Ingredienten:
-2 sjalotjes
-4 eieren
-1 el. groene pesto
-1 el. basilicum
-100 gram mozzarella
-1/2 bakje cherrytomaten
- 2 el's olijfolie
- zwarte peper
- zout
--------------------
Bereiding:
- Pel de sjalotjes en snijd deze in kleine stukjes (oftewel snipperen).
- Klop de eieren los. en voeg hieraan toe:
` sjalotjes (gesnippert)
` 1 el. basilicum
` 1 el. groene pesto
` peper en zout (naar smaak, en deze 2 ook als laatst toevoegen)
- Snijd de mozzarella in dunne plakjes en halfveer de cherrytomaten.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en schenk het ei/sjalot/pesto e.d. mengsel erin. (maar houd nog een klein beetje van het mengsel in de schaal)
- Als het ei/omelet bruine randjes krijgt (wat snel gebeurt alsd de olie goed warm is) maak je de randjes een beetje los en giet je de rest van het mengsel onder de omelet)
- Verdeel de mozzarella en de tomaten erover en bak nu de omelet op een redelijk laag pitje door totdat de mozzarella goed gesmolten is (dit duurt even dus dan is de omelet zelf ook gaar)
en je hebt een lekker ontbijt als je dit op een bruine boterham doet ofzo (probeer eens een ellison brood ofzo) of een volkoren ciabatta broodje
-2 sjalotjes
-4 eieren
-1 el. groene pesto
-1 el. basilicum
-100 gram mozzarella
-1/2 bakje cherrytomaten
- 2 el's olijfolie
- zwarte peper
- zout
--------------------
Bereiding:
- Pel de sjalotjes en snijd deze in kleine stukjes (oftewel snipperen).
- Klop de eieren los. en voeg hieraan toe:
` sjalotjes (gesnippert)
` 1 el. basilicum
` 1 el. groene pesto
` peper en zout (naar smaak, en deze 2 ook als laatst toevoegen)
- Snijd de mozzarella in dunne plakjes en halfveer de cherrytomaten.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en schenk het ei/sjalot/pesto e.d. mengsel erin. (maar houd nog een klein beetje van het mengsel in de schaal)
- Als het ei/omelet bruine randjes krijgt (wat snel gebeurt alsd de olie goed warm is) maak je de randjes een beetje los en giet je de rest van het mengsel onder de omelet)
- Verdeel de mozzarella en de tomaten erover en bak nu de omelet op een redelijk laag pitje door totdat de mozzarella goed gesmolten is (dit duurt even dus dan is de omelet zelf ook gaar)
en je hebt een lekker ontbijt als je dit op een bruine boterham doet ofzo (probeer eens een ellison brood ofzo) of een volkoren ciabatta broodje
Comment