hallo iedereen,
zoals gezegd had ik vandaag een afspraak bij de dietiste
allereerst waren dit de resultaten van de de BCM-analyse
gewicht; 75,8
BMI;27,5
lichaamsvet;28,1kg
ECM(water,bot,bindweefsel);26,8kg
BCM(massa spieren en orgaancellen);20,8kg
ECM/BCM-index(verhouding extra/intracellulair;1,29
lichaamswater;34,9liter
%-celaandeel;43,7%
fasehoek(kwaliteit van de magere massa);4,5
META-index;21
KAPA-index;1,67
basisomzet(energieverbruik in rust);1270kcal
Het dieet word gevolgd volgens de insuline spiegel
dus maw geen tussendoortjes meer maar alles verdelen in 3 maaltijden
per dag en dit om te voorkomen dat er pieken zijn in de insuline spiegel en
zo de vetverbranding op gang te zetten
Het ontbijt;
-2sneden volkoren brood of ongesuikerde volkoren ontbijtgranen,havermout met melk/sojamelk(50g max 2x per week)
-broodbeleg;bij voorkeur afwisselen tussen zoet,hartig en vleeswaren.
2x zoet/week,2x hartig/week,2x vleeswaren/week,1x naar keuze
het gaat hier uiteraard allem om mager beleg
-1 stuk fruit,yoghourt of platte kaas(kwark)
2de Broodmaaltijd
-2sneden volkoren brood
-beleg idem als ontbijt maar ook variatie mogelijk
bevoorbeeld 80 a 90g vis;gerookte zalm,tonijn,rolmops,makreel
-Groenten;rauwkost;sla,tomaten,komkommer,wortel,vel dsla,witloof,.....(er mag 1 eetlepeldressing of light mayonaise gebruikt worden)
-1stuk fruit
3 De warme maaltijd
-150g aardappelen of 70g ongekookte deegwaren(volkoren)
-Groenten verse of diepvriesgroenten zonder saustoevoeging.
Aanbeveling;de helft van je bord of ongeveer 200 a 300g
-vlees/vis;aanbeveling 175g mager vlees of 200g vis
-Bereidingsvet 10-15g eetlepel per persoon
-nagerecht;1stuk fruit of ander dessert maar beperkt houden <100kcal
Drank:2liter water per dag,max 4 tassen koffie per dag af en toe light frisdrank
Aandachtspunten!
-4 tot 6u tussen de maaltijden -->eetpauze(voorkomen van de insulinestijgingen)
-water tussendoor
-2 x groenten per dag(rauwkost of soep bij de tweede broodmaaltijd en warme groenten bij de hoofdmaaltijd)
-2 stukken fruit per dag
-zin in iets zoet of alcohol,vlak na/bij de maaltijd
-Na de laatste maaltijd niets meer -->maagrust
-3 x per week bewegen of dagelijks 30min
Met dit schema komt de vetverbranding op de 1ste plaats en gaat er gekeken worden hoe mijn lichaam reageert,indien er sprake zou zijn van spierafbraak komen er extra eiwitten bij
Ben benieuwd naar jullie mening
grtz jess
zoals gezegd had ik vandaag een afspraak bij de dietiste
allereerst waren dit de resultaten van de de BCM-analyse
gewicht; 75,8
BMI;27,5
lichaamsvet;28,1kg
ECM(water,bot,bindweefsel);26,8kg
BCM(massa spieren en orgaancellen);20,8kg
ECM/BCM-index(verhouding extra/intracellulair;1,29
lichaamswater;34,9liter
%-celaandeel;43,7%
fasehoek(kwaliteit van de magere massa);4,5
META-index;21
KAPA-index;1,67
basisomzet(energieverbruik in rust);1270kcal
Het dieet word gevolgd volgens de insuline spiegel
dus maw geen tussendoortjes meer maar alles verdelen in 3 maaltijden
per dag en dit om te voorkomen dat er pieken zijn in de insuline spiegel en
zo de vetverbranding op gang te zetten
Het ontbijt;
-2sneden volkoren brood of ongesuikerde volkoren ontbijtgranen,havermout met melk/sojamelk(50g max 2x per week)
-broodbeleg;bij voorkeur afwisselen tussen zoet,hartig en vleeswaren.
2x zoet/week,2x hartig/week,2x vleeswaren/week,1x naar keuze
het gaat hier uiteraard allem om mager beleg
-1 stuk fruit,yoghourt of platte kaas(kwark)
2de Broodmaaltijd
-2sneden volkoren brood
-beleg idem als ontbijt maar ook variatie mogelijk
bevoorbeeld 80 a 90g vis;gerookte zalm,tonijn,rolmops,makreel
-Groenten;rauwkost;sla,tomaten,komkommer,wortel,vel dsla,witloof,.....(er mag 1 eetlepeldressing of light mayonaise gebruikt worden)
-1stuk fruit
3 De warme maaltijd
-150g aardappelen of 70g ongekookte deegwaren(volkoren)
-Groenten verse of diepvriesgroenten zonder saustoevoeging.
Aanbeveling;de helft van je bord of ongeveer 200 a 300g
-vlees/vis;aanbeveling 175g mager vlees of 200g vis
-Bereidingsvet 10-15g eetlepel per persoon
-nagerecht;1stuk fruit of ander dessert maar beperkt houden <100kcal
Drank:2liter water per dag,max 4 tassen koffie per dag af en toe light frisdrank
Aandachtspunten!
-4 tot 6u tussen de maaltijden -->eetpauze(voorkomen van de insulinestijgingen)
-water tussendoor
-2 x groenten per dag(rauwkost of soep bij de tweede broodmaaltijd en warme groenten bij de hoofdmaaltijd)
-2 stukken fruit per dag
-zin in iets zoet of alcohol,vlak na/bij de maaltijd
-Na de laatste maaltijd niets meer -->maagrust
-3 x per week bewegen of dagelijks 30min
Met dit schema komt de vetverbranding op de 1ste plaats en gaat er gekeken worden hoe mijn lichaam reageert,indien er sprake zou zijn van spierafbraak komen er extra eiwitten bij
Ben benieuwd naar jullie mening
grtz jess
Comment