Als dit je eerste bezoek aan Bodynet.nl is, kijk dan even hier. Registreer
je eerst voordat je kunt reageren. Om berichten te lezen klik je op een forum hieronder.
Eiwitten bestaan uit een primaire, secundaire en tertaire structuur. Als je de eiwitten verhit vallen de structuren uit elkaar. Dat wil zeggen dat de aminozuren van elkaar losgekoppeld worden. Echter, de aminozuren zelf blijven intact, en daar gaat het om.
Eiwitten verhitten is geen enkel probleem, eitje koken, kippetje bakken etc. Het eiwit denatureerd, oftewel de ruimtelijke structuur veranderd, maar het eiwit blijft hetzelfde qua aminozuren samenstelling.
Als je eiwitten te ver verhit eet je het waarsvhijnlijk niet meer, verbrand vlees is niet echt smakelijk.
Niet aan de orde inderdaad. Het eiwit verliest alleen zijn oorspronkelijk vorm en eventuele functie door het verhitten bij koken of bakken. Het eiwit wordt in het maag-darmkanaal door enzymen gesplitst in aminozuren die vervolgens worden opgenomen, de vorm is dus niet zo belangrijk maar het aminozuurspectrum des te meer.
Wanneer de ruimtelijke structuur van het eiwit veranderd. Een rauw eiwit is doorzichtig en vloeibaar, wanneer je die verhit word het wit en vast.
De structuur van eiwit bij het koken van een ei verandert dusdanig dat de biologische waarde van 63 naar 96 gaat....dus de kwaliteit van de eiwitten van een ei richting ons eigen lichaamseiwit wordt ruim 50% beter.
Eieren worden gekookt omdat ze dan beter zijn, beter smaken en veiliger te eten zijn.
De structuur van eiwit bij het koken van een ei verandert dusdanig dat de biologische waarde van 63 naar 96 gaat....dus de kwaliteit van de eiwitten van een ei richting ons eigen lichaamseiwit wordt ruim 50% beter.
Eieren worden gekookt omdat ze dan beter zijn, beter smaken en veiliger te eten zijn.
Waarschijnlijk omdat enzymen het eiwit beter kunnen "afbreken" tot aminozuren dus een beter opname. Stel ik me zo voor.
Met koken en bakken ontloop je het risico van bacteriele infecties zoals salmonella.
@marnop, heb jij iets waar in staat wat er met het eiwit gebeurt als door verhitting de biologische waarde veranderd?
Ik heb het vermoede dat het ook te maken heeft dat er mogelijk minder eiwit/aminozuur aggregaten worden gevormt.
Ik ken TECH University omdat ik er verschillende academische cursussen heb gevolgd en de ervaring was volledig bevredigend. Ik beveel deze universiteit...
Hallo allemaal, ik ben gepassioneerd door sportwetenschappen en ik wil graag mijn kennis uitbreiden. Ik ben momenteel geïnteresseerd in een specialisatie...
Deze nieuwe opleiding gaf me de mogelijkheid om tegelijkertijd te blijven studeren en werken. Ik heb een aantal cursussen gevolgd over financiën en ik...
Voor iemand die geïnteresseerd is in technologische wetenschappen was deze aanpak perfect. De mogelijkheid om te stoppen en meer tijd te besteden aan...
Ik heb gemerkt dat mijn concentratievermogen enorm is verbeterd sinds ik ben begonnen met zelfgestuurd studeren. De kans om onderwerpen die mij interesseren...
Hallo allemaal, ik kan zeggen dat deze vorm van online studeren ideaal is geweest om professioneel vooruit te komen zonder mijn werk te onderbreken, ik...
Comment