Northstaffs Oatcakes

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Northstaffs Oatcakes

    Vanaf maandag ga ik iets extra's aan mijn dieet toevoegen en wel Northstaffs Oatcakes.
    Wat het zijn hier een link:
    Oatcake - Wikipedia, the free encyclopedia

    Ze zien er exact hetzelfde uit als een pannekoek echter zijn ze gemaakt van havermeel.
    Het is een echt traditionele lekkernij hier in Stoke-on-Trent.
    Ze stoppen er ook van alles tussen zoals kaas, eieren, worstjes, bacon, witte bonen in tomatensaus, champignons, etc.
    Toen ik naar de voedingswaarde aan het kijken was realiseerde ik dat dit produkt een hele mooie aanvulling kan zijn voor mijn dieet.
    Ik moet mijn calorieen-intake verhogen naarmate ik meer ga wegen en ik had moeite om uit te vogelen wat ik kan nemen omdat ik er niet op zit te wachten om nog meer havermout en rijst naar binnen te werken.
    Dus heb ik voor oatcakes gekozen. As maandag begin ik met 3 per dag en kan ik dat aantal nog altijd opvoeren.
    De oatcakes zijn slechts 65 gram dus hap slik weg.

    Hier de voedingswaarden:

    100 gram =
    - 185 kcal
    - 6,7 proteine
    - 33,7 carbs
    - 1,3 sugars
    - 4,2 fat
    - 0,6 saturated
    - 3,4 fibre
    - 0,6 sodium

  • #2
    Je moet meer gaan eten? je inname was toch al iets van 34000 kcal per dag:P
    ความพายายามอยู่ที่ไหน ความสำเร็จอยู่ที่นั้น

    Comment


    • #3
      Originally posted by Ashley View Post
      Je moet meer gaan eten? je inname was toch al iets van 34000 kcal per dag:P
      Hehehe, nou niet zoveel hoor.
      Zit nu op 5500 kcal.
      Ik ben aan het aankomen dus dat gaat goed.
      Als je meer weegt gaat ook je onderhoud omhoog, in mijn geval boven onderhoud.
      Daarom meer intake.
      Ik zocht iets gemakkelijks, klein en met de juiste voedingswaarden.
      Hierbij dus de oatcake.

      Comment


      • #4
        Ziet er goed uit Snuff.... Lijkt mij idd makkelijker wegknauwen zo, zeker als je het ook nog eens graag lust.. Hap slik weg hahahaha...

        Comment


        • #5
          Ga je ze zelf maken?

          Comment


          • #6
            Eet u smakelijk
            .........SQ 1x250 / 3x230, DL 1x265, BP 1x170........
            There is no failure except in no longer trying

            Comment


            • #7
              Originally posted by Knulletje View Post
              Ga je ze zelf maken?
              Nee kerel, je kunt ze hier zo kopen.
              Per 6 in een pak voor nog geen 50 cent.

              Comment


              • #8
                Goede voedingswaarde ook.
                Best: Bench: 1 x 150 / Squat 1x 245 / Deadlift 1x 280.
                Go heavy or go home!

                Comment


                • #9
                  Originally posted by Snuff-Sann View Post
                  Nee kerel, je kunt ze hier zo kopen.
                  Per 6 in een pak voor nog geen 50 cent.
                  Ze zijn niet in NL te koop he? Lijkt me wel handig en lkkr.

                  Comment


                  • #10
                    Ik zag vluchtig dat het bestempeld kan worden als Fast-Food, weet je zeker dat dit goed voedsel is voor in je schema?
                    Ik maak ze namelijk altijd zelf en die hebben volgens mij nog iets idealere voedingswaarden.
                    Groeten

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by gameface View Post
                      Ze zijn niet in NL te koop he? Lijkt me wel handig en lkkr.
                      Ik weet het niet, je zou eens op internet kunnen kijken.
                      Originally posted by Revius View Post
                      Ik zag vluchtig dat het bestempeld kan worden als Fast-Food, weet je zeker dat dit goed voedsel is voor in je schema?
                      Ik maak ze namelijk altijd zelf en die hebben volgens mij nog iets idealere voedingswaarden.
                      Ja tuurlijk kan dat.
                      Maar ik kan je garanderen dat dit gezond eten is.
                      Het gaat mij om de voedingswaarden en die zijn gewoon oke.

