Waarom zijn dunne mensen niet dik?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Waarom zijn dunne mensen niet dik?

    Originally posted by Lieneke View Post
    Op discovery was gister een docu over (over)gewicht. Ze lieten een aantal magere mensen een paar weken lang twee keer zoveel eten als ze gewend waren. Eentje kwam wel aan maar kreeg niet meer vet; hij maakte enkel spieren aan ondanks dat hij niet trainde. 2 anderen redde het niet om zoveel te eten; die werden er hartstikke misselijk van. Anderen kwamen wel aan maar zodra ze stopte met te veel eten, waren ze het zo weer kwijt.
    Ze lieten peuters eten en vroegen daarna of ze echt vol zaten. Alle peuters zaten vol. Daarna kregen ze een bordje met chokolaatjes en andere lekkere dingen voorgeschoteld. De een at het op, de ander een beetje, weer een ander schoof het bord weg.
    De een heeft dus echt van nature een rem, de ander voelt de rem niet.
    Als je eenmaal veel vetcellen hebt, blijf je die houden. Voor mensen die vroeger dik zijn geweest, is het dus heel moeilijk om normaal te blijven omdat die vetcellen blijven aangeven dat ze honger hebben.
    Je lichaam wil dus altijd op hetzelfde gewicht blijven.

    Door die docu begin ik 'dikkerds' wel beter te begrijpen. Ikzelf ben dus zo'n iemand die hartstikke misselijk wordt van te veel eten.
    Das toevallig
    ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
    We like it
    ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  • #2
    Zat laatst te zappen en zag iets interessants, een onderzoek.


    Daarin werd zoals de titel verklapt, uitgelegd waarom (sommige) dunne mensen, onmogelijk dik worden, hoe veel ze ook eten.


    Daarin werd ook verteld hoe het kwam dat dikke mensen dik zijn.


    Dat je lichaam een setpoint heeft, en daar altijd naar toe zal streven.


    Maw als je dik bent blijf je dik en als je dun bent blijf je dun.


    Ook is uitgelegd dat de 1, een overvloed aan kcal's opslaat als vet de ander het omzet in spier en de de ander onmogelijk aantal kcal's naar binnen kan werken, wat boven je behoefte ligt.


    Jammer genoeg is deze uitzending niet terug te vinden op uizendinggemist oid.

    Dus je mist de helft
    ------------------------------------------------------------------------------------------------
    natuurlijke behoefte eten niet per definitie zorgt voor spier/ vet oid.


    Je lichaam uiteindelijk gaat protesteren als je boven je set point gaat eten.


    De 1 het wel lukt om boven zn natuurlijke behoefte te eten (voor een bepaalde tijd) en voor de ander het onmogelijk is.
    In dat onderzoek deden 2 personen kokhalzen, lichamelijke protest was zeer sterk."Sommige geluksvogels hebben een lijf dat zich gewoon actief verzet tegen gewichtstoename" noemde ze dat

    Uiteindelijk zijn ze allen terug gekeer op hun set point (natuurlijk gewicht)


    Wat ook bruut om te zien was dat,


    1. het opslaan van vet, eigenlijk een natuurlijk mechanisme is, ivm overleven.


    2. Aanleg tot obesitas al in de baarmoeder bepaald wordt.


    3. Je in je jongere jaren tot aan je pubertijd (als je overmatig eet) je dat extra aangezet vet onmogelijk/ moeilijk verliest.


    4. Vet cellen eerst in volume toenemen bij max. volume, pas gaan verdubbelen.


    5. De mate van eetlust genetisch bepaald is.
    ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
    We like it
    ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

    Comment


    • #3
      Hier t onderzoek!!!!


      In het programma focus is gisteravond een onderzoek gepresenteerd naar overgewicht. Tien mensen hebben vier weken lang meer gegeten dan ze ooit in hun leven gedaan hebben.

      De Zweedse wetenschapper Fredrik Nyström bedacht een experiment om uit te zoeken hoe ons lichaam reageert als we veel meer eten dan we nodig hebben. De dappere vrijwilligers hebben vier weken lang de dubbele hoeveelheid calorieën binnen gekregen en hebben deze periode niet aan lichaamsbeweging gedaan. Dit moet zelfs bij de slankste personen tot een flinke gewichtstoename leiden. Dat zou je tenminste verwachten.

      Maar veertig jaar geleden werd in de Amerikaanse staat Vermont een experiment uitgevoerd met gevangenen, een experiment met een heel verrassende uitkomst. Hoeveel ze ook aten, sommige gevangenen kwamen maar niet aan de beoogde 25 procent gewichtstoename, die ze vervroegde vrijlating zou opleveren. Twee bleven er steken op 21 procent en een zelfs maar op 18 procent, terwijl hij toch 10.000 calorieën per dag binnenkreeg. Het experiment leidde tot een fascinerende en verrassende conclusie: Voor sommige mensen is het niet alleen onwaarschijnlijk dat ze te zwaar worden, maar zelfs bijna onmogelijk. Jarenlang waren de resultaten van dit onderzoek zeer omstreden. Zou het echt zo zijn dat sommige mensen zoveel kunnen eten als ze willen, zonder dik te worden? En als dat zo is, hoe doen ze dat dan?

