Willen jullie meer of minder Marokkanen ?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • HANDVEST VAN DE GRONDRECHTEN VAN DE EUROPESE UNIE

    Artikel 1
    De menselijke waardigheid
    De menselijke waardigheid is onschendbaar. Zij moet worden geëerbiedigd en beschermd.
    Artikel 2Het recht op leven
    1. Eenieder heeft recht op leven.
    2. Niemand wordt tot de doodstraf veroordeeld of terechtgesteld.

    Bij abstracte rechten moest ik even hieraan denken, ik zeg er wel bij dat deze later nader zijn uitgewerkt in andere verdragen/ nationale wetten.


    Artikel 137c wetboek van Strafrecht.
    1
    Hij die zich in het openbaar, mondeling of bij geschrift of afbeelding, opzettelijk beledigend uitlaat over een groep mensen wegens hun ras, hun godsdienst of levensovertuiging, hun hetero- of homoseksuele gerichtheid of hun lichamelijke, psychische of verstandelijke handicap, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie.

    Eerder is bepaald dat de uitspraken van Wilders over de Islam nog binnen de bescherming van de vrijheid van meningsuiting vallen omdat hij zich alleen maar uit over een ideologie. Dit keer gaat het echter concreet over een groep mensen, op grond van hun ras. Het enige twistpunt dit keer is of zijn uitspraken als opzettelijk beledigend kunnen worden opgevat.




    Artikel 10 EVRM
    1.Een ieder heeft recht op vrijheid van meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid een mening te koesteren en de vrijheid om inlichtingen of denkbeelden te ontvangen of te verstrekken, zonder inmenging van enig openbaar gezag en ongeacht grenzen. Dit artikel belet Staten niet radio-omroep-, en bioscoop- of televisieondernemingen te onderwerpen aan een systeem van vergunningen.
    2.Daar de uitoefening van deze vrijheden plichten en verantwoordelijkheden met zich brengt, kan zij worden onderworpen aan bepaalde formaliteiten, voorwaarden, beperkingen of sancties, die bij de wet zijn voorzien en die in een democratische samenleving noodzakelijk zijn in het belang van de nationale veiligheid, territoriale integriteit of openbare veiligheid, het voorkomen van wanordelijkheden en strafbare feiten, de bescherming van de gezondheid of de goede zeden, de bescherming van de goede naam of de rechten van anderen, om de verspreiding van vertrouwelijke mededelingen te voorkomen of om het gezag en de onpartijdigheid van de rechterlijke macht te waarborgen.

    De vrijheid van meningsuiting is in NL geregeld bij de grondwet, guess what, je kan je nauwelijks beroepen op de grondwet omdat de rechter niet aan de grondwet mag toetsen (art. 120 van de Grondwet). Dus we kijken naar een hogere regeling, het EVRM. Hierin is bepaald dat er sprake is van vrijheid van meningsuiting behoudens enkele uitzonderingen (lid 2).

    Dus als hij zich inderdaad schuldig maakt aan discriminatie, gaat zijn vrijheid van meningsuiting niet op, dat recht is gewoon NIET alomvattend.

    Just my two cents, als iemand fouten vindt mag je me corrigeren.






    Comment


    • Wat een geneuzel allemaal. Kan er niet gewoon een poll gestart worden?

      Comment


      • Originally posted by Spuitelf11 View Post
        Ik vroeg "over welke rechten heb je het precies?". Gezien je duidelijke antwoord neem ik aan dat je 'n bron hebt waaruit blijkt dat Geert Wilders dezelfde rechten die iedereen heeft in dit land, wil ontnemen van mensen.
        Als het een rechtzaak zou zijn dan was je een prima advocaat voor Geert en dan kun je inderdaad niet concreet iets hard maken tegen hem. Mijn menning berust niet op feiten noch vind ik dit nodig om een mening te vormen over deze man en mensen die hem steunen.

        Als er bij jou geen alarmbellen afgaan prima. Bij mij wel en ik krijg er een enorm naar gevoel van. Kennelijk zijn er een hoop mensen, gezien zijn gevolg en de grootte daarvan, die het daar mee oneens zijn. Dat mag, maar ga nou niet alles bagetaliseren wat er uit de man zijn mond komt aan de hand van feiten of de wet. We weten allemaal donders goed wat zijn standpunten zijn en waar hij heen wilt (jaja... lekker multi-interpretabel maar laten we mekaar geen mietje noemen) alleen kleurt ie heel slim nèt binnen de lijntjes van de wet.
        Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

        Comment


        • Pol: Meer Wilders/Minder Marokkanen?

          Comment


          • Interessant post Flippa, maar een 'Marokkaan' is geen ras natuurlijk, Marokkanen zijn zelfs van hetzelfde 'ras' als 'wij blanke west-europeanen' als ik me niet vergis.

            Comment


            • Originally posted by aktito View Post
              Interessant post Flippa, maar een 'Marokkaan' is geen ras natuurlijk, Marokkanen zijn zelfs van hetzelfde 'ras' als 'wij blanke west-europeanen' als ik me niet vergis.
              Volgens het woordenboek wel, maar de term kan worden 'opgerekt'. Het kan bijvoorbeeld worden geïnterpreteerd als 'etnische groep'.

