Maizena hype

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by marnop View Post
    De ene bron zegt wel snelle suikers en de andere zegt geen snelle suikers.

    Zelf ga ik voor zoveel mogelijk GH aanmaak en respons, dat is wel algemeen bekend bij de meesten. Mijn manier van trainen is daar ook op ingesteld, altijd tot fail en burn.

    3XL haalde laatst al aan dat het onzin zou zijn de grotere GH prikkel en respons omdat die weer teniet wordt gedaan als je een insuline piek krijgt na de training.
    Nu kwam ik tegen dat GH de insuline gevoeligheid onderdrukt en je bloedsuiker te hoog blijft, dus nog een reden om geen te snelle suikers te nemen na de training als je ook daadwerkelijk effect wil hebben van de GH aanmaak door de training.

    Als de insuline piek en de hoeveelheid snelle suikers al nie kan worden opgenomen door de beschadigde spiercellen en het staat je GH in de weg,...dan is er voor mij maar 1 ding te nemen na de training en dat is complexe KH.
    Hier: HGH en voeding en insuline - DutchBodybuilding.com forum staat ook nog e.e.a. in een discussie over GH en insuline.
    Lekkere relevante link weer Mart.
    Weet niet of je het gelezen hebt maar het gaat dus over het inspuiten van HGH en Insuline, wist je toch wel hey?
    Heeft werkelijk helemaal niets maar dan ook niets van betrekking op dit topic.
    En weet je ook waarom er geen koolhydraten een uur voor en een uur na injecteren genomen wordt?
    Omdat HGH de insuline-gevoeligheid lam legt en daardoor de bloedsuikerspiegel te lang te hoog blijft waardoor de kans op diabetes vergroot wordt. HGH injecteren onderdrukt de werkbaarheid van insuline.
    Maar goed, dat heeft echt geen ruk met dit topic te maken.

    Maar als jij complexe koolhydraten wilt nemen na je workout, ga je gang.
    Lees dit wel eerst eventjes kerel.

    Post Workout Nutrition Research Studies:

    While the conerstone of post-workout nutrition, traditionally has been a high carb drink immediately after a workout, many bodybuilders now advocate Protein added also.

    A study (Am J Physiol Endocrinol Metab. 2005 Apr;288(4):E645-53. Epub 2004 Nov 23) showed increased Protein synthesis from amino acid plus carbs over the carb only.
    Another study (J Appl Physiol. 2004 Feb;96(2):674-8. Epub 2003 Oct 31) also found net positive body Protein balance, was better with amino acids than carbs post workout.
    A study published in Diabetes. 1999 May;48(5):949-57, showed insulin had 3 times greater effect on amino acid transport. Researchers concluded that low amino acid availability, could limit the insulin’s effect on muscle Protein synthesis after exercise.

    There is some conflicting results, on the factor of Protein added to carbs, on glycogen synthesis and recovery. I believe one reason why there is some conflicting results can be found in research study published in Am J Clin Nutr. 2000 Jul;72(1):106-11.
    In the study glycogen synthesis was increased from either, Protein + carbs drink or simply increasing the carb intake, compared to the normal carb drink group. The Protein plus carbs and the higher carb group, had a higher insulin response than the normal carb group. In other words, adding Protein and aminos to a post workout drink, just may be a expensive form of glucose(once it’s converted in the body). Therefore, the amount of carbs to cause a adequate insulin spike, is the main factor in glycogen synthesis and recovery. I should also add that, glycogen recovery is of little importance to bodybuilders. Our main focus, is post workout nutrition’s effect on Protein synthesis and anabolic hormone production.
    Carbohydrates are important post workout because of the hormonal changes they cause with insulin. IGF-1 releases when growth hormone and insulin are high. After a workout your insulin will be low, but your growth hormone levels should be high. By having a carb drink post workout, you will spike your insulin and cause the release of IGF-1 as a result. IGF-1 is extremely important in muscle growth. Another reason carbs are important is in controlling cortisol. Cortisol starts producing heavily near the end of a workout and we know cortisol production is blunted by spikes in insulin, which high carb intake causes.
    A study in J Appl Physiol. 1998 Oct;85(4):1544-55 showed differences in hormonal changes for days, between the placebo and those supplementing carbs and Protein for pre and post workout meals. In this study, growth hormone and testosterone were elevated immediately post workout. On day one, growth hormone increased more for the supplemented group. Cortisol production post workout was blunted by the supplement group. IGF-1 was also increased for the supplement group on days 2 and 3. This study shows that what you eat before and after workout, can effect your hormonal response for multiple days.
    Last edited by Snuff-Sann; 07-03-2011, 15:53.