      De vrijwilligers uit het experiment kregen 5000 kcal per dag binnen. Als maximale gewichtstoename werd 15 procent aangehouden. Als iemand zwaarder werd dan 15 procent gewichtstoename moest hij stoppen omdat dit niet ethisch verantwoord is. Het gemiddelde startgewicht van de vrijwilligers lag rond de 63 kilo. Een gewichtstoename van 15 procent komt dan neer op zo’n 10 kilo. De vrouwen zouden dan na vier weken twee maten grotere kleding moeten gaan dragen.

      Tijdens het experiment is het gewicht van de deelnemers bijgehouden en zijn er medische tests gedaan. Het doel van de onderzoekers was erachter te komen hoe sommige mensen zo slank blijven in een steeds dikker wordende wereld. Niet dat vet per se altijd slecht is. Dat vindt in elk geval dr. Philipp Scherer. Hij doet al heel lang onderzoek naar deze stof waarover altijd zo negatief wordt gedaan. Hij zegt dat de energie in onze vetcellen ons op de been houdt als er weinig voedsel beschikbaar is, als een soort noodrantsoen. ‘In ons vetweefsel zitten miljarden kleine vetcellen. In elke vetcel zit een druppeltje olie opgeslagen. Als het lichaam energie nodig heeft, kan het die olie verbranden in een chemische reactie.’ Aldus Philipp Scherer

      Hoe meer vet we hebben, hoe langer we zonder eten kunnen, zo ontdekte een Schotse studente. In 1968 begon ze aan een experiment met een man van over de 200 kilo, die graag wilde afvallen. Hij stemde erin toe om onder haar toezicht te gaan vasten. Het enige wat hij nog binnenkreeg, waren water en vitaminen. Uiteindelijk wist hij 125 kilo af te vallen. Hij had maar liefst een jaar en twee weken niets gegeten. Maar zelfs een slank iemand kan een paar weken op zijn vet teren.

      Tegenwoordig hebben we niet meer zo snel een periode van honger en de vetcellen groeien maar door. Vetcellen groeien door totdat ze vol zitten en niet meer verder kunnen. Op dit punt besluit het systeem dat er meer vetcellen nodig zijn. Zij hebben als taak om zo effectief mogelijk, zoveel mogelijk vet te verzamelen. Het slechte nieuws is: Als we die extra vetcellen eenmaal hebben, zitten we eraan vast. We raken ze niet meer kwijt.

      Uit onderzoek blijkt dat ons lichaam in onze jeugd en puberteit het makkelijkst extra vetcellen aanmaakt. Als je als kind mollig bent, hou je daar dus je leven lang last van. Hoe je ook je best doet, het aantal vetcellen kun je niet verminderen. En hoe meer je er hebt, hoe groter de kans dat je snel aankomt. Simpel gezegd: dikke kinderen hebben grote kans om dikke volwassenen te worden. De vrijwilligers zijn als kind altijd slank geweest en dat is een van de redenen dat ze nu ook makkelijk slank blijven.

      De resultaten bevestigen de conclusies van het Vermont-onderzoek. De 9,5 procent gewichtstoename van een van de mannelijke deelnemers is bijna het dubbele van de 5,5 procent van een andere mannelijke deelnemer. Maar heel bijzonder is wat er met deelnemer Martin Wong gebeurde. Zijn gewichtstoename van 8 procent of 4,5 kilo is een gemiddelde score voor de jongens, maar zijn uiterlijk is totaal niet veranderd. Zijn vetpercentage is met maar 2,4 procent toegenomen. Hij is veel aangekomen, heeft niet veel vet en zijn stofwisseling is verhoogd. Dit komt waarschijnlijk omdat zijn spiermassa gegroeid is. Spierweefsel heeft een hogere stofwisseling dan vet of botten. Als je meer spiermassa krijgt, zie je ook een verhoogde stofwisseling.

      Volgens onderzoek is de neiging om energie om te zetten in spiermassa in plaats van vet als we te veel eten, genetisch bepaald. Er zijn namelijk ook twee andere deelnemers die maar weinig zijn aangekomen in vergelijking met de rest, hun basaalmetabolisme is ook weinig veranderd.

      Dit onderzoek laat zien dat er grote verschillen zijn in de manier waarop onze lichamen omgaan met een teveel aan calorieën. De vraag hoe je slank kunt blijven, draait volgens dit onderzoek om veel meer dan lijnen en lichaamsbeweging. Sommige geluksvogels hebben een lijf dat zich gewoon actief verzet tegen gewichtstoename.

