Ik eet regelmatig kwark in de avonduren voor de eiwitten. De magere kwark die ik nu vaak eet heeft rond de 9 gram eiwitten per 100g. Maar nu viel me laatst op dat veel van de mona toetjes (de pudding, je kent ze wel) meer dan 15 gram bevatten. Sommige zelfs bijna 25g per 100g (de kwarttaart).
Nu is het nadeel wel dat er een hoog vetpercentage aan vast zit. Zo is die van de kwarktaart zo'n 9 gram dacht ik, maar heeft de frambozen maar een paar gram vet op 18gram eiwitten (als ik alles goed heb uit men hoofd).
Nu is men vaag: Hoe kijken jullie hier tegenaan? Is het vetprecentage te hoog? Zelf krijg ik die magere kwark altijd moeilijk weg, dus zo'n toetje is veel lekkerder en bevat veel meer eiwitten.
Nu is het nadeel wel dat er een hoog vetpercentage aan vast zit. Zo is die van de kwarktaart zo'n 9 gram dacht ik, maar heeft de frambozen maar een paar gram vet op 18gram eiwitten (als ik alles goed heb uit men hoofd).
Nu is men vaag: Hoe kijken jullie hier tegenaan? Is het vetprecentage te hoog? Zelf krijg ik die magere kwark altijd moeilijk weg, dus zo'n toetje is veel lekkerder en bevat veel meer eiwitten.
Comment