Dextrose gezond / ongezond? Vervanger..... (Krachttraining)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    Originally posted by NickP View Post
    Waarom vind jij dextrose handig spul, en op welke momenten zou het handig kunnen zijn? Ik ken het product verder niet goed..
    Omdat het goedkoper is dan bananen en je het snel weg krijgt. Handig voor een skere student. Ik neem het vaak voor een training als ik niet genoeg kh heb binnen gekregen zodat ik meer energie heb
    BP:1x130 SQ:1x200 DL:1x225 @85kg

    Comment


    • #32
      Is maltodextrine dan ook een alternatief of is dat weer voor een ander doeleinde?

      Comment


      • #33
        Maltodextrine is weer wat anders dan dextrose. Ik weet zelf het verschil niet, wikipedia wel. Ik geloof dat het te maken had met hoe snel je lichaam het opneemt
        BP:1x130 SQ:1x200 DL:1x225 @85kg

        Comment


        • #34
          Bulker
          je bent 15 jaar..neemt de dextrose met een bewust doel, je twijfelt door je pa vraagt het hier na men zegt neem een banaan..je zegt dat lust ik niet maar dat moet ik maar leren eten.
          respect kerel tuurlijk ben je ook wat eigenwijs maar dat is ook goed.
          8 kilo in 5 maanden is keurig en iedereen die je hielp bedankte je.
          kerel ga zo door vraag wat je wilt en lees zoveel je kunt, ik vind je in ieder geval goed bezig ga zo door.
          succes

          Comment


          • #35
            Originally posted by rainman View Post
            Absoluut, maar jij zei dat dextrose merkbaar werkt als je kuurt.
            En aan die opmerking heeft ts niet veel, aangezien hij pas 15 is.

            Vandaar mijn reactie.

            oh ok
            Remember the pain you feel today, will be the strenght you feel tomorrow!!!!!

            Comment


            • #36
              Originally posted by Gus View Post
              Maltodextrine is weer wat anders dan dextrose. Ik weet zelf het verschil niet, wikipedia wel. Ik geloof dat het te maken had met hoe snel je lichaam het opneemt

              Maltodextrine ongezond?

              Maltodextrine, ongezond maar veel gegeten!

              Maltodextrine is een stof die aan veel van ons dagelijks eten wordt toegevoegd door fabrikanten. De stof Maltodextrine valt onder de categorie levensmiddelenadditieven. Het is een wit poeder dat uit aardappelen en mais wordt gehaald, vooral in de VS.



              De stof wordt vaak in combinatie met andere zoetstoffen gebruikt. Maltodextrine wordt vooral gebruikt als droge hartige of zoete coating voor snacks en chips. Maltodextrine wordt gebruikt als vervanger voor suiker. Wilt u leren hoe u op een gezonde manier minder suiker kunt consumeren? Kijk hier voor tips.
              Daarnaast wordt maltodextrine veel gebruikt door sporters, als goede aanvulling van koolhydraten. Maar is Maltodextrine niet ongezond voor ons?

              Er is veel discussie, maar Maltodextrine is in ieder geval niet giftig. Voor de meeste mensen is het geen probleem om de stof binnen te krijgen. Wel kan het innemen van de stof problemen geven bij mensen die lijden aan coeliakie. Dit omdat Maltodextrine in Europa uit graag wordt gemaakt, waardoor het gluten kan bevatten.
              Remember the pain you feel today, will be the strenght you feel tomorrow!!!!!

              Comment


              • #37
                Heb namelijk een emmertje van een kg hier thuis liggen. Dit had ik als 'nood' wanneer er bijv. geen brood meer is ofzo of net te weinig dat ik daar dan wat van neem of na de training door mn whey shake (die ik ondertussen al maanden niet meer neem).

                Dynobet heeft eens een keer een stukje voor me geschreven over maltodextrine maar dat valt niet meer terug te vinden helaas..

                Comment


                • #38
                  Originally posted by brillant View Post
                  Wat kun je het beste eten na de training?