                      Comment


                      • #12
                        Oke, nou dan is het goed toch

                        @gameface: 6 eieren, 100gr havermout, 200ml melk = een stevig ontbijt voor 2 dagen als je dit beslag hebt, deze verhoudingen volstaan ook in kleinere hoeveelheden.
                        Groeten

                        Comment


                        • #13
                          The North Staffordshire oatcake is a culinary delicacy almost entirely unknown outside the north of the county of Staffordshire, England, UK. It has been called a 'Tunstall tortilla', a 'potteries-poppadom', and a 'clay suzette'. One less flattering, though visually accurate, description applied to it is an 'oat flannel'. A proper oatcake is at least nine inches in diameter, and is crêpe-like in appearance.
                          Hundreds of thousands of these delicious rounds of baked loveliness are made each year, many from closely-guarded family secrets, and potteries people love them. Recently, Sainsbury's have started to sell the oatcake as a speciality bakery item across the UK from Land's End to John O'Groats. But these are poor imitations of the real thing, often having a rubbery texture and being too small.
                          Legend has it that the oatcake's origins lie in British Colonial India. Apparently, the Staffordshire lads who served in the military there enjoyed the local flat-bread, and tried to duplicate it when they returned home. Many of the authentic ingredients being unobtainable, they substituted the nearest local equivalents, and found the little beauties thus created were a grand fare to tuck into one's pocket before entering the mines.
                          Oatcakes themselves are quite healthy and are a good source of fibre, though the overall nutritional benefits depend on the accompanying filling. They freeze well and are probably the best microwave food in the world. Simply roll up some grated cheese, cooked bacon, tomato, cooked mushrooms - or in fact anything you like - in an oatcake and microwave it on full for about a minute. You can also grill them, or eat them cold. Using big chunks of cheese instead of the grated variety gives the most interesting texture. Best of all is a cheese, bacon and egg double, with brown sauce.
                          Oatcakes can also be served with jam or eaten plain.
                          How to Make Oatcakes
                          This is probably best left to the experts, but if you want to make them yourselves, try this recipe which makes 12 cakes:
                          Ingredients
                          • 8oz fine oatmeal
                          • 8oz wholewheat or plain flour
                          • 1 teaspoon salt
                          • 1/2oz fresh yeast
                          • 1 1/2 pints warm milk and water, mixed half and half
                          • 1 teaspoon sugar
                          Method
                          1. Add the salt to the flour and oatmeal.
                          2. Dissolve the yeast with a little warm liquid and add the sugar. Allow the mixture to become frothy.
                          3. Mix the dry ingredients with the yeast liquid to make a batter.
                          4. Cover the batter with a clean cloth and leave it in a warm place for an hour.
                          5. Bake the oatcake on a well-greased griddle. Put enough batter onto the griddle to produce an oatcake about 8-9 inches in diameter. The surface will be covered in holes as it cooks. Turn the oatcake after 2 - 3 minutes when the upper side appears dry and the underneath is golden brown, and cook for another 2 - 3 minutes
                          Eat as soon as possible. They won't be around long.

                          Comment


                          • #14
                            Is een beetje Tortilla idee? Dat je van alles in die oatcakes kan proppen en dan opvouwen en eten maar? Lijkt me ideaal. Lekker mals vlees en wat saus er bij...yummm

                            Heb zin in Roti opeens :O

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by Falstyr View Post
                              Is een beetje Tortilla idee? Dat je van alles in die oatcakes kan proppen en dan opvouwen en eten maar? Lijkt me ideaal. Lekker mals vlees en wat saus er bij...yummm

                              Heb zin in Roti opeens :O
                              Yep, dat is wat ze hier ook doen.
                              Die proppen er echt van alles in.

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              Working...
                              X