Kwaliteit van vlees

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #46
    I like! Daarna Stampertje stoven !!
    Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

    Comment


    • #47
      En nu tijdens de economische crisis:
      Scotch Lambburger :: Dry-Aged :: Dry-Aged Meat

      Maar verder ook heerlijk.
      More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

      Comment


      • #48
        Originally posted by pescatore View Post
        I like! Daarna Stampertje stoven !!
        Precies! Gestoofd konijn is heerlijk, met een beetje peper erbij. Haas is ook wel smakelijk.

        Originally posted by dynobet View Post
        En nu tijdens de economische crisis:
        Scotch Lambburger****::****Dry-Aged****::****Dry-Aged Meat

        Maar verder ook heerlijk.
        Dit is fantastisch. Heb jij daar vaker besteld en hoe smaken hun producten?
        I know from teaching hundreds of seminars that the guys who say they have “awesome technique” are usually the biggest disasters—their ego just doesn’t let them see it.
        - Dave Tate

        Comment


        • #49
          Oh niiiice! Ik heb mijn eigen lamsburger ontwikkeld met chiabatta, flinterdunne rode ui ringetjes, knoflook/muntsaus, tomaatje, klein beetje rucola en een stripje bacon... crispy rozemarijnaardappeltjes uit de oven dr bij en je hebt een verbeterde versie van een fastfood-keten
          Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

          Comment


          • #50
            Originally posted by inferno_0666 View Post
            Precies! Gestoofd konijn is heerlijk, met een beetje peper erbij. Haas is ook wel smakelijk.

            Dit is fantastisch. Heb jij daar vaker besteld en hoe smaken hun producten?
            Ik heb vaker bij beef and steak besteld.
            BURGERS, STEAKS, ROASTS EN SPARERIBS - BEEF EN STEAK

            Goed vlees en goede service. Allen de site doet al een tijdje raar. Op aanraden van een kennis ga ik bovenstaande site ook eens proberen.
            More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

            Comment


            • #51
              Dyno heeft links als een MF!!
              Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

              Comment


              • #52
                Originally posted by dynobet View Post
                Ik heb vaker bij beef and steak besteld.
                BURGERS, STEAKS, ROASTS EN SPARERIBS - BEEF EN STEAK

                Goed vlees en goede service. Allen de site doet al een tijdje raar. Op aanraden van een kennis ga ik bovenstaande site ook eens proberen.
                Dat is zeker het proberen waard.

                Bij AH liggen tegenwoordig ook burgers van betere kwaliteit in de schappen. Van magere scharrelrund en lam.
                I know from teaching hundreds of seminars that the guys who say they have “awesome technique” are usually the biggest disasters—their ego just doesn’t let them see it.
                - Dave Tate

                Comment


                • #53
                  Originally posted by inferno_0666 View Post
                  Bambi gaat er ook wel in.





                  .
                  Hate you.
                  Ik moest altijd al zo huilen toen zijn moeder werd doodgeschoten en nu flik jij me dit!
                  "Bodybuilding is a long term commitment and you won’t get the results you want over night. "

                  Comment


                  • #54
                    Originally posted by dynobet View Post
                    Heb laatst eerst een 300g hertenkalfs rug van de ispc gegeten. En daarna een 300g wagyu steak gehad.

                    Wagyu was 2.5x zo duur, maar Kon niet tippen aan de smaak van de hertenkalfsrug. Ja hij was lekker. Hij was super mals. Top stuk vlees. Maar niet zijn geld waard naar mijn mening.
                    hoe duur was dit dan?
                    vorig jaar was ik in barcalona waar ze in een goed restaurant bieftstuk voor 115 euro op het menu hadden staan! (kwam ook van een argatijnse koe die speciaal behandeld was ofzo)
                    “If you really want to do something, you will find a way; if you don't, you will find a excuse.”

                    Comment


                    • #55
                      Bij Gosschalk in Epe kan je goede kwaliteit vlees kopen. Vers van de lijn!
                      Vlees heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding. Voor kogelbiefstuk betaal je €8,50 per kilo met een zeer goede smaak.

                      Er is 1 nadeel, je kan het alleen op de donderdagochtend tussen 06.00 en 10.00 halen.

                      Exportslachterij J. Gosschalk en Zn. B.V.