    Comment


    • I should also add that, glycogen recovery is of little importance to bodybuilders. Our main focus, is post workout nutrition’s effect on Protein synthesis and anabolic hormone production.


      Dit onderzoek bevestigd denk ik de uitspraken over dat de glycogeen bij lange na niet geheel geleegd wordt als er sprake is van normale trainingen, zonder UD 2.0 of iets dergelijks, aangezien dit anders ook een prioriteit zou zijn lijkt mij..
      "Straight outta gym"

      Comment


      • Originally posted by Snuff-Sann View Post
        Maar als jij complexe koolhydraten wilt nemen na je workout, ga je gang.
        Lees dit wel eerst eventjes kerel.

        Post Workout Nutrition Research Studies:

        Therefore, the amount of carbs to cause a adequate insulin spike, is the main factor in glycogen synthesis and recovery. I should also add that, glycogen recovery is of little importance to bodybuilders. .
        Ik zal zo nog ff wat dingen plaatsen voor je.
        1e Masters Superbody YBF 2011!
        Go M.U.D. Mart's Ultimate Diet ©

        Comment


        • Dit is er 1

          Originally posted by MartinNoppert' pid='18761' dateline='1293733824
          Onderstaande quote komt rechtstreeks van een ander openbaar forum.

          Ondanks de talloze eerdere aanwijzingen dat extra koolhydraten geen toegevoegde waarde hebben t.o.v. een whey shake alleen, heerst er op een groot deel van elk forum nog altijd de mentaliteit dat je zo snel mogelijk na de training (snelle) koolhydraten moet nuttigen om een zo hoog mogelijke 'insulinepiek' te creëren. Als je dan doorvraagt hoe hoog dat insulineniveau moet zijn, en hoeveel snelle koolhydraten daarvoor nodig zijn moet men telkens het antwoord schuldig blijven.
          Het lijkt er dus op dat ergens het dogma is onstaan dat omdat insuline als een anabool hormoon wordt gezien, het nodig zou zijn om een zo hoog mogelijk insulineniveau te creëren om in een maximale anabole toestand te komen. Eerder onderzoek laat zien dat dit onjuist is.

          Spierhypertrofie wordt omschreven als een proces dat de som is van de balans tussen spiergroei en spierafbraak. Met andere woorden, de netto spiereiwitbalans (NPB)= spierewitisynthese(MPS)-spiereiwitafbraak(MPB).
          Insuline heeft alleen een toegeeflijke rol op MPS, en een remmende werking op MPB. De maximale remmende werking wordt bereikt op een insulineniveau van 15-30mU/l.
          Het is dus duidelijk dat een hoger insulineniveau geen toegevoegde waarde heeft op NPB (tenzij je praat over suprafysiologische doses==> insuline spuiten).

          Maar hoeveel gram koolhydraten zijn nu eigenlijk nodig om dit niveau te bereiken? Het antwoord is 0,0.

          Carbohydrate Does Not Augment Exercise-Induced Pro... [Med Sci Sports Exerc. 2010] - PubMed result

          Dit onderzoek laat zien dat het toevoegen van 50gr koolhydraten (maltodextrine monohydraat) aan 25gr whey eiwitten geen enkele toegevoegde waarde heeft.

          Twee belangrijke limitaties zijn m.i. dat er recreatieve sporters zijn gebruikt en de training uit maar 4 sets bestond. Maar het past wel perfect in het grotere plaatje van onderzoeken die aanwijzing geven dat extra koolhydraten geen toegevoegde waarde hebben t.o.v. een whey shake in het post-workout window.



