drugs, brood en suiker

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #46
    Tja als het consument zo blind is om zelf na te denken over voeding, wat zijn wij dan? De glitch in de matrix?

    Je kiest als individu zelf om "meer" te weten en verder te kijken dan wat de tv/overheid je indoctrineert... Dat is met alles zo... Het "bewust worden" van dingen gebeurt vaak pas na een paradigma verschuiving. Het ligt zowel aan de levens ervaring van de individu als de bereidheid tot zien van een ongeconditioneerde werkelijkheid. Tot die tijd ben je een middel om de molen te laten draaien.
    There are no shortcuts to any place worth going
    178cm 88kg BP 120kg SQ 150kg DL 160kg

    Comment


    • #47
      Originally posted by Dennis23 View Post
      Tja als het consument zo blind is om zelf na te denken over voeding, wat zijn wij dan? De glitch in de matrix?

      Je kiest als individu zelf om "meer" te weten en verder te kijken dan wat de tv/overheid je indoctrineert... Dat is met alles zo... Het "bewust worden" van dingen gebeurt vaak pas na een paradigma verschuiving. Het ligt zowel aan de levens ervaring van de individu als de bereidheid tot zien van een ongeconditioneerde werkelijkheid. Tot die tijd ben je een middel om de molen te laten draaien.
      Informatie leren filteren, informatie leren beoordelen op kwaliteit, kritisch zijn ten opzichte van geleverde informatie en dergelijke zijn zaken waarvoor een bepaald intellect nodig is. Vooral het beoordelen van de kwaliteit van informatie. en ook Het juist interpreteren hiervan blijkt lastig

      De informatie is allemaal beschikbaar. in boeken, het internet, onderzoeks raporten en dergelijk. Maar in hoeverre is iedereen in staat om deze informatie te vinden, beoordelen op kwaliteit, en vervolgens ook deze informatie op de juiste manier interpreteren?

      Mede daarvoor hebben wij overheidsorganen, doktoren, en andere specialisten op allerlei gebieden. Is het dus eerlijk om te zeggen dat het iedereen zijn eigen verantwoording is?
      More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

      Comment


      • #48
        Ik vind het toch wel interessant of het verslavend is of niet... Ik heb er zelf nooit wat van gemerkt namelijk.

        Nu denk ik aan het volgende: ik weet dat er een aantal dikke mensen op mijn facebook zitten, misschien ga ik wel is een oproep doen om te vragen of ze een maand willen eten wat ik voor ze bepaal. Weet alleen niet of er uberhaubt iemand is die daarop gaat reageren.

        Lijkt me erg interessant om dan te kijken naar: of ze ontwenningsverschijnselen hebben, of ze afvallen als de meeste suiker producten zijn verboden en natuurlijk of ze uberhaupt 1 maand volhouden^^

        Comment


        • #49
          Originally posted by Silk View Post
          Ik vind het toch wel interessant of het verslavend is of niet... Ik heb er zelf nooit wat van gemerkt namelijk.

          Nu denk ik aan het volgende: ik weet dat er een aantal dikke mensen op mijn facebook zitten, misschien ga ik wel is een oproep doen om te vragen of ze een maand willen eten wat ik voor ze bepaal. Weet alleen niet of er uberhaubt iemand is die daarop gaat reageren.

          Lijkt me erg interessant om dan te kijken naar: of ze ontwenningsverschijnselen hebben, of ze afvallen als de meeste suiker producten zijn verboden en natuurlijk of ze uberhaupt 1 maand volhouden^^
          Ik kan je teleur stellen. Ik loop hier op de uni rond, en hier lopen ook diverse onderzoeken naar bijvoorbeeld de invloed van eiwit op de afvalsnelheid en -kwaliteit. Deze studies voorzien mensen van geld in ruil voor hun deelname. En zelfs met de belofte van geld, en een eerste rang bij de publicaties van de onderzoeksresultaten zijn er veel mensen die regelmatig foetelen. Deze onderzoeken moeten het dan ook hebben van grote groepen mensen, zodat er een statistisch verschil optreedt. Het probleem wat jij zult ondervinden - naast de vraag of de mensen zich er úberhaupt aan houden - is dat jij vermoedelijk geen grotere hoeveelheden mensen kunt verzamelen (minimaal 20 bij zowel de test als de controlegroep.)

