Depakine als je aan BB doet?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Depakine als je aan BB doet?

    hallo Bodynet
    ik ben Rick en ik gebruik al bijna een jaar "depakine" wegens lichte epilepsie.
    heb er in het dagelijks leven geen last van (de epilepsie) maar moet de depakine pillen toch blijven slikken wil ik het genezen en onderdrukken.

    eerst een hele lange periode non-stop depakine geslikt en bijna alle bijwerkingen meegemaakt die mij van te voren werden verteld, dus werd ik het zat en stopte ik tijdelijk en nu begin ik weer.

    sinds ik de depakine gebruik merk ik dat ik steeds minder vooruitgang boek in de sportschool en gewoon in het algemeen met mijn hele fysiek.

    dus mijn vraag was:
    zou de depakine mijn trainingen kunnen belemmeren of heb ik gewoon pech?
    Valproïnezuur - Wikipedia
    Valproic acid - Wikipedia, the free encyclopedia

    de bijwerkingen die ik het meest had depakine:
    (VEEL!!!) vocht vasthouden en in vetmassa aangekomen die periode (van 4 maanden ruim 10 kg aangekomen, zat ook spiermassa bij...)
    sufheid, soms slaperig

    mijn stats:
    87,5 kg
    1.82
    15-17%? lang niet meer gemeten
    mesomorph
    geen idee wat me reach, metingen van spieren enz zijn sorry.

    krachtstats:
    100 kg benchpress x2
    150 kg deadlift x1
    100 kg squat x1 ( ja ik weet het me quads lopen achter in verhouding met de rest)
    100 kg push press x2

    voedingsschema in de periode van nemen van me medicatie is niet verandert, altijd al een goede eetlust gehad.
    eet 5-7 goede maaltijden per dag en zitten denk ik 4-5 tussendoortjes zoals soms wat nootjes en beetje chips bij

    ben benieuwd of er mensen zijn op dit forum die weten wat dit spul precies doet en waarom het juist dit veroorzaakt? wat zit er nou in depakine dat je gewicht doet toenemen? word de eetlust verhoogt? carbs sneller in vet opgeslagen? testosteron verlaagt vandaar de spierverlies? oestrogeen verhoogt vandaar de vocht en vet?

    alvast bedankt!!

  • #2
    Er zit niets in depakine waardoor je gewicht direct toeneemt. Depakine stimuleert je hongergevoel, waardoor je meer gaat eten dan je nodig hebt. Door dit MEER eten wordt je zwaarder en neemt je gewicht toe.

    Train je hard terwijl je depakine neemt, zal een deel van het overschot aan kcal eindigen als spiermassa (net als in een bulk). Train je niet, dan zal vrijwel alle gewicht toename afkomstig zijn van vet.
    ------------------

    wat dit betekent is dat je zult moeten gaan werken met een heel erg strict voedings schema. dus niet

    [QUOTE]"eet 5-7 goede maaltijden per dag en zitten denk ik 4-5 tussendoortjes zoals soms wat nootjes en beetje chips bij"[/QUOTE

    Maar een echt voedingsschema waarbij je exact op de gram bijhoud wat je eet van welke producten.

    Wil je je gewicht en vet% verlagen, dan zou je niet meer als 2500 kcal moeten nuttigen met jouw gewicht en vet%. e250, k200, v77. dit zal waarschijnlijk neerkomen op 3-4 maaltijden met 1-2 tussendoortjes.

    Wil je aankomen in spiermassa, maar niet teveel in vetmassa. Dan zou je op trainingsdagen: 3500 kcal kunnen nuttigen (e250, k400, v100). op rustdagen een 3000 kcal (e250, k250, v110).
    ------------------------------------

    succes
    More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

    Comment


    • #3
      ik vind het niet heel erg om in vetmassa aan te komen en zeker niet als de depakine alleen voor meer eetlust zorgt, zolang ik maar niet boven de 20% kom

      weet niet of je de depakine kent, zelf ervaren hebt of gewoon goed zoekwerk gedaan, maar zit er iets in dat de hormonale huishouding beinvloed?

      weet wel dat de actieve stof in de handelsmerk depakine valproinezuur is oftewel NATRIUM valproaat is, zou deze "natrium" valproaat iets te maken hebben met vocht vasthouden?

      bedankt

      Comment


      • #4
        Depakote slows estrogen metabolism
        . dit zorgt voor een verhoogde hoeveelheid oestrogeen in je lichaam. testosteron stijgt ook lichtjes (voor zover ik er onderzoeken naar heb kunnen vinden.