          Med Sci Sports Exerc. 2010 Dec 1. [Epub ahead of print]
          Carbohydrate Does Not Augment Exercise-Induced Protein Accretion versus Protein Alone.
          Staples AW, Burd NA, West DW, Currie KD, Atherton PJ, Moore DR, Rennie MJ, Macdonald MJ, Baker SK, Phillips SM.
          1Exercise Metabolism Research Group, Department of Kinesiology and 2Michael G. DeGroote School of Medicine, Department of Neurology, McMaster University, 1280 Main St. West, Hamilton, ON, and 3School of Graduate Entry Medicine and Health, City Hospital, University of Nottingham, Derby, UK.
          Abstract
          PURPOSE: We tested the thesis that carbohydrate and protein co-ingestion would augment muscle protein synthesis (MPS) and inhibit muscle protein breakdown (MPB) at rest and after resistance exercise.
          METHODS: Nine men (23.0 ± 1.9 y, BMI, 24.2 ± 2.1 kg·m) performed two unilateral knee extension trials (4 sets × 8-12 repetitions to failure) followed by consumption of 25g of whey protein (PRO) or 25 g of whey protein plus 50 g of maltodextrin (PRO+CARB). Muscle biopsies and stable isotope methodology were used to measure MPS and MPB.
          RESULTS: The areas under the glucose and insulin curves were 17.5-fold (P < 0.05) and 5-fold (P < 0.05) greater, respectively, for PRO+CARB than for PRO. Exercise increased MPS and MPB (both P < 0.05), but there were no differences between PRO and PRO+CARB in the rested or exercised legs. Phosphorylation of Akt was greater in the PRO+CARB than the PRO trial (P < 0.05); phosphorylation of Akt (P = 0.05) and acetyl coA carboxylase-β (ACC; P < 0.05) were greater after exercise than at rest. The concurrent ingestion of 50g carbohydrate with 25g of protein did not stimulate mixed MPS or inhibit MPB more than 25g of protein alone either at rest or after resistance exercise.
          CONCLUSION: Our data suggest that insulin is not additive or synergistic to rates of MPS or MPB when carbohydrate is co-ingested with a dose of protein that maximally stimulates rates of MPS.
          PMID: 21131864 [PubMed - as supplied by publisher]
          Bron Forum: quote DBB lid Area.
          Bron onderzoek: Carbohydrate Does Not Augment Exercise-Induced Pro... [Med Sci Sports Exerc. 2010] - PubMed result
          1e Masters Superbody YBF 2011!
          Go M.U.D. Mart's Ultimate Diet ©

          Comment


          • @waterpoloboy
            hangt er dus vanaf hoe je traint lijkt me.
            Met squats, DL, overhead presses, etc... gebruik je nou eenmaal meer energie dan met biceps curls

            @Marnop. Ja duh... als mijn training uit 4 sets bestaat... zou ik ook geen dextro nemen achteraf :P
            Fear is the mind killer

            Comment


            • volgende

              Originally posted by MartinNoppert' pid='18767' dateline='1293734564
              En ander onderzoekje:
              Am J Physiol Regul Integr Comp Physiol. 2010 Aug;299(2):R533-40. Epub 2010 Jun 2.
              Muscle protein breakdown has a minor role in the protein anabolic response to essential amino acid and carbohydrate intake following resistance exercise.
              Glynn EL, Fry CS, Drummond MJ, Dreyer HC, Dhanani S, Volpi E, Rasmussen BB.
              Univ. of Texas Medical Branch, Dept. of Physical Therapy, Galveston, TX 77555-1144, USA.
              Abstract
              Muscle protein breakdown (MPB) is increased following resistance exercise, but ingestion of carbohydrate during postexercise recovery can decrease MPB with no effect on muscle protein synthesis (MPS). We sought to determine whether a combination of essential amino acids (EAA) with low carbohydrate or high carbohydrate could effectively reduce MPB following resistance exercise and improve muscle protein net balance (NB). We hypothesized that higher levels of carbohydrate and resulting increases in circulating insulin would inhibit MPB and associated signaling, resulting in augmented NB. Thirteen male subjects were assigned to one of two groups receiving equivalent amounts of EAA (approximately 20 g) but differing carbohydrate levels (low = 30, high = 90 g). Groups ingested nutrients 1 h after an acute bout of leg resistance exercise. Leg phenylalanine kinetics (e.g., MPB, MPS, NB), signaling proteins, and mRNA expression were assessed on successive muscle biopsies using stable isotopic techniques, immunoblotting, and real-time quantitative PCR, respectively. MPB tended to decrease (P < 0.1) and MPS increased (P < 0.05) similarly in both groups following nutrient ingestion. No group differences were observed, but muscle ring finger 1 (MuRF1) protein content and MuRF1 mRNA expression increased following resistance exercise and remained elevated following nutrient ingestion, while autophagy marker (light-chain 3B-II) decreased after nutrient ingestion (P < 0.05). Forkhead box-O3a phosphorylation, total muscle atrophy F-box (MAFbx) protein, and MAFbx and caspase-3 mRNA expression were unchanged. We conclude that the enhanced muscle protein anabolic response detected when EAA+carbohydrate are ingested postresistance exercise is primarily due to an increase in MPS with minor changes in MPB, regardless of carbohydrate dose or circulating insulin level.
              PMID: 20519362 [PubMed - indexed for MEDLINE]PMCID: PMC2928613 [Available on 2011/8/1]
              bron: Muscle protein breakdown has a minor role in the p... [Am J Physiol Regul Integr Comp Physiol. 2010] - PubMed result
              1e Masters Superbody YBF 2011!
              Go M.U.D. Mart's Ultimate Diet ©

