Roodbaars met hollandse garnalen en kropslasaus

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Roodbaars met hollandse garnalen en kropslasaus

    Hier en vis recept,,weet niet precies wat de voedingswaarden zijn,maar tis wel lekker

    Ingredienten:

    Ingrediënten: 1 kropsla
    2 dl visfond
    125 ml slagroom
    1 eetlepel crème fraîche
    zout, peper
    25 g koude boter of margarine
    4 roodbaarsfilets à ± 100 g
    2 eetlepels witte wijn
    200 g Hollandse garnalen
    1 eetlepel citroensap

    Keukenmachine
    Ovenschaal
    Staafmixer
    De oven voorverwarmen op 175°C.

    Bereidingswijze:

    De kropsla plukken, de sla wassen en goed uit laten lekken. De sla ontdoen van de nerven hem dan in reepjes snijden.

    In een pan de visfond aan de kook brengen, de slarepen toevoegen en het geheel ± 3 minuten zachtjes laten koken. De sla met een schuimspaan uit de pan nemen en pureren met behulp van een keukenmachine.

    De slagroom, de crème fraîche en de slapuree in een pan door elkaar roeren en dit langzaam aan de kook brengen, even laten inkoken. De pan van het vuur nemen en de saus op smaak brengen met zout.

    Een ovenschaal invetten, de visfilets hierin naast elkaar leggen en ze bestrooien met zout en besprenkelen met de wijn. De schaal afdekken met aluminiumfolie en de vis in het midden van de oven ± 15 minuten garen.

    Vier borden voorverwarmen. In een pan de garnalen met de citroensap en wat peper al roerend ± 1 minuut verwarmen en over de vier borden verdelen.

    De slasaus verwarmen en de in klontjes gesneden boter al kloppend erdoor mengen. Met een staafmixer de saus schuimig kloppen en de saus rondom de garnalen scheppen. De visfilets op de garnalen leggen.
    Serveren met aardappelpuree en gekookte worteltjes.

    Greetz Ferry

    E.T Phone home?

  • #2


    Greets...
    Growing is like sex you can never get enough...

    Pain is temporary...pride is forever...

    Comment

    Sidebar top desktop

    Collapse

    Actieve discussies

    Collapse

    Working...
    X