              Comment


              • Originally posted by aktito View Post
                Interessant post Flippa, maar een 'Marokkaan' is geen ras natuurlijk, Marokkanen zijn zelfs van hetzelfde 'ras' als 'wij blanke west-europeanen' als ik me niet vergis.
                Klopt, het is geen ras. Dit zijn allemaal Marokkanen:

                I know from teaching hundreds of seminars that the guys who say they have “awesome technique” are usually the biggest disasters—their ego just doesn’t let them see it.
                - Dave Tate

                Comment


                • Ali B - Meer of Minder Geert Wilders! - YouTube

                  Comment


                  • Hahah ja Ali, nog ff en je moet je biezen pakken als je verkeerd parkeert

                    Best leuke show is dat verrassend genoeg overigens.
                    Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

                    Comment


                    • En dan dat moment wanneer er in het begin meer wordt geroepen en daarna ineens minder.

                      "Straight outta gym"

                      Comment


                      • Hahaha ja je ziet ze echt kijken, oh fok we moeten minder roepen

                        Comment


                        • Ik was altijd pvv stemmer, maar die gast gaat sowieso te ver.
                          Hard work, beats talent.

                          Comment


                          • Originally posted by erjede View Post
                            Ik was altijd pvv stemmer, maar die gast gaat sowieso te ver.
                            Dus jij bent voor minder islam? Leg dat een uit als je wil. Ik vraag me altijd af waarom mensen pvv stemmen.
                            Hard work Pays off!

                            Comment


                            • Meeste mensen stemmen pvv, dat is hun goed recht, omdat ze dan soort van een identiteit hebben. Kijk mij...ik ben pvv stemmer. Je hoort dat soort dingen nooit bij andere partijen, alleen bij pvv.

                              Is het erg nope. Your choice, your life.

                              Comment


                              • Het is voor iedereen anders natuurlijk wat mensen motiveert om bepaalde keuzes te maken en iedereen is daar vrij in natuurlijk maar ik ben ook wel benieuwd naar wat motivering.

                                Ik dènk (ik heb al een paar keer een geprek hierover gehad met mensen waarbij het me echt verbaasde dat ze PVV stemde) dat de doorslaggevende factor het "ik ga er wat aan doen" ding van Wilders is. Het isoleren van bepaalde problematiek die vaak heel complex is en het versimpelen in hapklare brokken en daar beloftes over doen die je wss nooooit kan nakomen. En dat spreekt mensen aan, dat werkt. Er is niet voor niks een duidelijke lineaire correlatie tussen conjunctuur en (extreem?) rechtse fenomenen als Wilders.

                                Dit spreekt zeker dat deel aan dat niet overziet dat je met een crisis te maken hebt en wat voor catastrofale impact dat heeft. Je kunt wel de ouderen kunt helpen waar je dan een heel betoog over houdt hoe schandalig het is maar in the end of the day is het een balancing act waar je vooral cijfermatig goeie keuzes moet maken. Komt allemaal uit de lengte of uit de breedte en in crisistijd moet je nu eenmaal hele impopulaire beslissingen bemen. Klinkt als slap politiek gelul maar als je shit op wilt lossen gaat het niet anders. Zijn genoeg mensen die fkn über goed zijn in die dingen maar wij willen het kennelijk liever opossen met onderbuikgevoelens. Want als je iedereen wat meer centen geeft verdwijnt al dat gerommel weer als sneeuw voor de zon. Daar komt bij dat hij heel slim dat deel van de bevolking aanspreekt dat zich onbegrepen voelt en door de bomen het bos niet meer ziet (Jan en Ingrid of hoe noemde hij het?). Maar iedere econoom met een half verstand kan je vertellen dat dit soort dingen niks oplossen als het gaat om algemene zorg en welzijn. Je kan ook niet "zomaar" een miljardje hier en daar wegplukken en het ergens anders instoppen. Dat klinkt leuk maar zo werkt het gewoon niet, teveel indirecte implicaties.

                                Anyways das een beetje mijn amateur analyse. Het enige waar ik ie**************** verstand van heb is budgetteren en begrotingen en ik kan je melden dat zachte heelmeesters (aparte woordkeuze in deze wheheh) zoals Wilders wat betreft maatregelen op termijn meestal hele stinkende wonden opleveren. Dat soort dingen moet je aan mensen overlaten die erin gespecialiseerd zijn en niet aan een populist die met opties komt die veel mensen aanspreekt.

                                Dan laat ik voor het gemak even het allochtonen/moslim ding onberoerd.
                                Last edited by pescatore; 22-03-2014, 18:02.
                                Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

                                Comment

                                Sidebar top desktop

                                Collapse

                                Actieve discussies

                                Collapse

                                porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                                erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                                Antalya Escort
                                sikis
                                gaziantep escort
                                gaziantep escort
                                İstanbul Escort
                                istanbul escort bayan
                                sisli escort beylikduzu escort bayan
                                antalya escort atakoy escort
                                umraniye escort bayan
                                Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                                Working...
                                X