Gevulde kip met tomaat

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Gevulde kip met tomaat


    Benodigdheden:

    • Oven
    • Ovenschaal


    Ingrediënten:

    • Kipfilet (200 gr)
    • Roomkaas (20 gr)
    • Tomaat (halve)
    • Rozemarijn
    • Peper
    • Tijm
    • Walnoot olie


    Bereidingswijze:


    Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak een snijplank en snij de halve tomaat in plakjes. Hierna gaan we aan de slag met de kip. Deze snij je door de breedte door de midden, zoals de foto weer geeft. (zie hier onder)

    Hier smeer je de 20gr roomkaas aan één kant over. Plaats daarna de tomatenschijfjes erop en doe de kruiden er over. Dit kan je doen naar eigen smaak. Plaats daarna de andere kant van de kip terug er overheen.

    Pak de schaal en doe hier een beetje walnootolie in, om de kip op te leggen. Leg de kip er op en druppel nog een paar druppels olie er op. Plaats deze in de oven en bak hem ongeveer voor 30 min. Je moet even kijken hoe snel je kip gaar is. Elk stuk is weer dikker dan de ander.



    Tips:

    Ook heerlijk met knoflook. Je kan ook in plaats van walnoot olie, gewone olijf olie gebruiken. Verder is het ook heerlijk om een plakje ontbijtspek er om heen te binden.
    Zoals jullie hebben kunnen zien, heb ik het zelf met een salade gegeten. Het is ook heerlijk met een beetje rijst en groentes. Je kan het met ontzettend veel combineren.

    Voedingswaarde:

    Kcal Eiwitten Koolhydraten vet
    Totaal 446 61,9 1,2 21,3

    Ik ben dyslect, dus taalfouten zal ik maken

  • #2
    Originally posted by Rhodina View Post

    Benodigdheden:

    • Oven
    • Ovenschaal


    Ingrediënten:

    • Kipfilet (200 gr)
    • Roomkaas (20 gr)
    • Tomaat (halve)
    • Rozemarijn
    • Peper
    • Tijm
    • Walnoot olie


    Bereidingswijze:


    Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak een snijplank en snij de halve tomaat in plakjes. Hierna gaan we aan de slag met de kip. Deze snij je door de breedte door de midden, zoals de foto weer geeft. (zie hier onder)

    Hier smeer je de 20gr roomkaas aan één kant over. Plaats daarna de tomatenschijfjes erop en doe de kruiden er over. Dit kan je doen naar eigen smaak. Plaats daarna de andere kant van de kip terug er overheen.

    Pak de schaal en doe hier een beetje walnootolie in, om de kip op te leggen. Leg de kip er op en druppel nog een paar druppels olie er op. Plaats deze in de oven en bak hem ongeveer voor 30 min. Je moet even kijken hoe snel je kip gaar is. Elk stuk is weer dikker dan de ander.



    Tips:

    Ook heerlijk met knoflook. Je kan ook in plaats van walnoot olie, gewone olijf olie gebruiken. Verder is het ook heerlijk om een plakje ontbijtspek er om heen te binden.
    Zoals jullie hebben kunnen zien, heb ik het zelf met een salade gegeten. Het is ook heerlijk met een beetje rijst en groentes. Je kan het met ontzettend veel combineren.

    Voedingswaarde:

    Kcal Eiwitten Koolhydraten vet
    Totaal 446 61,9 1,2 21,3

    Heerlijk maar veel vet die roomkaas.

    Comment


    • #3
      Ziet er goed uit! Vet kan opzich prima als je er rekening mee houd, ga het zeker eens proberen.
      'Aut Viam Inveniam, Aut Faciam'

      Comment


      • #4
        Licht er net aan.. Junk dag, of juist in ketose, dan moet je hoog in vet en eiwitten.. Zijn dit makkelijke gerechten voor En sowieso hoor je elke dag vet binnen te krijgen.. Als je rest van de dag amper vet binnenkrijgt kan dit tevens prima
        Ik ben dyslect, dus taalfouten zal ik maken

        Comment


        • #5
          Ik heb onlangs hetzelfde gerecht gemaakt, maar met spinazie en mozarella... Mmmmmm! Ik ga dit ook eens proberen... Waarschijnlijk wel met alternatief voor die roomkaas

          Comment


          • #6
            Originally posted by OneMoreRepBro View Post
            Ik heb onlangs hetzelfde gerecht gemaakt, maar met spinazie en mozarella... Mmmmmm! Ik ga dit ook eens proberen... Waarschijnlijk wel met alternatief voor die roomkaas
            Ik heb ongeveer 15 verschillende varianten er op Dus is veel mogelijk! parmazaan is ook lekker of idd mozarella, zoveel keus
            Ik ben dyslect, dus taalfouten zal ik maken

            Comment


            • #7
              Dat op die foto is toch geen 20gr?
              Een eetlepel olie is ongeveer 15 gram, en dit is toch zwaarder dan olie? Wat er op die kip zit lijkt me nooit een een eetlepel (met een kop erop)?

              Hoe dan ook, is lekker. Ipv roomkaas kan je ook pesto doen, is ook lekker.