        Dus een deel van de gewichts toename zal zeker te maken hebben met de verhoging in oestrogeen (waardoor je meer vocht zult vasthouden).
        -----------------

        juist daarom (omdat de weegschaal niet erg betrouwbaar wordt), is het erg belangrijk om je kcal vrij exact bij te houden.

        Ik persoonlijk zou beginnen met de eerste tijd (2 maanden) 2500 kcal per dag te eten (cutten). en dan na verloop van tijd dit langzaam omhoog schroeven naar 3000 op rustdagen en 3500 op trainingsdagen.

        in die eerste twee maanden zul je wellicht wel aankomen ondanks de 2500 kcal (vocht), maar je verliest wel al aardig wat vetmassa. Dus het effect is minder dramatisch.

        ga je aankomen in vet (door teveel te eten/bulken) + je komt veel aan in vocht, zie je er binnen korte tijd uit als een waterballon.
        More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

        Comment


        • #5
          Depakine, dat ik daar nog andere mensen hier van zou tegen komen.
          Nu ja ik vind het puur vergif, slik(te) het al jaren, bij mij voor migraine. Het maakt je gewoon vet en depri om het kort te zeggen. Ik ben er echt geen voorstander van en ik ben al een paar keer gestopt maar door herval terug moeten beginnen.
          Tja hoe zeg je het, ik nam liever de side's dan die migraine aanvallen te hebben.

          Ik ben nu alles aan het doen voor van dat goedje af te raken en op dit moment blijken ik en men dokter een oplossing gevonden te hebben, maar tijd zal dit uitwijzen.

          Het bij komen vind ik nog niet zo'n erg, en ja je komt er van bij, ook al hangt dit van persoon af, maar hoe ik ook op men eten let, door één of andere manier komen de kilo's er bij. En op men eten letten met deze medicatie was ook al een opdracht op zichzelf, mede door de tweede side effect dat ik had van depakine en in tegenstelling tot het bij komen vind ik deze wel erg storend.
          Namelijk het suf, down gevoel. Ik werd er gewoon depressief van, ik had in niets zin, kon 's morgens niet uit mijn bed, al sliep ik 7, 8 of 12uur aan een stuk. Zin om te sporten was dan ook het laatste waar ik aan dacht.

          Ik ben er nu weer een paar maanden vanaf en alles is voor mij veranderd.
          -Ik wordt vanzelf wakker om 7uur smorgens en ben dan ook klaar wakker (al jaren niet meer gehad)
          -Ik ga met plezier sporten, lopen buiten in de ochtend.
          -Ik heb me ingeschreven in de fitness vorige maand, ben al bijna 10kg kwijt (wel door sporten en voedingsschema, maar dit zijn dingen waar ik ervoor gewoon niet aan wou beginnen !! )
          -Ik mountainbike
          -Ben sinds enkele weken piano les aan het volgen
          -En in tegenstelling tot tv kijken vanaf ik thuis kom van het werk tot ik ga slapen heb ik nu al 3 weken geen tv meer aangeraakt !!!!!!!
          ENZOVOORT

          Ik kan hier nog zo'n hele tekst typen maar ik had NOOIT gedacht dat medicatie zo'n invloed kan hebben op je gemoed. Ik hoop dan ook nooit meer zoiets te moeten slikken en als jij ook deze bijwerkingen hebt, probeer er dan alles aan te doen voor iets anders te pakken te krijgen want dit is het niet hoor.

