Als dit je eerste bezoek aan Bodynet.nl is, kijk dan even hier. Registreer
je eerst voordat je kunt reageren. Om berichten te lezen klik je op een forum hieronder.
ik zat er aan te denken om te posten
ik had het er gister over om mischien mee te doen aan ybf nk in november
en dan komt dit vandaag , gelijk commentaar van me ouders:S
Van alle mensen die fitnessen is 64% vrouw en 37% man.
Het onderzoek is gehouden onder 92 fitnesscentra met meer dan duizend leden en 718 sporters vanaf 15 jaar en ouder.
Dat terwijl ze het over 160.000 sporters hebben die wat gebruiken. En meer dan duizend leden? Dat zijn wel kleine sportscholen dan.
Pubers die dankzij de media brainwashed worden om aan een bepaald fysiek moeten voldoen. Ze gebruiken allerlei dingen die ze aangesmeerd wordt omdat fysiek te halen.
Ontwetende huisvrouwtjes die het zat zijn om crash dieten te doen zonder blijven resultaat en denken dat clenbuterol de oplossing is.
Pubers die doping gebruiken voor beter "concentratie" vermogen zodat ze kunnen studeren. <-- deze snap ik zelf niet, want zo geweldig veel pressure geeft het onderwijs nu ook weer niet.
En dan de sporters die wel weten waar ze mee bezig zijn en gebruiken. Maar dat zal nog minder dan 1% zijn vermoed ik.
Self righteous bastards moeten niet zeiken en gewoon doping/as toe staan
TNO
19 juni 2009 Leefstijl fitnessbeoefenaars in kaart gebracht
Circa twee miljoen mensen fitnessen in Nederland. Negen op de tien fitnessbeoefenaars voelen zich gezond tot zeer gezond, zowel fysiek als mentaal. Een deel van de sporters gebruikt met name middelen om af te vallen, en minder vaak om spiermassa op te bouwen. Eén op de twintig fitnessbeoefenaars gebruikt stimulerende middelen om extra vetmassa te verliezen. Eén op de honderd gebruikt spieropbouwende middelen zoals anabole steroïden.
2 miljoen mensen fitnessen in Nederland
Dit blijkt uit een onderzoek van TNO en de Universiteit Utrecht naar de gezondheid en leefstijl van fitnessbeoefenaars. TNO onderzocht in opdracht van de Dopingautoriteit in totaal meer dan zevenhonderd fitnessbeoefenaars uit 92 verschillende centra. Zij beantwoordden vragen over hun gezondheid, leefstijlgewoonten, voedingssupplementengebruik en over dopinggebruik. Het onderzoek is gefinancierd door het Ministerie van VWS.
Fitnessers tevreden over eigen gezondheid en hun fitnesscentrum
Fitnessbeoefenaars zijn tevreden over zichzelf en over het centrum dat zij bezoeken. Negen op de tien sporters voelt zich gezond tot zeer gezond, zowel fysiek als mentaal. Zes op de tien gebruikt voedingssupplementen, waarbij vitamine en/of mineralensupplementen verreweg het populairst zijn. In het fitnesscentrum doet tweederde van de sporters aan vrije training (cardiofitness dan wel conditietraining), ongeveer een derde aan krachttraining, een kwart aan indoorcycling, bodybalance of vergelijkbare lessen. Het fitnesscentrum krijgt gemiddeld het cijfer 8 (op een schaal van één tot tien).
Gebruikte middelen
Prestatieverhogende middelen om versneld vetmassa kwijt te raken, worden vaker gebruikt dan spierversterkers: van de bezoekers van fitnesscentra gebruikt ongeveer één op de twintig stimulerende middelen om af te vallen. Ongeveer één op de honderd gebruikt spieropbouwende middelen.
Ontmoedigingsbeleid
Het onderzoek is uitgevoerd op verzoek van het ministerie van VWS. Staatssecretaris Bussemaker: “Het gebruik van de “zwaardere” dopingmiddelen door bezoekers van fitnesscentra baart mij zorgen, maar er is geen sprake van een onbeheersbare omvang. Om het gebruik van middelen terug te dringen, wil ik dat de Dopingautoriteit de campagne “Eigen Kracht” meer gericht gaat inzetten. Daarnaast biedt het initiatief van de brancheorganisatie van sport- en bewegingscentra FitVak om onder andere meer aandacht te besteden aan doping in de opleidingen van fitnessinstructeurs perspectief. Hierin zie ik mogelijkheden tot nauwere samenwerking tussen de Dopingautoriteit en FitVak. Voor een actief eigen ontmoedigingsbeleid wil ikdat fitnesscentra en sportscholen een dopingparagraaf in de leveringsvoorwaarden opnemen.”
Voorlichting nodig
Herman Ram, directeur van de Dopingautoriteit reageert bezorgd op het gebruik van stimulerende middelen om af te vallen: “Het onderzoek geeft aan dat het gebruik van doping er vaak op gericht is om er slanker en strakker uit te zien.” De gemelde middelen vallen allemaal onder de Geneesmiddelenwet, maar worden gebruikt door verder gezonde sporters in een niet-medische omgeving. De Dopingautoriteit zal de resultaten onder andere gebruiken om haar voorlichtingsprogramma’s van de Dopingautoriteit te versterken. Ram: “We moeten sporters met voorlichting nog verder wijzen op gezondere alternatieven om hetzelfde doel te bereiken.”
Trends zichtbaar maken
Het is de bedoeling om het onderzoek over enkele jaren te herhalen om zo trends in leefstijl en middelengebruik onder bezoekers van fitnesscentra in beeld te kunnen brengen. Het Ministerie van VWS heeft in een eerder stadium al de Gezondheidsraad om een advies gevraagd om de gezondheidseffecten van middelengebruik in kaart te brengen. Dit advies wordt later dit jaar verwacht.
De auteur kan niet aansprakelijk worden gesteld voor typ en of schrijf fouten.
Integrate eco driving with GPS tracking software in fleet management system to reduce fuel use, cut emissions, and extend vehicle lifespan. This article...
The IPL's best finisher is known for their ability to handle pressure and close matches successfully. Ability to decide under pressure. Strategies, and...
Sex dolls have come a long way since their inception. What started out as simple inanimate objects designed for sexual pleasure have evolved into highly...
Comment