BB: Nut van suiker

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    Originally posted by Dynamix View Post
    Vanwege de vitaminen en mineralen en omdat bijv. rijst veel meer vult dan iets dat voornamelijk bestaat uit suiker.
    En dat is voor mij al reden genoeg om enkel die producten te kiezen. Anders loop ik zelfs in de bulk de hele dag met honger, want ik eigenlijk ook gewoon prima in de bulk kan hebben.

    Daarom is dit ook de ultieme sport voor mij, lekker verantwoord 4000kcal of meer wegvreten voor spiermassa, ideaal.
    "Straight outta gym"

    Comment


    • #32
      Dus ik kan gewoon al me kh uit suiker halen, met if kan ik dat ook in me window doen die kan ik dan direct inkorten naar 1uur.
      Dus 2kilo suiker liter wheyshake, liter frituurvet klaar.
      Nou ik eet wel strict, krijg van suiker ook alleen maar honger.
      Vind ook raar dat als men micros erbij betrekt dat dan niet telt of bij de discussie hoort, wat is je doel dan alleen groot worden met dichtgeslibte aderen?

      Comment


      • #33
        Originally posted by Iron Mind View Post
        En dat is voor mij al reden genoeg om enkel die producten te kiezen. Anders loop ik zelfs in de bulk de hele dag met honger, want ik eigenlijk ook gewoon prima in de bulk kan hebben.

        Daarom is dit ook de ultieme sport voor mij, lekker verantwoord 4000kcal of meer wegvreten voor spiermassa, ideaal.
        Moreover, the glycemic load of the diets didn’t affect appetite as measured by perceived hunger, fullness, compliance and ad libitum food intake.

        Originally posted by quibus View Post
        Dus ik kan gewoon al me kh uit suiker halen, met if kan ik dat ook in me window doen die kan ik dan direct inkorten naar 1uur.
        Dus 2kilo suiker liter wheyshake, liter frituurvet klaar.
        Nou ik eet wel strict, krijg van suiker ook alleen maar honger.
        Vind ook raar dat als men micros erbij betrekt dat dan niet telt of bij de discussie hoort, wat is je doel dan alleen groot worden met dichtgeslibte aderen?
        Heb je het überhaupt gelezen?

        Vooropgesteld, iemand die enkel zijn voeding uit snickers haalt is een idioot, maar daar gaat het artikel niet over. Het artikel stelt enkel dat het voor lichaamscompositie niet uitmaakt wat de KH bron is, iets wat wel vaak zo gesteld wordt. Als ik argumenten lees op dit forum die pro laag-GI zijn dan lees ik zelden argumenten die hun cholesterolwaarden betreffen. Vaker gaat het om argumenten dat GI-waarden, en daarop volgende insulinespiegels, uitmaken voor spiergroei, vet aanzet, de tijd die je anabool/katabool bent etc. Het artikel begint ook als volgt:

        "Are 50 grams of sugar more fattening than 50 grams of rice? Are whole grains always better than refined grains? Should you limit your fruit intake to avoid fructose overconsumption? "

        Ik heb regelmatig gelezen dat mensen voorzichtig zijn met fruit vanwege de frustose. Nu zit er überhaupt al niet zoveel fructose in fruit dat je je zorgen moet maken, maar het maakt voor je lichaamscompositie ook niets uit. Dit artikel haalt gewoon wat dogma's onderuit, terwijl het duidelijk WEL stelt dat het voor de gezondheid belangrijk is complexe koolhydraten te eten. Simpele KH blijven namelijk lege calorieën. In plaats van op GI te letten kan je beter letten op hoe gezond iets is. Lage-GI betekent niet per definitie gezond, evenals een hoge GI niet perse ongezond betekent. M.a.w. de glycemische index is geen maat voor hoe gezond producten zijn.

        Mijn conclusie: eet gewoon zo gezond mogelijk en let niet op de GI van de producten. Mocht je dan een keer "zondigen", wees dan niet bang dat je zuurverdiende lichaam meteen naar de klote gaat.
        Train hard or go hormone

        Comment


        • #34
          Originally posted by Toph View Post
          Moreover, the glycemic load of the diets didn’t affect appetite as measured by perceived hunger, fullness, compliance and ad libitum food intake.
          .
          Dat is volgens het artikel Toph. Ikzelf ken toch echt wel het verschil tussen witte rijst eten en zilvervliesrijst. Witte rijst vult mij gewoon niet t.o.v. zilvervliesrijst. Dus dat artikel kan dan wel zoveel zeggen, maar ik heb nog altijd m'n eigen lichaam als genoeg bewijs voor mij, waardoor ik zal kiezen voor zilvervliesrijst.