          Als je nog vragen hebt, schiet ze maar af.
          http://www.facebook.com/extremefitness2013
          for fitness and bodybuilding motivation

          Comment


          • #6
            En hoe ben ik dit te weten gekomen.
            Vroeger na wat overgewicht gaan sporten, dit is misschien 6 jaar geleden. Ook eens ingeschreven in de fitness en goed voor gegaan + nog wat andere toffe sporten. Ik amuzeerde me.
            Dan migraine heb ik al zo mijn leven lang, tot enkele jaren terug ik een zware crash had gehad waardoor het ipv wekelijks plotseling non stop was, weken, maanden aan een stuk. Ik was er kapot van, ben opgenomen geweest en toen ben ik beginnen met depakine. Eerst in het ziekenhuis via een pomp een hoge dosis ingespoten gekregen enkele dagen aan een stuk non stop. En toen trok mijn hoofdpijn weg.
            Sinds toen depakine preventief moeten slikken en mijn aanvallen waren vele minder en minder krachtig van omvang.

            Dit een paar jaar geslikt maar toch nooit echt me super gevoeld in verband met men hoofdpijn. Ik wou dat het beter ging en niet maar een "beetje" beter. Na veel testen en uiteindelijk andere medicatie gevonden te hebben ging mijn hoofdpijn echt gigantisch beter. Ik nam toen depakine + een ander medicament.
            Dus mijn neuroloog en ik zijn dan beginnen afbouwen met depakine met het denken dat de migraine beter was door dit nieuwe medicament, spijtig genoeg na een maand begon ik terug meer hoofdpijn te krijgen.
            Het bleek dus dat alles perfect onder controle te houden was via combi medicatie incl depakine.

            Maar ik die 2maand dat ik van de depakine was begin ik na een paar weken dus een ander mens te worden, alles begon positiever te worden,...
            Toen ik terug aan de depakine moest verdween dit alles weer voor de zon..

            __

            Tot nu toe ben ik er dus weer enkele maanden vanaf en ik zweer erbij dit nooit meer aan te raken. Hoofdpijn blijft ook goed weg en ik denk dat we eindelijk iets hebben gevonden waar het daadwerkelijk beter mee op punt staat en waar ik geen enkele bijwerking van heb, toch niet merkbaar .


            Ook bij mij is dit alles al een zoektocht van sinds ik kind was dus verwacht niet dat je iets vindt van de één op andere dag natuurlijk.
            Tof is iets anders, maarja er zijn ergere dingen en zo heeft iedereen natuurlijk wel iets.
            http://www.facebook.com/extremefitness2013
            for fitness and bodybuilding motivation

            Comment


            • #7
              Overleg met je arts. Epilepsie is wat anders dan migraine, en bijwerkingen zijn zeer persoonsgebonden. Ik zou dan ook absoluut niet aandringen op het staken van medicatie, ook niet op eigen houtje. Op de mdl komen ook wel eens zulke patienten voorbij: ik voel me goed, dus staak de medicatie. En dan komt het opeens een partij terug dat je weer een paar onwijze stootkuren nodig hebt voordat het weer in remissie is (bijv. Met crohn of colitis ulcerosa). Medicijnen zijn duur, artsen schrijven ze niet voor omdat ze dat leuk vinden.
              "Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro

              sigpic

              "Rock is overpowered. Paper is fine" -Scissors-

              Comment


              • #8
                Dit had ik misschien beter ook erbij verteld maar zoals GeneralIx zegt, bouw nooit zelf af en experimenteer ook NOOIT zelf met medicatie. Ik deed dit allemaal met samen met mijn neuroloog.
                Gewoon al stoppen met depakine is een heel proces.
                En inderdaad migraine en epilepsie zijn twee totaal andere ziektes, ik weet dat voor migraine een veel lagere dosis word genomen dus zelfs als je af bouwt met je dokter zal je merken dat dit niet op twee weken is afgebouwd, laat staat wanneer het pas volledig uit je lichaam is.

                Nogmaals, ik deelde puur mijn ervaring zoals gevraagd is geweest en alles was in overleg en samenwerking met mijn neuroloog !!
                http://www.facebook.com/extremefitness2013
                for fitness and bodybuilding motivation

                Comment


                • #9
                  depakine en migraine hebben volgens mij wel iets met elkaar te maken, niemand heeft epilepsie op mij na in me familie maar wel een aantal met migraine.

                  van de bijwerkingen die je had opgenoemd heb ik ook een beetje last, maar ik ben een persoon die mezelf goed kan motiveren dus dat is het probleem niet zo zeer.

                  op welke dosis zit/zat jij eigenlijk als ik vragen mag?
                  misschien heb ik het overgeslagen in je post, sorry, maar wat is vooruitgang die je hebt kunnen boeken in de gym als je daaraan deed tijdens je depakine gebruik?
                  ik heb nu 800 mg x2 per dag

                  nog succes met je migraine he...
                  Last edited by budybuilder; 15-06-2012, 20:18.

