Benodigdheden:
- Oven
- Ovenschaal
Ingrediënten:
- Kipfilet (200 gr)
- Roomkaas (20 gr)
- Tomaat (halve)
- Rozemarijn
- Peper
- Tijm
- Walnoot olie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak een snijplank en snij de halve tomaat in plakjes. Hierna gaan we aan de slag met de kip. Deze snij je door de breedte door de midden, zoals de foto weer geeft. (zie hier onder)
Hier smeer je de 20gr roomkaas aan één kant over. Plaats daarna de tomatenschijfjes erop en doe de kruiden er over. Dit kan je doen naar eigen smaak. Plaats daarna de andere kant van de kip terug er overheen.
Pak de schaal en doe hier een beetje walnootolie in, om de kip op te leggen. Leg de kip er op en druppel nog een paar druppels olie er op. Plaats deze in de oven en bak hem ongeveer voor 30 min. Je moet even kijken hoe snel je kip gaar is. Elk stuk is weer dikker dan de ander.
Tips:
Ook heerlijk met knoflook. Je kan ook in plaats van walnoot olie, gewone olijf olie gebruiken. Verder is het ook heerlijk om een plakje ontbijtspek er om heen te binden.
Zoals jullie hebben kunnen zien, heb ik het zelf met een salade gegeten. Het is ook heerlijk met een beetje rijst en groentes. Je kan het met ontzettend veel combineren.
Voedingswaarde:
Kcal | Eiwitten | Koolhydraten | vet | |
Totaal | 446 | 61,9 | 1,2 | 21,3 |
Comment