              Comment


              • dit vind ik even genoeg, kan er nog honderden plaatsen dat CHO na workout nemen niet nodig is maar goed.

                Originally posted by MartinNoppert' pid='18769' dateline='1293737024
                Review
                Nutrient Administration and Resistance Training
                Chad M Kerksick and Brian Leutholtz
                Received: 15 March 2005
                Accepted: 11 June 2005
                Published: 11 June 2005
                © 2005 A National Library of Congress Indexed Journal

                Abstract
                Skeletal muscle tissue is tightly regulated throughout our bodies by balancing its synthesis and breakdown. Many factors are known to exist that cause profound changes on the overall status of skeletal muscle, some of which include exercise, nutrition, hormonal influences and disease. Muscle hypertrophy results when protein synthesis is greater than protein breakdown. Resistance training is a popular form of exercise that has been shown to increase muscular strength and muscular hypertrophy. In general, resistance training causes a stimulation of protein synthesis as well as an increase in protein breakdown, resulting in a negative balance of protein. Providing nutrients, specifically amino acids, helps to stimulate protein synthesis and improve the overall net balance of protein. Strategies to increase the concentration and availability of amino acids after resistance exercise are of great interest and have been shown to effectively increase overall protein synthesis. [1-3] After exercise, providing carbohydrate has been shown to mildly stimulate protein synthesis while addition of free amino acids prior to and after exercise, specifically essential amino acids, causes a rapid pronounced increase in protein synthesis as well as protein balance.[1,3] Evidence exists for a dose-response relationship of infused amino acids while no specific regimen exists for optimal dosing upon ingestion. Ingestion of whole or intact protein sources (e.g., protein powders, meal-replacements) has been shown to cause similar improvements in protein balance after resistance exercise when compared to free amino acid supplements. Future research should seek to determine optimal dosing of ingested intact amino acids in addition to identifying the cellular mechanistic machinery (e.g. transcriptional and translational mechanisms) for causing the increase in protein synthesis.


                Summary
                The impact of resistance training on muscle hypertrophy is well known. For years, resistance training athletes have been interested in identifying which forms of nutritional supplementation will provide the greatest support in an effort to maximize the training adaptations from resistance training. Many findings and suggestions have been reported in this regard and are outlined below:
                • Resistance training modestly stimulates protein synthesis and further stimulates protein breakdown resulting an overall negative protein balance after exercise.
                • As the training status of an individual progresses, the magnitude of changes seen in protein synthesis and breakdown diminishes after each exercise bout as well as a diminished increase of protein synthesis after each subsequent exercise bout.
                • Infusion or ingestion of amino acids is an effective way to increase amino acid concentrations at rest or after resistance exercise.
                • Availability of amino acids after resistance exercise increases protein synthesis.
                • Essential amino acids do appear to play a primary role in protein synthesis and adding carbohydrate to them may enhance this effect.
                • Ingestion of carbohydrate alone after resistance exercise causes marginal improvements in overall protein synthesis while maintaining a negative net protein balance. No studies have found carbohydrate to be detrimental and it may be useful to enhance palatability; however the additional caloric burden may not be desired.
                • A small dose of essential amino acids after resistance exercise has been found to stimulate protein synthesis to a similar degree when compared to studies that used much larger doses of both amino acids (EAA, NEAA, or both) or that were combined with carbohydrate.
                • Ingestion of amino acids after resistance exercise has been shown at many different time points in several studies to stimulate increases in muscle protein synthesis, cause minimal changes in protein breakdown and increase overall protein balance. It has not been conclusively determined what time point is optimal. Similar changes have been found for studies that have administered amino acids alone or with carbohydrate immediately upon completion of an acute exercise bout, 1 h after completion, 2 h after completion and 3 h after completion. Interestingly, ingesting nutrients before the exercise bout may have the most benefit of all the time points.
                • It is possible for the mechanisms involving amino acid transport and protein synthesis to be overwhelmed with extremely high, continuous levels of amino acids. The likelihood of this occurring is rare even upon considering the highest of protein intakes among individuals.
                • An optimal dosage in which to ingest amino acids at this time does not exist. Studies using similar techniques while resistance training have used 6 g EAA only, 6 g EAA + 6 g NEAA, 12 g EAA only, 17.5 g whey protein, 20 g casein protein, 20 g whey protein, 40 g mixed amino acid, 40 g EAA only all with similar increases in protein synthesis and protein balance. Athletes who desire to increase muscle mass or are involved in power sports should consider consuming protein supplements that will provide amino acids in similar amounts used in these studies.
                • Intact proteins or combinations of them that are commonly used in popular protein supplements appear to elicit similar increases in protein balance after resistance training as compared to other studies using free amino acids.
                bron: Journal of the International Society of Sports Nutrition | Full text | Nutrient Administration and Resistance Training
                1e Masters Superbody YBF 2011!
                Go M.U.D. Mart's Ultimate Diet ©

