de 20g lactose in de bak kwark die je savonds eet, zijn niet heel erg. ten eerste is de hoeveelheid erg klein. ten tweede is lactose is een koolhydraat met een lage GI. en icm een 45g casseine eiwitten welke traag verteerbaar zijn, worden de carbs nog langzamer verteerd.
door suiker voor de smaak toe te voegen, maak je van de 20g totale carbs al snel een 30g (minder goed). plus de Gi van sucrose (ofwel normale suiker) is veel hoger als die van lactose (minder goed).
het is niet dramatisch, maar als je op alle kleine beetjes wil letten, zou ik het niet doen. ik zou dan eerder een bosvruchtensiroop (of whatever vor een smaak) met 0 carbs en enkel zoetstoffen toevoegen aan mijn kwark. dit heb ik zelf een tijdje gedaan. maar sinds een jaartje eet ik me kwark gewoon naturel.
door suiker voor de smaak toe te voegen, maak je van de 20g totale carbs al snel een 30g (minder goed). plus de Gi van sucrose (ofwel normale suiker) is veel hoger als die van lactose (minder goed).
het is niet dramatisch, maar als je op alle kleine beetjes wil letten, zou ik het niet doen. ik zou dan eerder een bosvruchtensiroop (of whatever vor een smaak) met 0 carbs en enkel zoetstoffen toevoegen aan mijn kwark. dit heb ik zelf een tijdje gedaan. maar sinds een jaartje eet ik me kwark gewoon naturel.
Comment