          Het is natuurlijk een ander verhaal als je je onderzoek via een diëtiste erin kunt brengen: Deze straalt autoriteit af (Ze heeft er immers voor gestudeerd, toch?), de mensen die er komen willen al veranderen, én ze kan grote groepen mensen bereiken.

          Originally posted by Dynobet
          Informatie leren filteren, informatie leren beoordelen op kwaliteit, kritisch zijn ten opzichte van geleverde informatie en dergelijke zijn zaken waarvoor een bepaald intellect nodig is. Vooral het beoordelen van de kwaliteit van informatie. en ook Het juist interpreteren hiervan blijkt lastig
          Edit: ik val in herhaling, onderstaand stuk is al eens verteld in dit topic

          De meeste mensen zijn hiertoe niet in staat, doen zich er de moeite niet voor, en/of ze weten niet hoe ze bij de goede bronnen komen. (Ik ben ook maar op aanraden van een vriend hier gekomen, anders zou ik vermoedelijk ook niet, of veel later begonnen zijn met fatsoendelijke krachttraining.)

          Het is zoals eerder aangeven de elitegroep die de omslag moet maken. Dit hoeven nog niet eens hooggeschoolde mensen te zijn, zo lang ze maar de capaciteit hebben om out of the box en vrij van lobby'ers te denken. (En inderdaad enige vorm van autoriteit hebben.

          Dat geldt voor voeding, en in nog veel grotere mate voor andere economische problemen. (Wie voorspelde er in 2005/2006 al grote economische tegenwind?)
          Één bodybuilder kan meer eieren eten dan tien kippen kunnen leggen.

          Comment


          • #50
            Originally posted by GeneralIx View Post
            Goed verhaal, mooie discussie. Denk dat suiker prima kwalificeert als drug, van gluten ben ik niet overtuigd. Wel zou het evolutionair goed te verklaren zijn, mensen hebben vezels nodig en wat is daar nou een beter mechanisme voor dan een gelukzalig gevoel.
            .
            Evolutionair waarschijnlijk zeer verklaarbaar. De soort Homo bestaat al miljoenen jaren, maar landbouw en de consumptie van graangewassen pas enkele tienduizenden jaren. Ons lichaam is nog steeds nie taangepast en staat waarschijnlijk nog in de "jager/verzamelaar modus". Waarschijnlijk dat we daarom beter reageren op groenten en fruit als bron van koolhydraten dan op granen.
            Geniet, en drink met maten!

            Comment


            • #51
              Ik geloof er helemaal in hoor dat er principes zijn die werkzaam zijn om noodzakelijke aspecten plezierig te maken. Je hoeft alleen maar naar voortplanting te kijken

              Maar dit principe gaat hier toch ergens niet op. Suiker, tabak, koffie, alcohol, ga zo maar door zijn allemaal substanties die in zich hebben dat je er aan verslaafd raakt. Niet omdat ze iets toevoegen of omdat ze zorgen dat we iets doen wat nodig of nuttig is.

              Als dat was hoe het werkte zouden we allemaal high worden van groente eten ofzo

              Het... we zijn nog niet 'geevolueerd' om suikers en granen te verdragen geloof ik ook niet in. Het is in mijn ogen meer iets wat we met mate kunnen verdragen en wat nooit bedoelt is om een hoofdbestanddeel van ons voedeselpatroon te worden.
              Fear is the mind killer

              Comment


              • #52
                Originally posted by dynobet View Post
                Informatie leren filteren, informatie leren beoordelen op kwaliteit, kritisch zijn ten opzichte van geleverde informatie en dergelijke zijn zaken waarvoor een bepaald intellect nodig is. Vooral het beoordelen van de kwaliteit van informatie. en ook Het juist interpreteren hiervan blijkt lastig

                De informatie is allemaal beschikbaar. in boeken, het internet, onderzoeks raporten en dergelijk. Maar in hoeverre is iedereen in staat om deze informatie te vinden, beoordelen op kwaliteit, en vervolgens ook deze informatie op de juiste manier interpreteren?

                Mede daarvoor hebben wij overheidsorganen, doktoren, en andere specialisten op allerlei gebieden. Is het dus eerlijk om te zeggen dat het iedereen zijn eigen verantwoording is?
                Het halen van informatie komt vanuit een bepaalde interesse en het juist interpreteren van boeken/rapporten e.d. heb je inderdaad een bepaalde intelligentie voor nodig (je kan natuurlijk ook uitleg vragen), want je gaat me niet vertellen dat iedereen die hier komt of bezig is in de sportschool 100% snapt wat ze aan het doen zijn.

