olie of geen olie

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • olie of geen olie

    Ik bak over het algemeen al mijn vlees/vis in olijf olie. Ik vroeg me af of het nu beter is om olieloos te bakken.

    In olie zit natuurlijk wel energie, maar ook verkeerde vetten. Ik vroeg me dus af wat beter is? bijv. de vis op een grilplaat pleuren zonder olie, of in de pan bakken met olie.

    gr
    N2
    Start: 123 kg Nu: 95,6kg (13,2% vet)

  • #2
    \d\c\

    ik doe het in ween wokpan zonder olie kip vis en alles nix verkeerds mee gewoon goe ddoorbakken blijkt zelfs lekker moet je proberen ga je het in een niet wokpan doen dan brand het aan en gaat t plakken dus een wokpan en doen krijg je het beste vlees

    Comment


    • #3
      in olijfolie zitten grotendeels goeie vetten (de slechte heb je ook nodig maar in een hele kleine dosis) dus ik zou zeggen bakken maar met die olijfolie

      Comment


      • #4
        Ik gebruik in de meeste gevallen een electrische grill (ik heb de George Foreman Grill) zodat ik geen olie nodig heb. Voor het wokken van groenten en het bakken van eieren gebruik ik 2 eetlepels olijfolie.
        Geniet, en drink met maten!

        Comment


        • #5
          Lekker bakken in olijfolie. Goede enkelvoudige onverzadigde vetten, goed voor je test en voor de kcal.
          "Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro

          sigpic

          "Rock is overpowered. Paper is fine" -Scissors-

          Comment


          • #6
            Ik doe het gewoon met de zonnebloemolie van de ah... niet goed zeker?

            Comment


            • #7
              Olijfolie is veel beter.
              "Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro

              sigpic

              "Rock is overpowered. Paper is fine" -Scissors-

              Comment


              • #8
                Bak gewoon in verzadigde vetten zoals roomboter of arachideolie

                Hoe onverzadigder het vet des te groter de oxidatie tijdens het bakken en des te slechter het voor je is.
                As you are now, I once was. As I am now, you'll never be ©3XL ®2000
                Geloof niets, Probeer alles!1 Tessalonicenzen 5:21
                Rust zach Tijl, we zullen je missen :'(

                Comment


                • #9
                  olijfolie bevat toch omega 9 vetzuren?

                  Comment


                  • #10
                    ik bak via foreman grill. Ik neem nooit olie en haal met vetten uit vis/noten en pindakaas

                    Comment


                    • #11
                      @ 3XL
                      Dus wat je hier zegt is dat bakken in olijfolie slechter voor je is dan bakken in roomboter?
                      "Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro

                      sigpic

                      "Rock is overpowered. Paper is fine" -Scissors-

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by GeneralIx View Post
                        @ 3XL
                        Dus wat je hier zegt is dat bakken in olijfolie slechter voor je is dan bakken in roomboter?
                        Volgens mij heeft ie net aan de lijmpot gesnoven of zo...
                        Geniet, en drink met maten!

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by de sterkste ophaler View Post
                          Volgens mij heeft ie net aan de lijmpot gesnoven of zo...
                          Dat is mijn punt net, ik vrees van niet. Zou me eigenlijk niets verbazen als het gewoon echt weer zoiets was als peperkoek, iedereen denkt dat het goed is, maar dat is het niet... Ben benieuwd naar de studies en uitleg.
                          "Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro

                          sigpic

                          "Rock is overpowered. Paper is fine" -Scissors-

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by GeneralIx View Post
                            @ 3XL
                            Dus wat je hier zegt is dat bakken in olijfolie slechter voor je is dan bakken in roomboter?

                            Ja.

                            Verzadigde vetten oxideren minder bij verhitting en zijn daarom beter, maar eigenlijk ,moet je ongeacht het product (boter, olie, enz) gewoon altijd zo min mogenlijk binnen zien te krijgen (na verhitting).

                            De vetten die je wel binnen wilt krijgen moeten onverhit zijn.

                            Dus bak je vlees in een klein beetje roomboter, dep eventueel het vlees nog af en gooi een beetje olijfolie (oid) over je groenten/aardappellen/pasta/rijst/enz.

                            Ik ben trouwens van mening dat roomboter(verzadigd vet) opzich wel degelijk een plaats in de voeding verdiend http://forum.bodynet.nl/dagelijkse-v...ones-part.html
                            As you are now, I once was. As I am now, you'll never be ©3XL ®2000
                            Geloof niets, Probeer alles!1 Tessalonicenzen 5:21
                            Rust zach Tijl, we zullen je missen :'(

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by 3XL View Post
                              Ja.

                              Verzadigde vetten oxideren minder bij verhitting en zijn daarom beter, maar eigenlijk ,moet je ongeacht het product (boter, olie, enz) gewoon altijd zo min mogenlijk binnen zien te krijgen (na verhitting).

                              De vetten die je wel binnen wilt krijgen moeten onverhit zijn.

                              Dus bak je vlees in een klein beetje roomboter, dep eventueel het vlees nog af en gooi een beetje olijfolie (oid) over je groenten/aardappellen/pasta/rijst/enz.

                              Ik ben trouwens van mening dat roomboter(verzadigd vet) opzich wel degelijk een plaats in de voeding verdiend http://forum.bodynet.nl/dagelijkse-v...ones-part.html
                              volgens mij nogal onzin om te zeggen dat je roomboter moet nemen.

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              Working...
                              X