot slot snijd je de surimisticks in blokjes van 1,5 cm. Deze blokjes druk je met je vingers uit elkaar tot er kleine draadjes ontstaan. Deze voeg je toe aan je mengsel.
Even proeven, et voila!
Je kunt de cocktail in 1 keer opeten en het levert je minimaal 30g eiwitten op. Je kunt er ook voor kiezen om het op je brood te smeren. In de koelkast zou ik het afgedekt niet langer dan 3 dagen bewaren.
Ingrediënten:
100 gram surimi sticks
100 gram magere kwark zonder smaakstoffen
2 eetlepels magere melk
chilipoeder of paprikapoeder
Snufje zout
ketchup
Poedersuiker of zoetstof
Bereiding:
Normaliter maak je een cocktailsaus met wat licht opgeklopte room, mayonaise, ketchup en paprikapoeder. Als je je aan een voedingsschema houdt, is dit vanzelfsprekend onverantwoord. Daarom dit alternatief.
Ontdooi de surimi sticks
Vermeng 2 eetlepels magere melk met de 100 gram kwark in een kommetje. (Eventueel kun je ook gewoon magere yoghurt gebruiken zonder magere melk, maar deze variant vind ik persoonlijk lekkerder).
Voeg ietsjes poedersuiker toe, maar maak het niet te zoet. Het zure randje moet er net vanaf zijn. Voeg hierbij een snufje zout, een halve eetlepel ketchup en wat paprikapoeder toe. Voor een pittige variant voeg je i.p.v. paprikapoeder, chilipoeder toe.
Tot slot snijd je de surimisticks in blokjes van 1,5 cm. Deze blokjes druk je met je vingers uit elkaar tot er kleine draadjes ontstaan. Deze voeg je toe aan je mengsel.
Even proeven, et voila!
Je kunt de cocktail in 1 keer opeten en het levert je minimaal 30g eiwitten op. Je kunt er ook voor kiezen om het op je brood te smeren. In de koelkast zou ik het afgedekt niet langer dan 3 dagen bewaren.
Comment