                Comment


                • Kunnen we nu dan terug naar topic maizena hype?

                  Belangrijkste van de discussie is of het werkt ja of nee eventueel waarom wel of niet.
                  Verder is niks anders eigenlijk van belang. Dan kunnen we beter wat welles-nietes topics gaan starten.

                  Mijn eigen conclusie over maize is ik krijg betere massa, word voller en droger, klaar punt. Geen discussie mogelijk over mijn ervaring met maizena en WMS.
                  1e Masters Superbody YBF 2011!
                  Go M.U.D. Mart's Ultimate Diet ©

                  Comment


                  • Originally posted by Waterpoloboy View Post
                    I should also add that, glycogen recovery is of little importance to bodybuilders. Our main focus, is post workout nutrition’s effect on Protein synthesis and anabolic hormone production.


                    Dit onderzoek bevestigd denk ik de uitspraken over dat de glycogeen bij lange na niet geheel geleegd wordt als er sprake is van normale trainingen, zonder UD 2.0 of iets dergelijks, aangezien dit anders ook een prioriteit zou zijn lijkt mij..
                    Originally posted by marnop View Post
                    Ik zal zo nog ff wat dingen plaatsen voor je.

                    Denk ff na jongens.
                    Deze bewering heeft betrekking op het onderzoek dat ze doen.
                    Dat koolhydraten na een workout nodig zijn staat voor hun allang vast. Het is de vraag in het onderzoek of proteinen toevoegen post workout wat voor de proteine-synthese kan betekenen.

                    Maar goed, vind het ook welletjes, heb inmiddels al aangetoont dat WMS niet wint van dextrose post workout en daar ging het om.
                    Laterzzzz.

                    Comment


                    • Originally posted by okidoki71 View Post
                      Nu ben ik wel benieuwd geworden naar wat nou waar is en de verschillen enzo...thanks for that Snuff..

                      Ik heb een glucosemeter besteld, dus ik ga maandag en dinsdag m'n bloedwaardes testen gedurende 1,5 uur na het trainen om te kijken of er een verschil is in bloedwaardes bij gebruik van zetmeel danwel dextrose maandag neem ik dan een zetmeelshake en dinsdag een dextroseshake.....resultaat volgt
                      Dag 1 : 30 gram dextro + bcaa's tijdens training + cardio (1,5 uur), direct na de training een shake met 60 gram maizena + creatine + 50 gram whey.
                      Glucosespiegel : voor training 6.4, direct na training 5.3, 15 min. na shake 5.2, 30 min. na shake 5.6, 50 min. na shake 5.1, 20 min. na maaltijd 6.2

                      dag 2 : 30 gram dextro + bcaa's tijdens training +cardio (1,5 uur), direct na de training een shake met 60 gram dextro + creatine + 50 gram whey.
                      Glucosespiegel : voor training 6.7, direct na de training, 5.4, 15 min. na shake 7.4, 30 min. na shake 5.2, 50 min. na shake 4.6, 20 min. na maaltijd 6.1

