benodigdheden:
water (500-600 ml. mocht nodig zijn wat extra toevoegen tijdens koken)
100g rode linzen
50g zilvervlies rijst
200g kabeljauwfilet (kip of koolvis zal ook wel smaken).
1 kleine TL kerrie massala (licht opgehoopt)
gember poeder (1/3 van de hoeveelheid kerrie)
paprika poeder (1/2 van de hoeveelheid kerrie)
wat zout en peper (deed ik op gevoel)
sambal (op gevoel)
linzen wassen, en opzetten. 10-15 minuten laten koken. deze zullen kapot koken tot een soort papje. kruiden en de vis erbij doen. en laten koken tot de vis gaar is. (de rijst kun je appart koken. maar kun je ook met de vis en kruiden samen toevoegen. laten koken tot rijst gaar is).
het is een soort mengeling tussen een zwaar gevulde soep en pap. het heeft een lekker kruidige smaak, En de combinatie van smaken is heerlijk.
-------------------------------
kcal: 645 kcal: e60, k90, v5 (25g vezels).
vanwege de zeer lage gi en de hoge hoeveelheid vezels van de linzen (Gi is na koken 36). De grote hoeveelheid koolhydraten en de grote hoeveelheid eiwitten. en de lage hoeveelheid vetten. is deze maaltijd ideaal als Pre workout maaltijd twee uurtjes voor de workout. (ook zeer geschikt op rustdagen. eventueel dan zonder de zilvervies rijst om de koolhydraten wat te verlagen).
Ik denk (moet nog uitproberen), dat het ook wel lekker is met wat paprika en prei eraan toegevoegd. Ook denk ik dat het nog lekkerder wordt, als je de linzen kapot gekookt hebt. dat je met een pureer staat eerst het geheel pureert, voordat je de rest gaat toevoegen.
-------------------------
maargoed ik zal het de komende tijd vaker eten en wat fine tunen. en dan nog een keer de verbeterde versie posten (al is ie nu al erg lekker).
water (500-600 ml. mocht nodig zijn wat extra toevoegen tijdens koken)
100g rode linzen
50g zilvervlies rijst
200g kabeljauwfilet (kip of koolvis zal ook wel smaken).
1 kleine TL kerrie massala (licht opgehoopt)
gember poeder (1/3 van de hoeveelheid kerrie)
paprika poeder (1/2 van de hoeveelheid kerrie)
wat zout en peper (deed ik op gevoel)
sambal (op gevoel)
linzen wassen, en opzetten. 10-15 minuten laten koken. deze zullen kapot koken tot een soort papje. kruiden en de vis erbij doen. en laten koken tot de vis gaar is. (de rijst kun je appart koken. maar kun je ook met de vis en kruiden samen toevoegen. laten koken tot rijst gaar is).
het is een soort mengeling tussen een zwaar gevulde soep en pap. het heeft een lekker kruidige smaak, En de combinatie van smaken is heerlijk.
-------------------------------
kcal: 645 kcal: e60, k90, v5 (25g vezels).
vanwege de zeer lage gi en de hoge hoeveelheid vezels van de linzen (Gi is na koken 36). De grote hoeveelheid koolhydraten en de grote hoeveelheid eiwitten. en de lage hoeveelheid vetten. is deze maaltijd ideaal als Pre workout maaltijd twee uurtjes voor de workout. (ook zeer geschikt op rustdagen. eventueel dan zonder de zilvervies rijst om de koolhydraten wat te verlagen).
Ik denk (moet nog uitproberen), dat het ook wel lekker is met wat paprika en prei eraan toegevoegd. Ook denk ik dat het nog lekkerder wordt, als je de linzen kapot gekookt hebt. dat je met een pureer staat eerst het geheel pureert, voordat je de rest gaat toevoegen.
-------------------------
maargoed ik zal het de komende tijd vaker eten en wat fine tunen. en dan nog een keer de verbeterde versie posten (al is ie nu al erg lekker).
Comment