                Maar de logica van: ik eet en ik wordt dik, zal toch al snel op moeten vallen bij de meeste mensen. Wie blijft eten en denkt ach het valt wel mee is gewoon te dom om te poepen.

                Als buitenstaander (doktor, specialist of overheid) kan je nog zo vaak zeggen tegen iemand je doet het fout, je moet het zo doen (even gechargeerd). Dan nog ligt het aan de individu om het te beseffen dat dat zo is. De werkelijkheid zien zoals die is. i.p.v. de op de onjuiste manier geconditioneerde werkelijkheid die de individu zich op dat moment voorhoudt.
                There are no shortcuts to any place worth going
                178cm 88kg BP 120kg SQ 150kg DL 160kg

                Comment


                • #53
                  Originally posted by de sterkste ophaler View Post
                  Evolutionair waarschijnlijk zeer verklaarbaar. De soort Homo bestaat al miljoenen jaren, maar landbouw en de consumptie van graangewassen pas enkele tienduizenden jaren. Ons lichaam is nog steeds nie taangepast en staat waarschijnlijk nog in de "jager/verzamelaar modus". Waarschijnlijk dat we daarom beter reageren op groenten en fruit als bron van koolhydraten dan op granen.
                  zelfs groenten en fruit waren honderdduizenden jaren geleden niet in overvloed aanwezig. dus misschien is het wel te stellen dat: Ons lichaam is nog steeds nie taangepast en staat waarschijnlijk nog in de "jager/verzamelaar modus". Waarschijnlijk dat we daarom beter reageren op vetten dan op koolhydraten.

                  Ik ben van mening dat we ons wel degelijk enigsinds hebben aangepast, maar nog lang niet genoeg, en dat de hoeveelheid koolhydraten die de gemiddelde mens tot zich neemt ongeacht of dit suikers zijn of niet, veel te veel is. Sporters hebben sowieso wat meer kh nodig als niet sporters.
                  Last edited by dynobet; 11-10-2011, 09:49.
                  More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

                  Comment


                  • #54
                    Originally posted by dynobet View Post
                    zelfs groenten en fruit waren honderdduizenden jaren geleden niet in overvloed aanwezig. dus misschien is het wel te stellen dat: Ons lichaam is nog steeds nie taangepast en staat waarschijnlijk nog in de "jager/verzamelaar modus". Waarschijnlijk dat we daarom beter reageren op vetten dan op koolhydraten.

                    Ik ben van mening dat we ons wel degelijk enigsinds hebben aangepast, maar nog lang niet genoeg, en dat de hoeveelheid koolhydraten die de gemiddelde mens tot zich neemt ongeacht of dit suikers zijn of niet, veel te veel is. Sporters hebben sowieso wat meer kh nodig als niet sporters.
                    Dat wat je schrijft over jager/verzamelaar is volgens mij hoe het ongeveer zit, er waren in die tijden alleen maar KH aanwezig gedurende een stukje van de zomer. Dit was puur om Vet massa op te bouwen voor de komende winter. Als al het fruit/graan enz. weer op was en je een mooie vetlaag had voor de winter ging men noodgedwongen weer over op Vet en proteïnen.
                    De meeste lichamen anno 2011 zijn nog steeds zo ingesteld.

                    Je kan jezelf zelf een vraag stellen of toen je als ecto-morf wel kon overleven, of ga ik nu wel heel ver?

                    Zelf heb ik nooit een suiker/zoet verslaving gehad, ben meer van een lekkere warme maaltijd dan dat ik naar suiker greep.
                    Ik werk nu wel met jongeren waar ik vaak zie dat er een soort van suiker verslaving aanwezig is. Dus ik ben het wel eens met die suiker verslaving.
                    Cutting
                    age:34 1.89m 106 kg BF:17-19%

                    Comment


                    • #55
                      prachtig!

                      Suiker = 100% drugs
                      Gluten = ben ik niet van overtuigd

                      Comment


                      • #56
                        ben nog steeds aan het lezen in 'the paleo solution'. Heel interessant allemaal.
                        Even quote die wel mooi aansluiten bij de discussie:

                        "Grains, particularly the gluten-containing grains, contain molecules that fit into the opiate receptors in our brain. You know, the same receptors that work with heroine, morphine and vicodine."

