Gisteren getest, was heerlijk. Handig om mee te nemen, en je kunt het koud of warm drinken. Bevat tevens alles wat de gemiddelde bb'er needs.
Wat heb ik nodig?
1 flinke flespompoen
2 paprika's
2 dikke rode uien
3 tomaten
2 grote of 4 kleine aardappelen
500 gram kipfilet
150 ml kookroom
1-2 kipbouillonblokjes (kijk ff op de verpakking)
4-5 teentjes knoflook
flinke scheut olijfolie
2l water
handje fijngehakte koriander
handje fijngehakte peterselie
Wat te doen?
Schil de pompoen en hak deze in blokken van 2-3 cm, doe hetzelfde met de paprika, tomaat en de aardappelen.
Hak de kip in kleine reepjes.
Pers de knoflook
Zet een grote pan op het vuur, scheutje olie in de pan en voeg de groenten en aardappel toe en roerbak deze op matig/hoog vuur en voeg de knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout.
Laat dit een minuutje of 5 rustig bakken en voeg het water met het bouillonblokje toe met een flinke scheut olijfolie. Deksel op de pan en een uurtje laten garen op laag vuur.
Roerbak ondertussen de kip een minuutje of 5 tot deze goed gaar is en breng ook deze op smaak met zout en peper. Haal de kip uit de pan en gooi het bij de soep.
Na een uur pan openen, proeven en naar smaak eventueel zout en peper toevoegen om de soep op smaak te brengen, eventueel tabasco voor de liefhebber. Voeg nu de room, koriander en peterselie toe. Deksel terug en laat nog 15 minuten op laag vuur samen garen. Blenderen. Klaar. Na een dagje in de koelkast is de soep overigens nog veel lekkerder!
Ook lekker met een scheut citroensap voor het blenderen trouwens...
Wat heb ik nodig?
1 flinke flespompoen
2 paprika's
2 dikke rode uien
3 tomaten
2 grote of 4 kleine aardappelen
500 gram kipfilet
150 ml kookroom
1-2 kipbouillonblokjes (kijk ff op de verpakking)
4-5 teentjes knoflook
flinke scheut olijfolie
2l water
handje fijngehakte koriander
handje fijngehakte peterselie
Wat te doen?
Schil de pompoen en hak deze in blokken van 2-3 cm, doe hetzelfde met de paprika, tomaat en de aardappelen.
Hak de kip in kleine reepjes.
Pers de knoflook
Zet een grote pan op het vuur, scheutje olie in de pan en voeg de groenten en aardappel toe en roerbak deze op matig/hoog vuur en voeg de knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout.
Laat dit een minuutje of 5 rustig bakken en voeg het water met het bouillonblokje toe met een flinke scheut olijfolie. Deksel op de pan en een uurtje laten garen op laag vuur.
Roerbak ondertussen de kip een minuutje of 5 tot deze goed gaar is en breng ook deze op smaak met zout en peper. Haal de kip uit de pan en gooi het bij de soep.
Na een uur pan openen, proeven en naar smaak eventueel zout en peper toevoegen om de soep op smaak te brengen, eventueel tabasco voor de liefhebber. Voeg nu de room, koriander en peterselie toe. Deksel terug en laat nog 15 minuten op laag vuur samen garen. Blenderen. Klaar. Na een dagje in de koelkast is de soep overigens nog veel lekkerder!
Ook lekker met een scheut citroensap voor het blenderen trouwens...
Comment