                  Mensen die fanatiek sporten weten hoe belangrijk voeding is als het gaat om spieropbouw, spierkracht, conditie en het verbranden van vet. Het is daarom goed om te weten wat je precies na de training moet nemen, en dat zijn niet - zoals veel mensen denken - de eiwitten. Direct na de training neem je snelle koolhydraten. Belangrijkste vorm van energie voor het lichaam: glucose

                  Je lichaam haalt in eerste instantie de energie uit koolhydraten. Koolhydraten heb je in verschillende soorten, enkelvoudige, tweevoudige en meervoudige koolhydraten. De samenstelling van de koolhydraat bepaalt dus wat voor soort koolhydraat het is en daar worden ze ook naar ingedeeld. Via de spijsvertering worden alle verteerbare soorten koolhydraten afgebroken tot glucose en in die vorm opgenomen via de darmwand in het bloed. Daarom wordt glucose ook wel bloedsuiker genoemd. Aangezien enkelvoudige koolhydraten sneller kunnen worden afgebroken dan meervoudige koolhydraten, worden koolhydraten ook wel onderverdeeld in snelle en langzame koolhydraten. De snelle koolhydraten worden dus sneller opgenomen in het bloed. Voedingsvezels zijn niet niet verteerbaar en daardoor niet af te breken tot glucose.

                  Wanneer het gaat om dagelijkse voeding is het het best om zoveel mogelijk meervoudige oftewel complexe koolhydraten te nemen. Maar na de training is het beter om snelle koolhydraten te nemen.
                  Wat doet het lichaam met glucose in het lichaam

                  Wanneer er glucose in het bloed komt, zorgt het hormoon insuline ervoor dat de bloedsuikerspiegel weer in evenwicht komt. De glucose wordt onder invloed van insuline naar de lichaamscellen vervoerd waar ze verbrand kunnen worden zodat de energie vrijkomt. Daarnaast zorgt insuline er ook voor dat glucose kan worden opgeslagen in de vorm van glycogeen in de lever en de spieren als een reservebron van energie. Wanneer er extra energie nodig is die niet direct via voedsel uit het bloed te halen is, zoals bij slaap of extra zware inspanning, spreek het lichaam de glycogeen voorraden aan.

                  Glycogeen, spieren en training. Hoe zit het precies?

                  Tijdens het sporten is er veel energie nodig. De voorraad aan glycogeen in de lever wordt dan gebruikt om de suikerspiegel op peil te houden, en de glycogeenvoorraad in de spieren wordt als directe energie gebruikt. Na ongeveer drie kwartier van intensieve inspanning zijn deze reserves op, en gaat het lichaam over op het verbranden van vetten en eiwitten. Er is dan ook sprake van afname in kracht: de verbranding van vet en eiwit verloopt langzamer er komt dus minder snel energie vrij. Vaak ga je dan ook sneller zweten en sommigen krijgen sneller honger. Om te voorkomen dat je lichaam overgaat op het aanbreken van spiereiwit (spieren worden dan afgebroken om aan energie te komen) is het van belang om direct na de training, je lichaam snel energie te geven. De spieren kunnen ook pas weer eiwitten aanmaken wanneer de suikers weer zijn aangevuld. Het is dus ook bevorderlijk voor de spiergroei. En er is nog een voordeel van het gebruik van snelle koolhydraten direct na de training: Het remt de stijging van het cortisolgehalte. Cortisol staat ook wel bekend als het stresshormoon wat op meerdere vlakken een negatieve invloed op het lichaam heeft. Wat betreft de krachttraining breekt het hormoon spieren af, wat dus geremd wordt door het nemen van snelle koolhydraten na de training. Al deze voordelen worden veroorzaakt doordat de snelle koolhydraten een insulinepiek veroorzaakt. Hierbij wordt ook de glycogeenvoorraad weer aangevuld.

                  Wat zijn de beste snelle koolhydraten voor na de training

                  Nu zou je misschien denken dat je een lekkere zoete snack na de training kunt nemen, maar dat is niet helemaal waar. Er zit namelijk verschil in de snelle koolhydraten wat betreft snelheid en effectiviteit. De volgende snelle koolhydraten kun je het best gebruiken:
                  • Dextrose, oftewel glucose.
                  • sommige oligosacchariden (enkel meervoudige koolhydraten), zoals maltodextrine blijken een sterk insulineverhogend effect te hebben (zoals in Powerade). Overigens hebben niet alle oligosacchariden dat effect.
                  • Zetmeel. Ook hier zijn niet alle vormen van zetmeel inzetbaar als snelle koolhydraat. Bruikbaar zijn witbrood, aardappels en witte rijst.
                  • Meest aanbevolen: Maiszetmeel, oftewel wazy maize. Deze blijkt zeer effectief en is het meest bekend als vitargo.