                      Ik haal hier al mijn vlees, heerlijk.

                      Eetsmakelijk!
                      Just trying hard

                      Comment


                      • #56
                        Originally posted by maar7en8 View Post
                        hoe duur was dit dan?
                        vorig jaar was ik in barcalona waar ze in een goed restaurant bieftstuk voor 115 euro op het menu hadden staan! (kwam ook van een argatijnse koe die speciaal behandeld was ofzo)
                        Prijs is natuurlijk afhankelijk van het stuk vlees.

                        je kan bepaalde stukken vlees en gehakt/hamburgers van wagyu al voor 25-50 euro de kilo krijgen. prijzen kunnen oplopen tot wel 750euro voor een volledige ossehaas van wagyu (3 kilo).

                        het wagyu vlees wat ik at, was 100 euro de kilo (dus was niet eens het beste stuk ofzo). maar zelfs dan heb je toch al snel 30 euro in de pan liggen (bij 300g). Dat is echt duur vergeleken met de hertenkalfsrug die "maar" 40 euro de kilo was (EN vrijwel iedereen die aanwezig was vond de hertenrug net een tikkeltje lekkerder. ookal waren ze allebei erg lekker).

                        Was overigens bij mijn lieve oompje, die mij altijd graag een plezier doet door zulke dingen te kopen als ik langs kom (bijv met kerst enzo). uiteraard kan ik dit zelf niet betalen als student zijnde.
                        ------------------------

                        Waarschijnlijk had dat argentijnse stuk vlees een 4-8 weken droog gerijpt. dan verliest het ook veel vocht, en de prijs per kilo wordt daardoor al duurder. De inkoop prijs zal dan al snel rond de 20-30 euro voor een flinke steak liggen. en je kent de horeca. alles wordt drie a vier maal zo duur verkocht als inkoop. vooral met wijnen is dit extreem.

                        Ik eet overigens zeer zelden vlees. ik weiger om de troep uit de grote supermarkt ketens te eten. Meestal eet ik maar 1-2x per week vlees. dit mag van mij dan ook iets duurder zijn als normaal.
                        More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

                        Comment


                        • #57
                          Originally posted by dynobet View Post
                          Ik eet overigens zeer zelden vlees. ik weiger om de troep uit de grote supermarkt ketens te eten. Meestal eet ik maar 1-2x per week vlees. dit mag van mij dan ook iets duurder zijn als normaal.
                          Je hebt tegenwoordig een soort kwaliteits-lijn bij AH en ook andere supermarkten. Laats een rib-eye van gehad. Was prima, weinig mis mee, niet overdreven duur

                          Ben tegenwoordig trouwens sowieso meer van de entrecote en de rib-eye. Zit wat meer karakter in dan standaard biefstuk.

                          Trouwens wel eens écht goeie sucade gehad? Ik was meteen fan. Stoofvlees mmmm
                          Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

                          Comment


                          • #58
                            Zelf let ik niet op de kwaliteit van het vlees ik let enkel op de waardes en koop het meestal bij de ah of c1000.

                            Comment


                            • #59
                              Originally posted by pescatore View Post
                              Je hebt tegenwoordig een soort kwaliteits-lijn bij AH en ook andere supermarkten. Laats een rib-eye van gehad. Was prima, weinig mis mee, niet overdreven duur

                              Ben tegenwoordig trouwens sowieso meer van de entrecote en de rib-eye. Zit wat meer karakter in dan standaard biefstuk.

                              Trouwens wel eens écht goeie sucade gehad? Ik was meteen fan. Stoofvlees mmmm
                              Toch haal ik mijn vlees niet snel bij ah. soms koop ik er wel wat scharrel drumsticks ofzo voor een griekse ovenschotel. Of wat beleg voor op brood.

                              Ik irriteer me er namelijk aan dat vele kleine slagers en visboeren, etc kapot gaan, vanwege de grote supermarkt ketens. Ik vind dat juist gezellig om hier dit te halen, daar dat.

                              Het is net als met de vis van de AH. De verse vis van de ah is ook ok. niets mis mee. maar als ik bij mijn lokale visboer ga, dan zoek ik zelf mijn vis uit. die wordt ter plekke schoongemaakt (en als ik dat wil gefileerd). Als hij iets "bijzonders" heeft ingekocht, laat hij me dit altijd weten. Op die manier is vis kopen gewoon leuker + je hebt toch net iets betere kwaliteit.