                      Conclusie is dat maizena geen insulinepiek geeft omdat de glucosespiegel te laag is, de waardes blijven wel redelijk stabiel laag gedurende het eerste uur na de training en gaan verder omhoog na het nuttigen van de maaltijd, een uur na de training.
                      Dextro geeft direct een hoge piek in glucosespiegel en daalt erg snel weer waaruit blijkt dat er een insulinepiek is die vrij kort aanhoudt, 30 minuten na de shake daalt de glucosespiegel al weer van 7.4 naar 5.2 en zelfs verder naar 4.6!.....

                      heb ook in de ochtend de glucosespiegel gemeten, was wel raar, ontbijt bestond uit 100 gram havermout + 250 ml volle melk (aangevuld met water) + 50 gram whey.
                      Toen ik wakker werd had ik een spiegelwaarde van 4.7, 15 min. na het ontbijt 6.8, 45 min. na ontbijt 6.7, 1,5 uur na ontbijt 7.0, 2 uur na ontbijt 4.9......

                      Ondanks dat ik dus complexe koolhydraten at steeg mijn glucosespiegel tot 1,5 uur na het ontbijt naar waardes vergelijkbaar met het nuttigen van dextro, alwaar er een insulinepiek vrij kwam (tussen 1,5 á 2 uur na het ontbijt!) en mijn waardes zakte naar 4.9.....vreemd hoor, je zou toch verwachten dat je een stabieler glucosespiegel heb na het nuttigen van zo'n ontbijt, iemand misschien een gedachte hierover? en waarom pas een insilunepiek na 1,5 á 2 uur?

                      edit: glucosespiegel waardes van een gezond persoon liggen tussen de 4 en 8.....
                      .........SQ 1x250 / 3x230, DL 1x265, BP 1x170........
                      There is no failure except in no longer trying

                      Comment


                      • Originally posted by okidoki71 View Post
                        Dag 1 : 30 gram dextro + bcaa's tijdens training + cardio (1,5 uur), direct na de training een shake met 60 gram maizena + creatine + 50 gram whey.
                        Glucosespiegel : voor training 6.4, direct na training 5.3, 15 min. na shake 5.2, 30 min. na shake 5.6, 50 min. na shake 5.1, 20 min. na maaltijd 6.2

                        dag 2 : 30 gram dextro + bcaa's tijdens training +cardio (1,5 uur), direct na de training een shake met 60 gram dextro + creatine + 50 gram whey.
                        Glucosespiegel : voor training 6.7, direct na de training, 5.4, 15 min. na shake 7.4, 30 min. na shake 5.2, 50 min. na shake 4.6, 20 min. na maaltijd 6.1

                        Conclusie is dat maizena geen insulinepiek geeft omdat de glucosespiegel te laag is, de waardes blijven wel redelijk stabiel laag gedurende het eerste uur na de training en gaan verder omhoog na het nuttigen van de maaltijd, een uur na de training.
                        Dextro geeft direct een hoge piek in glucosespiegel en daalt erg snel weer waaruit blijkt dat er een insulinepiek is die vrij kort aanhoudt, 30 minuten na de shake daalt de glucosespiegel al weer van 7.4 naar 5.2 en zelfs verder naar 4.6!.....

                        heb ook in de ochtend de glucosespiegel gemeten, was wel raar, ontbijt bestond uit 100 gram havermout + 250 ml volle melk (aangevuld met water) + 50 gram whey.
                        Toen ik wakker werd had ik een spiegelwaarde van 4.7, 15 min. na het ontbijt 6.8, 45 min. na ontbijt 6.7, 1,5 uur na ontbijt 7.0, 2 uur na ontbijt 4.9......

                        Ondanks dat ik dus complexe koolhydraten at steeg mijn glucosespiegel tot 1,5 uur na het ontbijt naar waardes vergelijkbaar met het nuttigen van dextro, alwaar er een insulinepiek vrij kwam (tussen 1,5 á 2 uur na het ontbijt!) en mijn waardes zakte naar 4.9.....vreemd hoor, je zou toch verwachten dat je een stabieler glucosespiegel heb na het nuttigen van zo'n ontbijt, iemand misschien een gedachte hierover? en waarom pas een insilunepiek na 1,5 á 2 uur?

                        edit: glucosespiegel waardes van een gezond persoon liggen tussen de 4 en 8.....
                        Vet hier hebben we wat aan!
                        Ligt er misschien aan dat je lichaam s'nachts geen voeding binnen krijgt en dan bij de eerste maaltijd een piek geeft,maar waarom die zolang aanhoud geen idee.