                  Welke koolhydraten juist niet na de training:

                  • Fructose. Deze koolhydraat komt met name voor in fruit. Omdat het eerst omgezet moet worden in glucose is het voor het in dit artikel besproken doel te langzaam, het heeft niet het beoogde effect op de insulinespiegel.
                  • Sucrose (tafelsuiker, rietsuiker) heeft wel iets meer effect dan fructose, maar het effect is niet optimaal. Sucrose is een tweevoudig koolhydraat wat bestaat uit glucose en fructose.


                  Eiwitten na de training kunnen aangevuld worden door middel van een wheyshake of door de eiwitten in de opvolgende maaltijd.
                  Leuk lapje tekst maar overdreven: je glycogeen is niet opgebrand na een krachttraining.

                  Comment


                  • #39
                    Ohja dat wou ik nog even vragen: mijn caloriebehoefte was toen ik begon met krachttrainen ong 2500 kcal (natuurlijk eet ik hier wel een paar honderd calorien boven), toen woog ik 63 kg. Nu weeg ik 71, dan lijkt het me logisch om ook meer te eten, of zie ik dit verkeerd?
                    Last edited by Bulker1; 21-01-2014, 19:31.

                    Comment


                    • #40
                      Dat is helemaal juist.
                      maar let niet teveel op internet berekeningen, tel gewoon je kcal wordt je zwaarder maar niet vetter zit je goed.
                      neem je gewicht x2 aan eiwit, je gewichtx1 aan vet en de rest kh.
                      MAAR jij bent jong knalt van de testosteron hebt een verbranding waar je u tegen zegt ik zou zeggen eet lekker veel eiwitten en volkoren producten/rijst.
                      als je thuissituatie het toelaat eet je volgens een redelijk strikt schema..
                      voor het slapen een bakje kwark, lekker bruin brood met kip pindakaas.
                      Succes kerel.

                      Comment


                      • #41
                        Originally posted by quibus View Post
                        Dat is helemaal juist.
                        maar let niet teveel op internet berekeningen, tel gewoon je kcal wordt je zwaarder maar niet vetter zit je goed.
                        neem je gewicht x2 aan eiwit, je gewichtx1 aan vet en de rest kh.
                        MAAR jij bent jong knalt van de testosteron hebt een verbranding waar je u tegen zegt ik zou zeggen eet lekker veel eiwitten en volkoren producten/rijst.
                        als je thuissituatie het toelaat eet je volgens een redelijk strikt schema..
                        voor het slapen een bakje kwark, lekker bruin brood met kip pindakaas.
                        Succes kerel.
                        de caloriebehoefte die ik via internet heb berekend klopt wel ongeveer want ben aardig in spier aangekomen en een heel klein beetje (buik)vet.
                        Ik neem inderdaad 2x gewicht aan eiwit (iets meer), 1.3x gewicht aan vet en de rest aan kh.
                        alle producten die je nam, zitten in mijn zelf samengestelde voedingschema

                        nog bedankt voor je hulp!!

                        Comment


                        • #42
                          Geen probleem, gaat helemaal goed komen met jou.

                          Comment


                          • #43
                            Heeft iemand hier toevallig ervaring met "vitargo"?

                            Comment


                            • #44
                              Originally posted by Bulker1 View Post
                              Heeft iemand hier toevallig ervaring met "vitargo"?
                              Dat soort vragen kun je beter stellen in een forum voor duursporters. Vitargo is nogal prijzig en voor heeft niet zoveel meerwaarde voor een training met gewichten. Uiteraard denkt de fabrikant daar anders over en je kunt vast wel raden waarom.
                              I know from teaching hundreds of seminars that the guys who say they have “awesome technique” are usually the biggest disasters—their ego just doesn’t let them see it.
                              - Dave Tate

                              Comment


                              • #45
                                Excuses.

                                maar vitargo is beter dan fruit na de training of?

                                Comment

                                Sidebar top desktop

                                Collapse

                                Actieve discussies

                                Collapse

                                Working...
                                X