      Wil je het hele onderzoek lezen? Klik dan hier.
      ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
      We like it
      ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

      Comment


      • #4
        http://forum.bodynet.nl/algemeen/310...e-not-fat.html

        Had ik tijdje terug ook al gepost

        Hier de torrent
        The internet, SERIOUS business!

        Fallus; nee dombo als je dit al niet snapt wtf heb je al die tijd gedaan op dit forum? ~Fal, ik zat voornamelijk in de jailbait topic

        Comment


        • #5
          Over die rem... Tijdje terug was er ook zon onderzoek. Ging over kinderen die altijd hun bordje leeg moesten eten.
          Een groep kon eten wat hij/zij wou, en een groep moest de borden leeg eten wat ze pakte. Na een uur stond er een grote hoeveelheid snoep en chips. De kinderen die hun bord leeg moesten eten, pakte gelijk die snoep en chips. De andere groep niet. Reden? De kinderen hadden geleerd dat al het eten altijd weg moest zijn, dat er niets mocht blijven liggen. Hun rem was daardoor verdwenen.

          Comment


          • #6
            @ Yawgmoth, Yooo thnx m8 das waar ik op zoek naar was

            @ Patricia86......en genetisch aanleg, zonder genetisch aanleg stopt je behoefte om te eten als je vol zit. Mensen met een overmatige eetlust hebben een .....gen. Maar ook aangeleerd idd.
            ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
            We like it
            ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

            Comment


            • #7
              Ja.. dat had toen niets met genetisch temaken. Zal vanmidag eens kijken of ik het terug kan vinden.
              En een rem valt ook te leren, vind dat een beetje slap excuus.

              Comment


              • #8
                interesant stukje!
                Calisthenics / Street workout

                Comment


                • #9
                  Originally posted by Patricia86 View Post
                  Over die rem... Tijdje terug was er ook zon onderzoek. Ging over kinderen die altijd hun bordje leeg moesten eten.
                  Een groep kon eten wat hij/zij wou, en een groep moest de borden leeg eten wat ze pakte. Na een uur stond er een grote hoeveelheid snoep en chips. De kinderen die hun bord leeg moesten eten, pakte gelijk die snoep en chips. De andere groep niet. Reden? De kinderen hadden geleerd dat al het eten altijd weg moest zijn, dat er niets mocht blijven liggen. Hun rem was daardoor verdwenen.
                  zow... Dat verklaard persoonlijk veel. Ik heb namelijk dezelfde opvoeding gehad, "je mag niet van tafel tot je bord leeg is".

                  En heb nu ook de afwijking dat, als er iets van eten voor me ligt, zelfs al vind ik het niet lekker, ik eet het toch helemaal op. Heb het soms ook niet door. Bv ik ben geconcentreerd aan het werk, en opeens besef ik van "heey ik ben gewoon verder aant eten, wtf?"
                  the one and only tabata overlord

                  Comment


                  • #10
                    daarom eet ik in fases, eerst het vlees waarvan ik weet hoeveel het is.
                    Dan de aardappels 200 gram(gemiddeld) en dan de groente all you can eat
                    Best: Bench: 1 x 150 / Squat 1x 245 / Deadlift 1x 280.
                    Go heavy or go home!

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by Shredmaster View Post
                      daarom eet ik in fases, eerst het vlees waarvan ik weet hoeveel het is.
                      Dan de aardappels 200 gram(gemiddeld) en dan de groente all you can eat
                      slim bedacht
                      Geniet, en drink met maten!

                      Comment


                      • #12

                        ipv groente all you can eat moet het natuurlijk zijn, groente tot het bordje leeg is eigenlijk he
                        Best: Bench: 1 x 150 / Squat 1x 245 / Deadlift 1x 280.
                        Go heavy or go home!

                        Comment


                        • #13
                          Dubbele aantal kcal eten dan ze altijd deden...dus ipv 1400 begonnen ze eindelijk meer rond hun verbruik te zitten en begon hun metabolisme zo waar te werken

                          Comment


                          • #14
                            Ik denk dat geen enkel lichaam aan 8000 kcal ontkomt...

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by anouk22 View Post
                              Ik denk dat geen enkel lichaam aan 8000 kcal ontkomt...
                              Er zijn strongman atleten die 10.000-12.000 eten op een dag. En zo zullen vast nog wel wat meer sporters zijn.

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                              erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                              Antalya Escort
                              sikis
                              gaziantep escort
                              gaziantep escort
                              İstanbul Escort
                              istanbul escort bayan
                              sisli escort beylikduzu escort bayan
                              antalya escort atakoy escort
                              umraniye escort bayan
                              Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                              Working...
                              X