                              Niet dat ik denk dat die luxe lijn van ah slecht is, maar toch koop ik het liever niet bij ah.
                              ---------------------------

                              Ps. vaak kopen mensen vlees en noemen de kwaliteit slecht of niet zo goed, terwijl zijzelf gewoon niet in staat zijn om dat stuk vlees op de juiste manier te bereiden. ze laten het vlees niet rusten etc etc (of ze kopen een dun gesneden stuk vlees, terwijl juist dikker gesneden stukken beter te bereiden zijn. vooral als je van een beetje rauw in het midden houd).

                              Als ik goed vlees heb, werk ik zelf het liefst met de oven op zeer lage temperatuur en een thermometer die je in het vlees steekt die de kerntemperatuur meet (voorheen uiteraard wel een half minuutje aan alle kanten aanbraden).

                              Bijvoorbeeld een hele ossenhaas even kort aanbakken en daarna op 80-100 graden in de oven voor enkele uurtjes (tot de kern temperatuur 48-50 is). serveren op hete borden uiteraard.
                              ----------------------

                              Ja hoor. stoofvlees is over het algemeen al erg lekker. Zeker als je goede kwaliteit vlees hebt. ikzelf hou van lamsbouten met been. paar uurtjes stoven in wat wijn groenten + kruiden, en dan een saus maken uit alles wat overblijft na het sudderen.
                              More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

                              Comment


                              • #60
                                Originally posted by dynobet View Post
                                Toch haal ik mijn vlees niet snel bij ah. soms koop ik er wel wat scharrel drumsticks ofzo voor een griekse ovenschotel. Of wat beleg voor op brood.

                                Ik irriteer me er namelijk aan dat vele kleine slagers en visboeren, etc kapot gaan, vanwege de grote supermarkt ketens. Ik vind dat juist gezellig om hier dit te halen, daar dat.

                                Het is net als met de vis van de AH. De verse vis van de ah is ook ok. niets mis mee. maar als ik bij mijn lokale visboer ga, dan zoek ik zelf mijn vis uit. die wordt ter plekke schoongemaakt (en als ik dat wil gefileerd). Als hij iets "bijzonders" heeft ingekocht, laat hij me dit altijd weten. Op die manier is vis kopen gewoon leuker + je hebt toch net iets betere kwaliteit.

                                Niet dat ik denk dat die luxe lijn van ah slecht is, maar toch koop ik het liever niet bij ah.
                                ---------------------------

                                Ps. vaak kopen mensen vlees en noemen de kwaliteit slecht of niet zo goed, terwijl zijzelf gewoon niet in staat zijn om dat stuk vlees op de juiste manier te bereiden. ze laten het vlees niet rusten etc etc (of ze kopen een dun gesneden stuk vlees, terwijl juist dikker gesneden stukken beter te bereiden zijn. vooral als je van een beetje rauw in het midden houd).

                                Als ik goed vlees heb, werk ik zelf het liefst met de oven op zeer lage temperatuur en een thermometer die je in het vlees steekt die de kerntemperatuur meet (voorheen uiteraard wel een half minuutje aan alle kanten aanbraden).

                                Bijvoorbeeld een hele ossenhaas even kort aanbakken en daarna op 80-100 graden in de oven voor enkele uurtjes (tot de kern temperatuur 48-50 is). serveren op hete borden uiteraard.
                                ----------------------

                                Ja hoor. stoofvlees is over het algemeen al erg lekker. Zeker als je goede kwaliteit vlees hebt. ikzelf hou van lamsbouten met been. paar uurtjes stoven in wat wijn groenten + kruiden, en dan een saus maken uit alles wat overblijft na het sudderen.
                                we hebben het hier over een liefhebber zeg!!

                                beetje off topic maar ben wel benieuwt welke opleiding je doet.

                                on topic:
                                iemand al wel eens aap(chimpansee) of pyton gegeten?
                                smaakt goed zeker als het vers is
                                Last edited by maar7en8; 24-07-2012, 15:38.
                                “If you really want to do something, you will find a way; if you don't, you will find a excuse.”

                                Comment

                                Sidebar top desktop

                                Collapse

                                Actieve discussies

                                Collapse

                                Working...
                                X