Mona Toetjes

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Mona Toetjes

    Ik eet regelmatig kwark in de avonduren voor de eiwitten. De magere kwark die ik nu vaak eet heeft rond de 9 gram eiwitten per 100g. Maar nu viel me laatst op dat veel van de mona toetjes (de pudding, je kent ze wel) meer dan 15 gram bevatten. Sommige zelfs bijna 25g per 100g (de kwarttaart).

    Nu is het nadeel wel dat er een hoog vetpercentage aan vast zit. Zo is die van de kwarktaart zo'n 9 gram dacht ik, maar heeft de frambozen maar een paar gram vet op 18gram eiwitten (als ik alles goed heb uit men hoofd).

    Nu is men vaag: Hoe kijken jullie hier tegenaan? Is het vetprecentage te hoog? Zelf krijg ik die magere kwark altijd moeilijk weg, dus zo'n toetje is veel lekkerder en bevat veel meer eiwitten.

  • #2
    Vet in een produkt is niet erg als het in je eetpatroon past. Maar je vergeet even al die suikers die er in zitten. Dat zijn pas de dood doeners.

    Als je geen kwark wilt kun je ook vis of omeletten maken.

    Comment


    • #3
      Is magere kwark dan zó ranzig?
      's Avonds als tussendoor heb ik weinig zin om
      een vis of omelet te eten zeg maar.

      Groet,

      Meth
      Bone is for the dog, meat for the man.

      Comment


      • #4
        Ligt er aan welk merk. Degene die ik had vond ik niet ranzig. Maar ik neem tegenwoordig geen kwark meer vanwege de suikers en zo.

        Comment


        • #5
          vergeet de mona toetjes, daar zit egt veel suiker in...
          trouwens maar 9g eiwit per 100g in jou magere kwark?
          is tog wel weinig voor kwark, normaal tog iets van 12g in magere kwark.

          Comment


          • #6
            Originally posted by Fitness-maniak View Post
            vergeet de mona toetjes, daar zit egt veel suiker in...
            trouwens maar 9g eiwit per 100g in jou magere kwark?
            is tog wel weinig voor kwark, normaal tog iets van 12g in magere kwark.
            nah mijne zit op 7

            Comment


            • #7
              Originally posted by Falstyr View Post
              Maar ik neem tegenwoordig geen kwark meer vanwege de suikers en zo.
              Wat is dan je alternatief?

              Comment


              • #8
                Originally posted by The Phoenix View Post
                Wat is dan je alternatief?
                vis en omelet. zoals ik al eerder zei in dit topic.

                Comment


                • #9
                  Lijkt me ook sterk dat die toetjes zoveel eiwit bevatten, denk verkeerd gekeken.
                  Groeten

                  Comment


                  • #10
                    Denk eerder 4 gram ofzo. En 15 gram suikers/koolh.
                    Best: Bench: 1 x 150 / Squat 1x 245 / Deadlift 1x 280.
                    Go heavy or go home!

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by Falstyr View Post
                      vis en omelet. zoals ik al eerder zei in dit topic.

                      Inderdaad! even overheen gelezen. Maar zijn eieren en vis dan ook traag?

                      Comment


                      • #12
                        Kwartaart maken is simpel. Een lading magere kwark + slagroom + een jaar voorraad aan suiker. Dat laatste is juist wat minder.
                        De bodem is vaak heel veel slechte vetten + suiker.

                        Comment


                        • #13
                          De bodem bestaat voor het grootste deel uit transvetzuren. Dat is nu juist wat kwarktaart (en de meeste taartbodems) zo slecht maken. En de grote hoeveelheid bietsuiker uiteraard.
                          Geniet, en drink met maten!

                          Comment


                          • #14
                            @Falstyr, zitten er dan suikers in magere kwark? nog niet op gelet eigenlijk...
                            Getting stronger to fend off potential zombie attacks.

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by The Phoenix View Post
                              Inderdaad! even overheen gelezen. Maar zijn eieren en vis dan ook traag?
                              Alleen whey is toch snel? En ei het minst langzaamste?

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              Working...
                              X