Vorig jaar ben ik geinteresseerd geraakt in het kijken naar allerlei kook programma's. Het begon om te zorgen dat ik mijn standaard rijst met kip/vis maaltijden meer smaak kon geven. Zodoende heb ik dus veel extra's geleerd over het kruiden en fatsoenlijk bereiden van alles en nog wat zonder dat het extra tijd kost.
Dus het punt was bereikt dat ik allerlei nieuwe italiaanse pasta gerechten en aziatische maaltijden eigen heb weten te maken als amateur. En de afgelopen maand of twee is me zusje bezig om juist ladingen taarten en vlaaien te maken. De foto's die ik dan te zien krijg zien er zeer smakelijk uit dus dat wil ik ook wel. Dus de afgelopen twee weken ben ik begonnen met wat meer zoete troep te leren maken. Mijn twist is om het juist zo gezond mogelijk voor elkaar te krijgen dat het in elk van onze vreetschema's toegepast kan worden.
1. Een simpele Kwark Taart.
Deze is super simpel om gezond te maken. Met wat eieren, margarine, bloem en maizena met een snufje zout kan het deeg gekneed worden zo dik als jezelf wilt. Traditioneel moet het deeg brokkelig zijn. Mij persoonlijk maakt het geen fuck uit wat voor deeg er onder zit. Liever zo min en zo stevig mogelijk. De lekkernij is het kwark deel.
In een aparte bak doe je 500gr magere kwark, 4 ei eiwitten ipv slagroom. Voor de smaak kun je of vers fruit in de blender tot je circa 300-500ml hebt of je gebruikt een lading Whey. Klopt het op voor 3-4 minuten tot het lekker luchtig en romig is.
Plaats het deeg op de bodem en druk het stevig aan. Vervolgens giet je de bak met kwark in de bakvorm en smeer het egaal uit. Zet het dan 2,5 a 3 uur in de koelkast.
Speel met allerlei soorten whey en fruit combo's. Je kan er allerlei kleur en smaak aangeven wat jezelf wilt. Na afloop van het bereiden kun je boven op nog decoratie aanbrengen door stukjes gesneden fruit van dezelfde soort die je gebruikt heb in de kwark.
Mijn eerste poging was met verse aardbeien en geen Whey. De Whey versie maakte ik er na met Mango/Perzik dat het was geloof ik.
2. Choco Wolken Taart
Net zo simpel als de kwark taart. Verwarm de hetelucht oven met 140graden. Prepereer je bakvorm met de baklaag er in te leggen en de zijkanten in te vetten met boter. Smeer de randen dan in met een laagje bloem.
Pak je plastic bak en gooi er een flinke lading choco Whey er in. Geloof dat het iets van 500gr was. Gooi er de ei eiwitten in om het lekker luchtig te krijgen. Doe er dan nog wat halfvolle melk in voor het romige aspect. Die twee samen vervangen feitelijk de slagroom die normaal in het recept zit. Dan moet er nog een 4 hele eieren in. Mix het rustig op de laagste stand anders gaat de whey zo stoffen overal. Als de mix wat gemengd is dan 3-4mins op volle stand.
Giet dan alles in de taartvorm en smeer het egaal uit. Zet het dan allemaal in de oven voor 55-60minuten. Haal het er uit. Snij met een mes de randen los. Haal de vorm voorzichtig los en voila een lekkere gezonde taart.
Een kijken wat ik voor de rest qua creaties kan gaan komen. Dit weekend ga ik proberen een lekkere quiche met prei en vlees e.d. te maken.
Dus het punt was bereikt dat ik allerlei nieuwe italiaanse pasta gerechten en aziatische maaltijden eigen heb weten te maken als amateur. En de afgelopen maand of twee is me zusje bezig om juist ladingen taarten en vlaaien te maken. De foto's die ik dan te zien krijg zien er zeer smakelijk uit dus dat wil ik ook wel. Dus de afgelopen twee weken ben ik begonnen met wat meer zoete troep te leren maken. Mijn twist is om het juist zo gezond mogelijk voor elkaar te krijgen dat het in elk van onze vreetschema's toegepast kan worden.
1. Een simpele Kwark Taart.
Deze is super simpel om gezond te maken. Met wat eieren, margarine, bloem en maizena met een snufje zout kan het deeg gekneed worden zo dik als jezelf wilt. Traditioneel moet het deeg brokkelig zijn. Mij persoonlijk maakt het geen fuck uit wat voor deeg er onder zit. Liever zo min en zo stevig mogelijk. De lekkernij is het kwark deel.
In een aparte bak doe je 500gr magere kwark, 4 ei eiwitten ipv slagroom. Voor de smaak kun je of vers fruit in de blender tot je circa 300-500ml hebt of je gebruikt een lading Whey. Klopt het op voor 3-4 minuten tot het lekker luchtig en romig is.
Plaats het deeg op de bodem en druk het stevig aan. Vervolgens giet je de bak met kwark in de bakvorm en smeer het egaal uit. Zet het dan 2,5 a 3 uur in de koelkast.
Speel met allerlei soorten whey en fruit combo's. Je kan er allerlei kleur en smaak aangeven wat jezelf wilt. Na afloop van het bereiden kun je boven op nog decoratie aanbrengen door stukjes gesneden fruit van dezelfde soort die je gebruikt heb in de kwark.
Mijn eerste poging was met verse aardbeien en geen Whey. De Whey versie maakte ik er na met Mango/Perzik dat het was geloof ik.
2. Choco Wolken Taart
Net zo simpel als de kwark taart. Verwarm de hetelucht oven met 140graden. Prepereer je bakvorm met de baklaag er in te leggen en de zijkanten in te vetten met boter. Smeer de randen dan in met een laagje bloem.
Pak je plastic bak en gooi er een flinke lading choco Whey er in. Geloof dat het iets van 500gr was. Gooi er de ei eiwitten in om het lekker luchtig te krijgen. Doe er dan nog wat halfvolle melk in voor het romige aspect. Die twee samen vervangen feitelijk de slagroom die normaal in het recept zit. Dan moet er nog een 4 hele eieren in. Mix het rustig op de laagste stand anders gaat de whey zo stoffen overal. Als de mix wat gemengd is dan 3-4mins op volle stand.
Giet dan alles in de taartvorm en smeer het egaal uit. Zet het dan allemaal in de oven voor 55-60minuten. Haal het er uit. Snij met een mes de randen los. Haal de vorm voorzichtig los en voila een lekkere gezonde taart.
Een kijken wat ik voor de rest qua creaties kan gaan komen. Dit weekend ga ik proberen een lekkere quiche met prei en vlees e.d. te maken.
Comment