maizena na de training

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    Originally posted by Snuff-Sann View Post
    Je wenst na je workout een insuline-piek. Yes, een piek, niet gewoon een verhoging. Een piek is de snelste manier dat insuline transporteert. En dat wil je, zo snel mogelijk glucose naar je spieren toe om het verlies zo klein en kort mogelijk te houden.

    Wat een gelul van de bovenste plank alweer.....

    Inname dextrose-> na 10 minuten bloedsuiker 7.4-> na 20 minuten bloedsuiker 4.7.......oftewel je krijgt een insuline-piek van maar liefst 10/15 minuten + geen groeihormoon release, hoeveel voedingstoffen denk je dat je lever en spieren in zo'n korte tijd op kunnen nemen??, conclusie, je hebt geen reet aan die piek....

    Neem je bv maizena/whey als post wo, na 15 minuten bloedsuiker 5.4-> na 30 minuten bleodsuiker 5.4-> na 1 uur bloedsuiker 5.4-> na maaltijd bloedsuiker 6.1-> na 2 uur bloedsuiker 5.3-> na 2,5 uur bloedsuiker 4.7...... oftewel een veel stabielere waarde van je bloedsuiker resulteert in een veel stabielere en langere afgifte van insuline wat weer bevorderend is voor het aanvullen van je glycogeen etc + groeihormoon release.......
    .........SQ 1x250 / 3x230, DL 1x265, BP 1x170........
    There is no failure except in no longer trying

    Comment


    • #32
      Hier trouwens een citaat van 3XL uit een ander maizena discussie:

      Alleen jammer dat de spiercellen na een KT sessie te beschadigd zijn om veel te kunnen doen met die hoge bloedsuikerspiegel en gepaard gaande insuline afgifte.

      Betekend dus dat de meeste glucose via via naar je vetcellen gaan

      En wat die glycogeenaanvulling aangaat, gemiddelde KT sessie leegt de glycogeen vooraad maar voor een klein deel. uur KT verminderd de hoeveelheid glycogeen met ca 100mmol/kg spier. Aanvulling gebeurd onder optimale omstandigheden met een maximale snelheid van 5 mmol/kg spier/uur (-Bergstrom et al-) wat betekend dat je lichaam 20uur een constante stroom van glucose nodig heeft om de verbruikte glycogeen weer aan te vullen.

      Die 5mmol/kg spier/uur komt trouwens neer op 0,9gr/kg spier/uur
      .........SQ 1x250 / 3x230, DL 1x265, BP 1x170........
      There is no failure except in no longer trying

      Comment


      • #33
        @ okidoki: Dus jij raad aan om een product te nemen wat zorgt voor een meer geleidelijke insuline afgifte (maizena)?

        Wat vind jij dan van die Post Workout Window van 45 min, waarin je lichaam in een staat verkeerd waarin alles wat je neemt 100% wordt geabsorbeerd naar je spieren? Of bestaat dat niet volgens jouw?
        Failure is your friend

        Comment


        • #34
          Originally posted by El Magico View Post
          @ okidoki: Dus jij raad aan om een product te nemen wat zorgt voor een meer geleidelijke insuline afgifte (maizena)?

          Wat vind jij dan van die Post Workout Window van 45 min, waarin je lichaam in een staat verkeerd waarin alles wat je neemt 100% wordt geabsorbeerd naar je spieren? Of bestaat dat niet volgens jouw?
          Je hebt geen hoge insuline-piek nodig en dus geen snelle suikers tenzij je een levensbedreigende lage bloedsuikerspiegel hebt......

          Na je training volstaat een whey hydro/isolaat voor de protein synthesis (herstel) en carbs om spier afbraak tegen te gaan, daarbij volstaat een stabiele afgifte van insuline prima, het aanvullen van glycogeen gebeurd over de gehele dag, oftewel in zo'n 15 tot 20 uur na de training....
          .........SQ 1x250 / 3x230, DL 1x265, BP 1x170........
          There is no failure except in no longer trying

          Comment


          • #35
            Originally posted by okidoki71 View Post
            Wat een gelul van de bovenste plank alweer.....
            Knul, het zou mij werkelijk worst wezen wat jij ervan vind....

            Comment


            • #36
              Originally posted by Snuff-Sann View Post
              Knul, het zou mij werkelijk worst wezen wat jij ervan vind....
              Blijkbaar genoeg om te replyen snuffie......
              .........SQ 1x250 / 3x230, DL 1x265, BP 1x170........
              There is no failure except in no longer trying

              Comment


              • #37
                Originally posted by okidoki71 View Post
                Blijkbaar genoeg om te replyen snuffie......
                Ik lees meestal alles, dus ook wat jij te melden hebt kokkie.

                Comment


                • #38
                  Even een vraagje, waarom kan je niet gewoon een paar scheppen tafelsuiker in je whey shake gooien? Is toch hetzelfde effect als dextro?
                  Failure is your friend

                  Comment


                  • #39
                    Originally posted by El Magico View Post
                    Even een vraagje, waarom kan je niet gewoon een paar scheppen tafelsuiker in je whey shake gooien? Is toch hetzelfde effect als dextro?
                    Ja hoor.. als jij suikerbieten en vruchten veel op elkaar vindt lijken wel...

                    Comment


                    • #40
                      Hoeveel gram maizena of dextrose moet je gebruiken samen met je whey shake?

                      Comment


                      • #41
                        Originally posted by Snuff-Sann View Post
                        50-75 gram.
                        Ik neem tijdens mn training 40-50 gram dextrose in water, zal es wat meer gaan gebruiken... maar maakt dit veel uit of je het tijdens of erna neemt? train meestal een uur tot 80mins
                        189 94KG 12%, Goal: 100KG 10% || DL: 3X145 BP: 3X92.5 SQ:3X120
                        Obsessie is niets meer dan een woord wat luilakken gebruiken voor mensen met toewijding.

                        Comment

                        Sidebar top desktop

                        Collapse

                        Actieve discussies

                        Collapse

                        Working...
                        X