Mijn favoriete recept van de AH. Pandanrijst vervang ik door zilvervliesrijst. Lekker met salade.
Ingrediënten
Bereiden
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Bestrooi ondertussen de kip met peper en zout. Verhit de olie in een wok en roerbak de kip in 3 min. goudbruin. Voeg de knoflook en de ui toe en bak 3 min. mee. Voeg de paprika toe en bak nog 3 min. Roer de oestersaus los met 2 el water en schenk erbij. Schep op het laatste moment de cashewnoten erdoor. Breng op smaak met peper en zout. 3. Verdeel de rijst over 4 diepe borden en serveer met de kip siam. Lekker met in ringetjes gesneden bosui en rode peper.
Ingrediënten
- 300 g pandanrijst (pak 1 kg)
- 300 g kipfilet, in reepjes
- 3 el olie
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 2 uien, in halve ringen
- 1 zak paprikamix (3 stuks, groen en rood en geel), in reepjes
- 3 el oestersaus (flesje 250 ml)
- 1/2 zakje cashewnoten ongezouten (a 150 g)
Bereiden
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Bestrooi ondertussen de kip met peper en zout. Verhit de olie in een wok en roerbak de kip in 3 min. goudbruin. Voeg de knoflook en de ui toe en bak 3 min. mee. Voeg de paprika toe en bak nog 3 min. Roer de oestersaus los met 2 el water en schenk erbij. Schep op het laatste moment de cashewnoten erdoor. Breng op smaak met peper en zout. 3. Verdeel de rijst over 4 diepe borden en serveer met de kip siam. Lekker met in ringetjes gesneden bosui en rode peper.
Comment