Ingredienten
300 gram mager rundergehakt of kalkoengehakt
400-600 gram gesneden italiaanse groenten (paprika, ui, prei, courgette etc)
3 teentjes geperste knoflook
Eventueel wat paddestoelen zoals shii-take of champignons
Gedroogde italiaanse kruiden (koriander, oregano, tijm, bascillicum etc)
Sambal oelek
zout
500 gram gezeefde tomaten
1 blikje tomatenpuree
100 gram volkoren pasta
Bereidingswijze
Breng een pan ruim water aan de kook voor de pasta. Voeg ook wat zout toe om het water wat sneller te laten koken en om wat extra smaak toe te voegen aan de pasta. Als het water kookt voeg je de pasta toe en laat je het ruim 8 minuten koken voor al dente of 10 minuten om het goed gaar te krijgen.
In de tussentijd maak je de saus klaar.
Verhit een grote pan met antiaanbaklaag en spuit hem in met bakspray of doe er een eetlepel olijfolie in. Bak het gehakt goed rul en voeg daarna meteen de groenten toe. Als de groenten beetgaar mee gebakken zijn voeg je de teentjes geperste knoflook toe samen met de italiaanse kruiden (ongeveer 1 tot 2 eetlepels zouden genoeg moeten zijn).
Voeg daarna het pak gezeefde tomaten en het blikje tomatenpuree toe.
Alles samen goed verwarmen en daarna naar eigen smaak sambal of zwarte peper toevoegen. Daarna nog wat paddestoeltjes toevoegen en mee verwarmen.
De pasta afgieten als ie de juiste gaarheid heeft bereikt en op de borden verdelen. Daarna de saus eroverheen gieten.
Bon appetit.
300 gram mager rundergehakt of kalkoengehakt
400-600 gram gesneden italiaanse groenten (paprika, ui, prei, courgette etc)
3 teentjes geperste knoflook
Eventueel wat paddestoelen zoals shii-take of champignons
Gedroogde italiaanse kruiden (koriander, oregano, tijm, bascillicum etc)
Sambal oelek
zout
500 gram gezeefde tomaten
1 blikje tomatenpuree
100 gram volkoren pasta
Bereidingswijze
Breng een pan ruim water aan de kook voor de pasta. Voeg ook wat zout toe om het water wat sneller te laten koken en om wat extra smaak toe te voegen aan de pasta. Als het water kookt voeg je de pasta toe en laat je het ruim 8 minuten koken voor al dente of 10 minuten om het goed gaar te krijgen.
In de tussentijd maak je de saus klaar.
Verhit een grote pan met antiaanbaklaag en spuit hem in met bakspray of doe er een eetlepel olijfolie in. Bak het gehakt goed rul en voeg daarna meteen de groenten toe. Als de groenten beetgaar mee gebakken zijn voeg je de teentjes geperste knoflook toe samen met de italiaanse kruiden (ongeveer 1 tot 2 eetlepels zouden genoeg moeten zijn).
Voeg daarna het pak gezeefde tomaten en het blikje tomatenpuree toe.
Alles samen goed verwarmen en daarna naar eigen smaak sambal of zwarte peper toevoegen. Daarna nog wat paddestoeltjes toevoegen en mee verwarmen.
De pasta afgieten als ie de juiste gaarheid heeft bereikt en op de borden verdelen. Daarna de saus eroverheen gieten.
Bon appetit.
Comment