          Het biedt mij wel de mogelijkheid om zonder "zorgen" die berg witte rijst naar binnen te stouwen als ik 1x de chinees of wok binnenloop als er bijv. niets anders is. Dat dan weer wel, want dan stamp ik me kanaal gewoon weer vol als ik thuis ben van het restaurant .
          "Straight outta gym"

          Comment


          • #35
            Originally posted by Iron Mind View Post
            Dat is volgens het artikel Toph. Ikzelf ken toch echt wel het verschil tussen witte rijst eten en zilvervliesrijst. Witte rijst vult mij gewoon niet t.o.v. zilvervliesrijst. Dus dat artikel kan dan wel zoveel zeggen, maar ik heb nog altijd m'n eigen lichaam als genoeg bewijs voor mij, waardoor ik zal kiezen voor zilvervliesrijst.
            Fair enough Ik merk zelf geen verschil.
            Train hard or go hormone

            Comment


            • #36
              Iemand een link waar de basis uitgelegd word? Insuline en glycoceen wtf.
              "Aan****testosteron****hangen geen risico's want islichaamseigen****stof" -****Dexie****2013 ( het srs jaar)****

              Comment


              • #37
                Youtube stasn mooie filmpjes op.
                Pesc had er laatst ook 1 simpel maar duidelijk.

                Comment


                • #38
                  Suikers in onze huidige voeding

                  Sinds de globalisering van bewerkt voedsel eind jaren ‘70 is het aanbod van producten in de supermarkten sterk verandert. Met name de intrede van glucose-fructosestroop heeft hier invloed op gehad. Glucose-fructosestroop (high fructose corn sirop) is een enzymatische bewerking van maisstroop dat een grotere toename van het fructosegehalte kent. Het is zoeter maar lijkt wat betreft chemische structuur op suiker. Het is daarnaast zeer goedkoop te produceren en veel beter te verwerken in andere voedingsmiddelen ten opzichte van reguliere suiker.

                  Deze ontwikkeling resulteerde in een sterke toename van bewerkt voedsel in onze supermarkten. Onder bewerkt voedsel verstaan we alle eetbare producten waar middelen aan zijn toegevoegd in het productieproces. Als we het over producten hebben met veel suikers dan denken veel mensen meteen aan dingen die voor de hand liggen zoals snoep of frisdrank. Het probleem is echter dat er tegenwoordig overal suiker aan wordt toegevoegd. Ook in zaken waar je het wellicht niet zo snel van zou verwachten zoals vruchtenyoghurt, ontbijtgranen, muesli, ketchup, drinkontbijt of smoothies. De lijst van dit soort producten die stiekem gezoet worden lijkt eindeloos. Kijk voor de grap maar eens op wat verpakkingen van dingen die in je koelkast staan.

                  Als we het hebben over de verhoogde consumptie van kcal, die overigens nog steeds stijgt, dan is dit vrijwel geheel te wijten aan de consumptie van koolhydraten. Specifieker nog, aan suikers. Suikers die vooral op het conto komen van bewerkte voeding. In de natuur komen geen producten voor met dusdanig hoge doseringen suiker, het is dus een relatief nieuw fenomeen dat er op grote schaal en in zo enorm veel verschillende voedingsmiddelen suiker wordt gebruikt met als doel producten aantrekkelijker te maken voor de consument.

                  Maar waarom heeft suiker de laatste dertig jaar zo’n grote impact en waarom blijven we er meer van consumeren? Wat is het verband tussen suiker en ons onvermogen om te stoppen met consumeren van teveel kcal? Waar dat honderden, zo niet duizenden jaren geen enkel probleem is gebleken?
                  Om die vraag te beantwoorden gaan we bekijken hoe ons lichaam dit altijd succesvol heeft gedaan en wat er mis gaat wanneer je grote hoeveelheden suiker kunstmatig toevoegt aan je voeding.