                        Verder noemt hij de redenen waarom je granen wilt mijden:

                        * Gluten (of hun broertjes zoals deze zitten in bijv haver en rijst) beschadigen je ingewanden. Ze maken de villi en microvilli kapot om zo intact in de bloedstroom in te komen. De gaten die ze maken zorgen ervoor dat de rest van je darminhoud ook je bloedsomloop in 'lekt'.

                        Dit heeft 2 negatieve gevolgen:
                        - Ze worden daardoor niet (goed) opgenomen door je lijf. Ze moeten namelijk bewerkt worden in je darmen.
                        -Door de beschadigingen aan de darmwand wordt CCK niet afgegeven. Dit stimuleert de galblaas en de pancrea in het afgeven van enzymen en gal die nodig zijn om voedsel te verteren. Dit maakt dat je niet of minder goed vitaminen, mineralen maar ook amino's, vetten en zelfs koolhydraten kan opnemen.
                        - Je krijgt een scala aan 'indringers' in je bloed en je auto-immuun systeem gaat over de kop. Ze gaan goede cellen aanvallen die lijken op 'indringers' en de gevoeligheid van je auto-immuun neemt af doordat het overstuur raakt... wat leidt tot slechtere ingrijp tegen de 'echte indringers' als bacteriën en virussen.

                        * Daarnaast zitten er in granen Fytaten (Phytates) die ervoor zorgen dat een graan pas ontkiemt wanneer het op een goede plek is. Deze fytaten onttrekken en binden zich aan metalen (calcium, zink en ijzer) waarmee ze deze effectief aan je lijf onttrekken. Niet fijn dus.

                        Als laatste is hij ervan overtuigt dat cholestrol problemen ongeveer alleen maar door een teveel aan koolhydraten komt en amper met vet intake te maken heeft. Hij heeft dus niet alleen een probleem met granen, maar met ongeveer alle complexe koolhydraatbronnen (los van groente en fruit). Ook rijst is wat hem betreft een no-no
                        Fear is the mind killer

                        Comment


                        • #57
                          Dan blijft er niet veel over. Wat in ieder geval overblijft is een duur dieet. Maar geschiedkundig gezien klinkt het redelijk logisch.

                          @Sean, ik was ook niet van plan om een wetenschappelijk onderzoek te doen, ik ben puur geintereseerd door de vraag of het daadwerkelijk verslavend is. Maar mijn zus vroeg me gister of ik een voedingschema op kon stellen, dus ik denk dat ik het is ga proberen.

                          Comment


                          • #58
                            Originally posted by sf01 View Post

                            Als laatste is hij ervan overtuigt dat cholestrol problemen ongeveer alleen maar door een teveel aan koolhydraten komt en amper met vet intake te maken heeft. Hij heeft dus niet alleen een probleem met granen, maar met ongeveer alle complexe koolhydraatbronnen (los van groente en fruit). Ook rijst is wat hem betreft een no-no
                            Ik ken deze theorieen en het is erg interessant. Ook in de praktijk zie je dat bevolkingsgroepen die nog steeds als jagers/verzamelaars leven, zoals Eskimo's, Maasai en Mongoolse nomade, gezonder zijn dan mensen die zich te goed doen aan bergen koolhydraten. Dat geeft dus inderdaad aan op welk voedingspatroon wij evolutionair zijn ingesteld.

                            Alleen is het wel zo dat het cholesterol probleem niet alleen te wijten is aan teveel koolhydraten, dat is te kort door de bocht. Het cholesterol probleem wordt onder andere ook veroorzaakt door geoxideerd cholesterol en daar zijn geen koolhydraten bij betrokken.

                            De consumptie simpele koolhydraten, dus suiker en fructose, heeft wel invloed op HDL en tgriglyceride. Als er teveel suiker wordt geconsumeerd moet het lichaam veel triglyceride produceren om grote hoeveelheden suiker te verwerken. Teveel triglyceride kan arteriosclerose, aderverkalking, veroorzaken.

                            Verder verlaagt suiker het HDL in de bloedbaan, hetgeen niet wenslijk is. HDL is een beschermende factor tegen hart- en vaatziekten.
                            I know from teaching hundreds of seminars that the guys who say they have “awesome technique” are usually the biggest disasters—their ego just doesn’t let them see it.
                            - Dave Tate

                            Comment

                            Sidebar top desktop

                            Collapse

                            Actieve discussies

                            Collapse

                            Working...
                            X