              Waarom walnootolie? Meestal is dat hoe mooier de vetbron is, hoe lager het oxidatiepunt is. Ik kan niet vinden hoeveel het bij walnootolie is, maar het lijkt me lager dan olijfolie? En die zat al op 190 ofzo.
              Passion is: pushing yourself when no one else is around

              Comment


              • #8
                Originally posted by Patriciaaa View Post
                Dat op die foto is toch geen 20gr?
                Een eetlepel olie is ongeveer 15 gram, en dit is toch zwaarder dan olie? Wat er op die kip zit lijkt me nooit een een eetlepel (met een kop erop)?

                Hoe dan ook, is lekker. Ipv roomkaas kan je ook pesto doen, is ook lekker.

                Waarom walnootolie? Meestal is dat hoe mooier de vetbron is, hoe lager het oxidatiepunt is. Ik kan niet vinden hoeveel het bij walnootolie is, maar het lijkt me lager dan olijfolie? En die zat al op 190 ofzo.
                Ik weeg alles altijd precies af met een digitale weegschaal voor ik iets gebruik Dat heb ik ook bij deze bereiding gedaan. Het is bij het bakken wel gaan verschuiven omdat mijn ovenschaal is geknapt toen.

                Ik doe vooral walnoot olie voor de smaak en omdat de vetten van walnoot gezonder zijn, tenminste, de verzadigde vetten zijn lager, ook de enkelvoudige onverzadigde vetten zijn lager, de meervoudige onverzadigde vetten zijn hoger. Zo is het mij altijd geleerd, en echt de smaak is zo veel beter bij dit gerecht vind ik

                Je kan het ook met feta doen, niet super gezond ook lekker. Ik maak ook wel is zonder kaas, met andere groentes er tussen.

                Maak je je eigen pesto of gebruik je een potje? ivm toegevoegde zouten etc?
                Ik ben dyslect, dus taalfouten zal ik maken

                Comment


                • #9
                  Originally posted by Rhodina View Post
                  Ien omdat de vetten van walnoot gezonder zijn, tenminste, de verzadigde vetten zijn lager, ook de enkelvoudige onverzadigde vetten zijn lager, de meervoudige onverzadigde vetten zijn hoger.
                  Gaat niet op als je over het oxidatiepunt komt hoor, dan is het juist zwaar ongezond. Maar ik weet het oxidatiepunt hiervan niet

                  Ik ben lui in de keuken, maak zo min mogelijk zelf hahaha. Maar zelfgemaakte pesto is wel lekkerder ja
                  Betreft zout, zout heeft ook voordelen. Te weinig is ook niet goed
                  Passion is: pushing yourself when no one else is around

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by Patriciaaa View Post
                    Gaat niet op als je over het oxidatiepunt komt hoor, dan is het juist zwaar ongezond. Maar ik weet het oxidatiepunt hiervan niet

                    Ik ben lui in de keuken, maak zo min mogelijk zelf hahaha. Maar zelfgemaakte pesto is wel lekkerder ja
                    Betreft zout, zout heeft ook voordelen. Te weinig is ook niet goed
                    Klopt maar ik eet alles verder zoutloos & heb verder verschillende voedselallergieen, maak alles zelf wilde vroeger kok worden dus vind koken heerlijk.
                    Oxidatiepunt kan ik zo snel ook niet vinden, maar op andere site stond hij in rijtje bij olijfolie, dus vermoed dat er weinig verschil is.. Zal even van de week mijn buurvrouw vragen die heeft afgeronde diëtiste opleiding, misschien dat zij het weet
                    Ik ben dyslect, dus taalfouten zal ik maken

                    Comment


                    • #11
                      Op verschillende websites is echter wel te vinden dat het niet geschikt zou zijn om in te bakken. Ik denk dat een (bakgeschikte) olijfolie beter zou zijn.


                      De geneeskracht van walnootolie | Mens en Gezondheid: Gezonde voeding
                      Walnootolie
                      2014-01 tm 2014-11 niets gedaan. Nieuw doel: STRONGLIFTS afwerken vanaf 10/12/2014.
                      14/12/2013 | 5RM: SQ110, BP77,5, BOR87,5, DL130, MP52,5
                      25/03/2015 | 5RM: SQ125, BP82,5, BOR77,5, DL140, MP57,5

                      Comment


                      • #12
                        Je kunt niet in walnootolie bakken omdat het niet hittebestendig is.
                        'Aut Viam Inveniam, Aut Faciam'

                        Comment


                        • #13
                          Ik heb het zo geleerd in restaurant waar ik werkte deden ze veel met walnootolie, vaak verhitten ook, maar zal binnenkort is even meer over lezen. Ook is even wat chemie studenten vragen die weten vast wat er dan fout gaat, weten ze van wel meer voedingsproducten
                          Ik ben dyslect, dus taalfouten zal ik maken

                          Comment


                          • #14
                            Kijk eens wat voor moois ik heb gevonden op internet:

                            64300_569193503132229_1513731572_n.png

                            320°F is gelijk aan 160°C, en is daarmee dus (net als olijfolie extra vergine, zie links van walnootolie) niet geschikt om mee te bakken of bloot te stellen aan hoge temperaturen.
                            2014-01 tm 2014-11 niets gedaan. Nieuw doel: STRONGLIFTS afwerken vanaf 10/12/2014.
                            14/12/2013 | 5RM: SQ110, BP77,5, BOR87,5, DL130, MP52,5
                            25/03/2015 | 5RM: SQ125, BP82,5, BOR77,5, DL140, MP57,5

                            Comment


                            • #15
                              Wat ziet dat er toch lekker uit..ga het maken

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              Working...
                              X