Ei voeding
!!!KOOK DAT DING!!!
Rauwe eieren eten is zeker niet het beste wat je kan doen, integendeel kook dat ding.
Het eiwit in rauwe eieren heeft een biologische beschikbaarheid van 51%, koken verhoogt dit percentage tot circa 91%, wat betekent dat het eiwit van gekookte eieren tweemaal beter wordt opgenomen dan dat van rauwe eieren.
De eidooier bevat cholesterol dit verwijder ik altijd! In rauwe eieren komen ook avidine (een glycoproteïne) en antitrypsine voor. Avidine bindt zich aan biotine en maakt dit vitamine niet meer beschikbaar voor het lichaam, waardoor bij langdurig gebruik van rauwe eieren een biotinedeficiëntie kan ontstaan. Antitrypsine werkt het verteringsenzym trypsine tegen. Het koken of bakken van eieren maakt beide eiwitten onwerkzaam!!!
Vala en als je alles wilt lezen je kan.
Ei (voeding) - Wikipedia
Dus niet rauw!
Grtz Jonas
!!!KOOK DAT DING!!!
Rauwe eieren eten is zeker niet het beste wat je kan doen, integendeel kook dat ding.
Het eiwit in rauwe eieren heeft een biologische beschikbaarheid van 51%, koken verhoogt dit percentage tot circa 91%, wat betekent dat het eiwit van gekookte eieren tweemaal beter wordt opgenomen dan dat van rauwe eieren.
De eidooier bevat cholesterol dit verwijder ik altijd! In rauwe eieren komen ook avidine (een glycoproteïne) en antitrypsine voor. Avidine bindt zich aan biotine en maakt dit vitamine niet meer beschikbaar voor het lichaam, waardoor bij langdurig gebruik van rauwe eieren een biotinedeficiëntie kan ontstaan. Antitrypsine werkt het verteringsenzym trypsine tegen. Het koken of bakken van eieren maakt beide eiwitten onwerkzaam!!!
Vala en als je alles wilt lezen je kan.
Ei (voeding) - Wikipedia
Dus niet rauw!
Grtz Jonas
Comment