                  Leptine, ghreline, insuline en vetopslag
                  Ons lichaam heeft een ingebouwd systeem van hormonen dat er zorg voor draagt dat indien we afwijken van het aantal kcal dat we nodig hebben in ons dagelijks leven er een gevoel van honger, dan wel verzadiging ontstaat.
                  We gaan onderstaand naar een versimpelde versie kijken van de processen die de hormonen die hier de meeste invloed op hebben in gang zetten:

                  Leptine en ghreline
                  Leptine is een hormoon dat je lichaam verteld hoeveel energiereserves (vet) het bezit en hoeveel voedsel je binnenkrijgt. Het wordt voornamelijk aangemaakt in wit vetweefsel. Dus hoe meer vet, hoe meer leptine er vrij komt. Veel eten (over een bepaalde periode) vermindert de hoeveelheid leptine. De hoeveelheid leptine wordt herkent door zogenaamde receptoren. Deze receptoren zijn in meerdere delen van het lichaam aanwezig waaronder spieren, lever en hersenen. Wanneer deze receptoren weinig leptine detecteren sturen ze meer signalen naar een ander hormoon in de maagwand dat vooral als taak heeft het gevoel van honger te stimuleren, ghreline genaamd, dan wanneer ze meer leptine detecteren. Dit is een simpel overlevingsmechanisme. Je wordt gestimuleerd om meer te eten bij schaarste en gedemotiveerd om te eten bij een overvloed aan reserves.

                  Insuline
                  Insuline is een hormoon dat gemaakt wordt in de alvleesklier. Het bemoeit zich vooral met glucose (bloedsuiker). Hoe hoger de glucosespiegel staat, hoe meer insuline er wordt aangemaakt. Wanneer de glucosespiegel omhoog gaat doet insuline onder normale omstandigheden twee dingen: het hecht zich aan cellen die op die manier glucose kunnen gebruiken als energiebron en/of het slaat een deel van de glucose op als vet (energiereserve).
                  Wanneer er veel insuline wordt aangemaakt zullen de receptoren in de hersenen tijdelijk leptine-intolerant zijn. Dit principe heeft als doel dat men in tijden van periodieke overvloed in staat moet zijn veel reserves op te slaan (denk aan seizoensgebonden overvloed en schaarste van beschikbare voedselbronnen). Het probleem met onze voeding is, dat we het hele jaar door eten alsof er een voorraad opgebouwd dient te worden, dit stapelt zich zodoende op.
                  Dit houdt dus concreet in dat hoe groter de gemiddelde hoeveelheid insuline in ons bloed is, des minder effectief leptine zijn taken uitvoert.


                  Ons huidige dieet en de problemen
                  Zoals eerder aangegeven is de laatste 30 jaar het aanbod en de consumptie van bewerkt voedsel dat over het algemeen zeer veel toegevoegde suikers bevat, enorm gestegen. Zonder dat veel mensen
                  het beseffen krijgen we ongehoord grote hoeveelheden suiker naar binnen. Hoeveelheden suikers die simpelweg niet bestaan in onbewerkt voedsel.
                  Door dit voedsel hebben we een constante aanvoer van suikers. Suikers worden zeer snel verwerkt zoals we in hoofdstuk 1 hebben gezien en worden dus razendsnel opgenomen in de bloedbaan als glucose. Een fikse stijging in de glucosespiegel leidt zoals gezegd tot aanmaak van een flinke stoot insuline. Een flinke hoeveelheid insuline blokkeert vervolgens de werking van leptine.

                  Wat we dus eigenlijk doen is ons eigen verdedigingssysteem pootje lichten zoals je hierboven kunt zien. We doen dit door een onnatuurlijke situatie te creëren. Door de grote hoeveelheden suiker stijgt de aanmaak van insuline dusdanig dat het lichaam hier onmogelijk op kan anticiperen aangezien het systeem gebaseerd is op de aanname dat we voedselbronnen uit onze natuurlijke omgeving gebruiken.
                  Omdat leptine zijn werk niet voldoende kan uitvoeren en de insuline met grote pieken en dalen de glucosespiegel reguleert zal er dus nooit een situatie ontstaan waar het lichaam de kans krijgt op de rem te trappen.
                  Wanneer de receptoren in de hersenen immers geen of te weinig leptine herkennen wordt dit geïnterpreteerd als schaarste, terwijl er in realiteit geen schaarste is. In deze situatie zal er bij een daling van de insuline een vals gevoel van honger ontstaan door de stijging van de aanmaak van ghreline. Combineer dit met het calorierijke, vettige en suikerrijke voedsel waarmee we onze kasten vullen en je hebt een probleem. Zo blijft men dus ronddraaien in een vicieuze cirkel.