                  Comment


                  • #10
                    oeps... edit: bedoelde "epilepsie en migraine" in het begin.

                    Comment


                    • #11
                      Mijn vooruitgang tijdens depakine. In het begin wat massa maar met een veel te veel vet, uiteindelijk motivatie kwijt dat zeker te maken had met depakine. Nu enkele maanden gestopt, terug gaan sporten en bijna 10kg kwijt (zie traningslog)

                      Dus als je denkt dat het je spiermassa tegen zou houden dan denk ik dat zeker niet. 't Is eerder je vet % en motiviatie onder controle te houden dat moeilijker is. Als je daar geen problemen mee hebt en de medicatie werkt dan blijf je het toch gewoon rustig door nemen? Want spiermassa kwijt raken zal je er niet door doen hoor, toch niet in mijn geval.

                      Mijn dosissen schommelden wat, op momenten zat ik op 4x 500mg en 't laagste was 2x 500m omdat je voor migraine duidelijk zoveel niet nodig hebt als voor epilepsie .

                      Heb je trouwens al eens van Topamax gehoord? Dit hebben ze ook eens getest, is ook een epilepsie medicament dat ook voor migraine zou werken. Ik dacht dat het nog een vrij recent medicament was maar daar kan ik mis van zijn. Hier zou je dan weer van af vallen. Maar kwa werking op migraine deed het bij mij niets dus daar zijn we vanaf gestapt. Maar het is oorspronkelijk ontworpen voor epilepsie dus mss daar eens met je dokter over spreken?
                      http://www.facebook.com/extremefitness2013
                      for fitness and bodybuilding motivation

                      Comment


                      • #12
                        ja heb er vroeger van de dokter gehoord dat het nogal extreme bijwerkingen heeft, dus daar heb ik geen zin in. vergeet niet dat afvallen gepaard gaat met negativiteit en ongezonde lichamelijk eigenschappen die ervoor zorgen dat het lichaam de gewicht niet meer kan dragen. zwakte dus.
                        liever aankomen dus... tog?

                        en ja ik ben zoals ik zei goed te motiveren, raak me motivatie niet zo gauw kwijt, en vet kan me geen ruk schelen eigenlijk zolang ik onder de 20% bf zit.
                        als ik ooit over een paar jaar af ben van de depakine cut ik toch zo tot 10%, is geen probleem voor mij.

                        Comment


                        • #13
                          Dan zou ik lekker bij de depakine blijven hoor.
                          Mijn mening is als een bepaald medicament werkt en je kan leven met de bijwerkingen als deze niet te erg zijn : Blijf dan gewoon bij dat medicament, de zoektocht is al lang genoeg tegen dat je eindelijk iets gevonden hebt dat werkt niet waar?
                          http://www.facebook.com/extremefitness2013
                          for fitness and bodybuilding motivation

                          Comment


                          • #14
                            ja denk het ook
                            thanks

                            maar maakte je wel wat krachtgains tijdens depakinegebruik? massa wel een beetje tog?

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by budybuilder View Post
                              ja denk het ook
                              thanks

                              maar maakte je wel wat krachtgains tijdens depakinegebruik? massa wel een beetje tog?
                              Ja natuurlijk, dat zeker wel. En heel goede zelfs. Niet speciaal meer dan anders maar zeker en vast niet minder.
                              http://www.facebook.com/extremefitness2013
                              for fitness and bodybuilding motivation

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                              erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                              Antalya Escort
                              sikis
                              gaziantep escort
                              gaziantep escort
                              İstanbul Escort
                              istanbul escort bayan
                              sisli escort beylikduzu escort bayan
                              antalya escort atakoy escort
                              umraniye escort bayan
                              Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                              Working...
                              X