Tuinslang, inderdaad, heel rustig opbouwen, geduld hebben, zeker omdat je al wat ouder bent. Die fout heb ik zelf ook gemaakt door meteen veel te gaan eten en te gaan forceren, al ben ik niet zo oud. Ben je eigenlijk lactose of gluten intolerant? Zoja er bestaat ook glutenvrije pasta enz. Heb een pagina met een lijst vol hier op de computer.
Ik raad je echt niet aan zuivelproducten te blijven eten.. je lichaam in die toestand vind het volgens mij helemaal niet 'leuk' om dat moeten te verteren. Je doet natuurlijk wat je wilt. Maar inderdaad zoals Dyno zei niet meteen alles zomaar gaan veranderen, want dat vindt je lichaam ook niet 'leuk'.
@dyno
Iemand had me vertelt dat kokosolie goed was. En ook al over gelezen. Ik weet het eerlijk gezegd niet meer exact. Kan me niets meer van die MTC herinneren. Ik bak hier thuis bijna alles in kokosolie. Al heel lang hebben we zo van die grote emmers.
Waar bestel je die goede kwaliteitsvoeding?
Over die suikers: Inderdaad, daar heb je gelijk in. De structuur is hetzelfde. Heb ik nog een aantal jaren geleden gezien op school. Maar zoals je zelf al aangaf hebben producten met geraffineerde suiker die extra voordelen niet. Dat vind ik erg belangrijk.
Ik vertel je gewoon hoe ik het ervaar. Ik zal trachten uit te leggen wat ik bedoel. Toen ik te kampen had met die aspergillus infectie in mijn darmen mocht ik wel fruit eten en geen geraffineerde suiker. Ik was niet altijd even strikt met als resultaat dat ik meteen weer uitslag kreeg. (nu helemaal weg, niks meer) Fruit kon en kan ik blijven eten. Zeker als je het stooft.
Rijstmelk kan ik veel drinken. Bevat heel wat (natuurlijjke) suikers. Maar 2 dagen (een) suikerwafel(s) en ik krijg terug uitslag.
Ik ervaar echt een verschil tussen beiden. Heb al geëxperimenteerd door natuurlijke suikers en gewone suiker te vervangen. Dus niet dat ik door die extra suikerwafel opeens zoveel suiker binnenkrijg dat ik last krijg.. Het lijkt wel of de aspergillus echt kickt op gewone suiker.. Ja, beiden zijn biochemisch gezien hetzelfde. Alleen hebben de natuurlijke suikers meer positieve eigenschappen. Alle goede eigenschappen zijn uit de geraffineerde suiker gehaald. Dus nee, in mijn ogen zijn ze niet hetzelfde. Net zoals een identieke tweeling met andere karaktereigenschappen niet hetzelfde voor mij is. De graad van het raffineringsproces is ook van belang.
Ook heb ik vernomen dat geraffineerde suiker (waar de goede stoffen zoals mineralen uit zijn) goede stoffen zoals mineralen uit je lichaam onttrekt om terug compleet te zijn. Dat was geloof ik vermeld in een wetenschappelijk onderzoek.. kan het wel weer opzoeken.. Ik durf dit niet met zekerheid te zeggen, had het ergens gelezen. Hoe dat kan weet ik niet, wil het niet als argument gebruiken.
Het stond in dit boek geloof ik. "Suiker en zoetstoffen" van dokter Geert Verhelst. Heeft klassieke geneeskunde gestudeerd en nog allerlei bijscholingen gevolgd.
Over het algemeen heb ik het niet zo meer op chemische of bewerkte producten. Of hoe je het wilt noemen. Kan je heel breed zien eigenlijk. Geef mij maar natuurlijke onbewerkte producten.. Toch is dat niet altijd even haalbaar.. Zoals ik al zei. Wat is nog bewerkt en wat niet .. Wat niet weg neemt dat ik chemie heel erg interessant vind en een suikerwafel lekker vind.
Ik raad je echt niet aan zuivelproducten te blijven eten.. je lichaam in die toestand vind het volgens mij helemaal niet 'leuk' om dat moeten te verteren. Je doet natuurlijk wat je wilt. Maar inderdaad zoals Dyno zei niet meteen alles zomaar gaan veranderen, want dat vindt je lichaam ook niet 'leuk'.
@dyno
Iemand had me vertelt dat kokosolie goed was. En ook al over gelezen. Ik weet het eerlijk gezegd niet meer exact. Kan me niets meer van die MTC herinneren. Ik bak hier thuis bijna alles in kokosolie. Al heel lang hebben we zo van die grote emmers.
Waar bestel je die goede kwaliteitsvoeding?
Over die suikers: Inderdaad, daar heb je gelijk in. De structuur is hetzelfde. Heb ik nog een aantal jaren geleden gezien op school. Maar zoals je zelf al aangaf hebben producten met geraffineerde suiker die extra voordelen niet. Dat vind ik erg belangrijk.
Ik vertel je gewoon hoe ik het ervaar. Ik zal trachten uit te leggen wat ik bedoel. Toen ik te kampen had met die aspergillus infectie in mijn darmen mocht ik wel fruit eten en geen geraffineerde suiker. Ik was niet altijd even strikt met als resultaat dat ik meteen weer uitslag kreeg. (nu helemaal weg, niks meer) Fruit kon en kan ik blijven eten. Zeker als je het stooft.
Rijstmelk kan ik veel drinken. Bevat heel wat (natuurlijjke) suikers. Maar 2 dagen (een) suikerwafel(s) en ik krijg terug uitslag.
Ik ervaar echt een verschil tussen beiden. Heb al geëxperimenteerd door natuurlijke suikers en gewone suiker te vervangen. Dus niet dat ik door die extra suikerwafel opeens zoveel suiker binnenkrijg dat ik last krijg.. Het lijkt wel of de aspergillus echt kickt op gewone suiker.. Ja, beiden zijn biochemisch gezien hetzelfde. Alleen hebben de natuurlijke suikers meer positieve eigenschappen. Alle goede eigenschappen zijn uit de geraffineerde suiker gehaald. Dus nee, in mijn ogen zijn ze niet hetzelfde. Net zoals een identieke tweeling met andere karaktereigenschappen niet hetzelfde voor mij is. De graad van het raffineringsproces is ook van belang.
Ook heb ik vernomen dat geraffineerde suiker (waar de goede stoffen zoals mineralen uit zijn) goede stoffen zoals mineralen uit je lichaam onttrekt om terug compleet te zijn. Dat was geloof ik vermeld in een wetenschappelijk onderzoek.. kan het wel weer opzoeken.. Ik durf dit niet met zekerheid te zeggen, had het ergens gelezen. Hoe dat kan weet ik niet, wil het niet als argument gebruiken.
Het stond in dit boek geloof ik. "Suiker en zoetstoffen" van dokter Geert Verhelst. Heeft klassieke geneeskunde gestudeerd en nog allerlei bijscholingen gevolgd.
Over het algemeen heb ik het niet zo meer op chemische of bewerkte producten. Of hoe je het wilt noemen. Kan je heel breed zien eigenlijk. Geef mij maar natuurlijke onbewerkte producten.. Toch is dat niet altijd even haalbaar.. Zoals ik al zei. Wat is nog bewerkt en wat niet .. Wat niet weg neemt dat ik chemie heel erg interessant vind en een suikerwafel lekker vind.
Comment