                  Dit kan alleen opgelost worden door regelmatiger en vooral minder insuline aan te maken. Hoe maakt men minder insuline aan? Door de glucosespiegel constanter en lager te houden. Hoe houd men de glucosespiegel constant en laag? Door minder suikers te consumeren en ze te vervangen door complexe koolhydraten, vetten of eiwitten. Op die manier kom je weer in een situatie die altijd gewerkt heeft en je hormoonhuishouding functioneert weer zoals het hoort.


                  Conclusie
                  Als je op dit moment overgewicht hebt en je bepaald de hoeveelheid voeding die je consumeert aan de hand van het gevoel van honger of verzadiging, dan is de kans groot dat je onbewust verkeerde signalen van je lichaam krijgt. De meeste mensen met overgewicht denken ook te weten waar het fout gaat in hun voeding maar zijn uiteindelijk nooit in staat gebleken het dusdanig aan te passen om blijvend op een gezond gewicht te blijven. Deze mensen zitten vast in een draaikolk en zijn zich niet bewust dat ze door hun eigen lichaam misleid worden. Dit alles door chronisch verkeerde keuzes te maken in de supermarkt. Dit wil overigens niet zeggen dat je extreem bang voor suiker moet gaan worden aangezien het ook in veel natuurlijk producten voorkomt, maar wel dat je er bewust van moet zijn dat je inname niet in balans is.

                  -----

                  Pescatore, 2013
                  Last edited by pescatore; 11-08-2013, 16:30.
                  Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

                  Comment


                  • #39
                    Heb je dat zelf geschreven? Mis alleen nog over spieropbouw, maar zal als ik van de week tijd heb zelf eens zoeken.
                    "Aan****testosteron****hangen geen risico's want islichaamseigen****stof" -****Dexie****2013 ( het srs jaar)****

                    Comment


                    • #40
                      mooi stukje al pescatore

                      Comment


                      • #41
                        Tnx. Heb een soort guide voor afvallen geschreven (mijn interpretatie) voor mensen uit mijn omgeving en om wat info te structureren in mijn hoofd, dit is een klein stukje eruit.
                        Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

                        Comment


                        • #42
                          staat die hier op bodynet? lijkt me leuk om eens te lezen. had als is wat over leptine en ghreline gelezen in de poging tot eetlust opwekken.

                          Comment


                          • #43
                            Nee, is puur omdat ik veel mensen uit mijn omgeving had die naar me toekwamen aan de hand van mijn transformatie, of via vrienden van me. Ben nu op het punt dat mensen die me een tijdje niet gezien hebben niet meer het woord afgevallen gebruiken maar afgetrained. Dan wil opeens iedereen weten hoe het moet en nu kan ik gewoon mailen zonder er veel enrgie in te steken. Diegenen die daadwerkelijk echt willen komen dan vanzelf wel terug.

                            Pm me je email maar dan stuur ik em wel door, maar is niks bijzonders hoor.

                            Het zijn meer uit de hand gelopen notities
                            Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

                            Comment


                            • #44
                              ahzo,

                              notities of niet, altijd interessant om info te lezen wat soort van herschreven is. onderstaand stukje kwam duidelijk en helder over vandaar de interesse in je notitie =)

                              Comment


                              • #45
                                done
                                Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

                                Comment

                                Actieve discussies

                                Collapse

                                Antalya Escort
                                sikis
                                gaziantep escort
                                gaziantep escort
                                İstanbul Escort
                                istanbul escort bayan
                                sisli escort beylikduzu escort bayan
                                antalya escort atakoy escort
                                umraniye escort bayan
                                Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                                mariobet giriş betist giriş restbet giriş zbahis royalbet
                                otobet
                                gaziantep escort
                                deneme bonusu veren siteler bonus veren siteler
                                mersin escort alanya escort gaziantep escort
                                deneme bonusu veren siteler
                                deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler
                                mobilbahis giriş rokubet giriş
                                bonus veren siteler
                                deneme bonusu veren siteler
                                bonus veren siteler bonus veren siteler
                                deneme bonusu veren siteler bonus veren siteler
                                bonus veren siteler
                                casino siteleri
                                casino siteleri
                                alanya escort gaziantep escort gaziantep escort gaziantep escort
                                casibom casibom
                                streameast
                                deneme bonusu veren siteler
                                Working...