                        Comment


                        • Originally posted by levensgenieter View Post
                          Vet hier hebben we wat aan!
                          Ligt er misschien aan dat je lichaam s'nachts geen voeding binnen krijgt en dan bij de eerste maaltijd een piek geeft,maar waarom die zolang aanhoud geen idee.
                          Volgens diabetese vereniging Nederland zou het te maken hebben met wat stress, dat zou dus cortisol kunnen zijn omdat deze in de ochtend verhoogd is, maar ik betwijfel dat..
                          .........SQ 1x250 / 3x230, DL 1x265, BP 1x170........
                          There is no failure except in no longer trying

                          Comment


                          • vaag zeg... ik bedoel...ergens is het logisch dat havermout en whey redelijke piek geven... maar je zou inderdaad verwachten dat deze lager is en langer aanhoudt. Dat hij bij 2 uur al zoveel lager is... had ik niet verwacht.

                            Op zich mag je suikerspiegel in de ochtend wel redelijk hoog zijn omdat je dan een stuk kan pakken om het glycogeen wat gedurende de nacht is opgebruikt aan te vullen.

                            Had je ook nog 3 uur en 4 uur na je ontbijt gemeten? Of had je toen ondertussen al weer gegeten. Ik ben wel benieuwd of het na 2 uur nog verder door zakt... of dan stabiel blijft.

                            Misschien meer volle melk gebruiken ipv met water aanlengen de afgifte wat vertraagd?

                            Na je training zou je lijkt me of eerder erna moeten eten... of nog een tweede shake oid moeten nemen. Nu dip je even tussen de shake en je maaltijd.
                            Fear is the mind killer

                            Comment


                            • Originally posted by sf01 View Post
                              vaag zeg... ik bedoel...ergens is het logisch dat havermout en whey redelijke piek geven... maar je zou inderdaad verwachten dat deze lager is en langer aanhoudt. Dat hij bij 2 uur al zoveel lager is... had ik niet verwacht.

                              Op zich mag je suikerspiegel in de ochtend wel redelijk hoog zijn omdat je dan een stuk kan pakken om het glycogeen wat gedurende de nacht is opgebruikt aan te vullen.

                              Juist dit gebeurt dus pas 1,5 tot 2 uur na het nuttigen van het ontbijt, moet toch vlotter?

                              Had je ook nog 3 uur en 4 uur na je ontbijt gemeten? Of had je toen ondertussen al weer gegeten. Ik ben wel benieuwd of het na 2 uur nog verder door zakt... of dan stabiel blijft.

                              als je niet opnieuw eet dan blijft de spiegel stabiel op lage waarde ong. 4.7

                              Misschien meer volle melk gebruiken ipv met water aanlengen de afgifte wat vertraagd?

                              Na je training zou je lijkt me of eerder erna moeten eten... of nog een tweede shake oid moeten nemen. Nu dip je even tussen de shake en je maaltijd.

                              Dat weet ik dus nu ook na het meten, ik nam altijd een uur na de training een maaltijd, voortaan wat sneller......
                              .....
                              .........SQ 1x250 / 3x230, DL 1x265, BP 1x170........
                              There is no failure except in no longer trying

                              Comment


                              • Het lastige is dat je niet weet wat je meet... alleen het eindresultaat.
                                Bij een waarde van 4,7 kan het best zijn dat je wel gewoon catabool bent en een deel van die 4,7 uit je vetten oid gehaald wordt. Maar het zou ook gewoon de standaard onderkant anabool kunnen zijn.

                                Ik snap nu in ieder geval wel waarom ik toch al vaak wel voor de lunch flink honger heb
                                Mijn ontbijt ziet er redelijk uit als wat jij neemt. Dus daar toch maar een extra maaltijdje inlassen.

                                In ieder geval heel fijn zulke metingen. Die geven toch een veel duidelijker beeld dat al het gefilosofeer erover

                                En Maizena behoorlijk heftig uit het water geknald :P
                                Zeker voor de mensen die sowieso al laag in de carbs zitten lijkt me. Zit je al goed in de carbs dan lijkt het met me minder uit te maken.
                                Fear is the mind killer

                                Comment

                                Sidebar top desktop

                                Collapse

                                Actieve discussies

                                Collapse

                                Working...
                                X